Amazon купує виробника роботів-пилососів Roomba за $1,7 млрд

Читати на RU

Amazon купує компанію iRobot, яка створює роботів-пилососів, за $1,7 млрд. Угода доповнює портфоліо Amazon в сфері розумного дому, пише The Wall Street Journal.

  • Amazon заплатить по $61 за акцію iRobot готівкою.
  • В четвер 4 серпня, перед тим як оголосили про угоду, акції iRobot коштували по $49,99. Тобто Amazon заплатить на 22% більше від вартості акцій.
  • Виконавчий директор iRobot Колін Енгл залишиться на своїй посаді після завершення придбання, для якого також потрібне схвалення акціонерів.

iRobot представив свій пилосос Roomba у 2002 році. Бездротовий розумний пилосос вивчає та наносить на карту модель квартири і чистить її. Roomba приєднається до інших продуктів, що належать Amazon, серед яких віртуальний помічник Alexa та дверний відеодзвінок Ring. Разом ці продукти створять більше можливостей для розвитку розумних будинків від Amazon.

Раніше редакція AIN.UA писала, що Amazon витрачає мільярди доларів на нерухомість, яку планує використати для нового покоління багатоповерхових складів. Нова стратегія дозволить доставляти товари у великі міста за кілька годин. Однак вона ж може принести компанії значні збитки, адже ріст онлайн-продажів в епоху після пандемії сповільнився.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук