Перший Всеукраїнский Форум “Освіта в сфері ІТ у XXI столітті: пріоритети, проблеми, рішення”

531

14 та 15 березня 2012 року в Одесі відбудеться Перший Всеукраїнський Форум “Освіта в ІТ сфері в 21 столітті: пріоритети, проблеми, рішення”.
Тематика Форуму передбачає визначення шляхів та можливостей співпраці компаній, вищих навчальних закладів та державних органів у сфері підготовки ІТ спеціалістів, обмін досвідом в рамках даної співпраці, досягнення домовленостей про співпрацю між ВНЗ та ІТ компаніями, а також розробку концепції розвитку ІТ освіти на найближчі роки.
Організаторами Форуму виступають компанія Luxoft, Асоціація “ІТ Україна”, Одеський національний політехнічний університет, Європейська Бізнес Асоціація, Львівський Кластер ІТ та Бізнес Послуг.
Серед учасників Форуму – Перший замісник міністра освіти та науки, молоді та спорту – Євген Суліма, директор Державного центру зайнятості – керівник виконавчої дирекції Фонду обов’язкового страхування від недієздатності України – Петро Петрашко, співзасновник та головний партнер ТА Venture – Вікторія Тігіпко, представники такий компаній, як EPAM Systems, Microsoft Україна, Luxoft, Itera Consulting, Soft Serve, Арт-Мастер та ін. Вищі навчальні заклади будуть представлені Одеським національним політехнічним університетом, Харківським національним університетом радіоелектроніки (ХНУРЕ), НТУ “Київський політехнічний інститут”, НУ “Львівська політехніка”, Одеським національним університетом ім. Мечникова, КА “ШАГ” та ін.
Так, в ході Форуму ректор ХНУРЕ Михайло Бондаренко спільно з харківськими колегами представить своє бачення завдань сучасної освіти в умовах розвитку ІТ сектору та стандарт магістра по інженерії програмного забезпечення. Проректор НУ “Львівська політехніка” Дмитро Федасюк розповість про досвід співпраці Львівської Політехніки з ІТ компаніями, проблеми та перспективи спільних проектів, інкубаторів, лабораторій. Координатор ІТ Комітету ЄБА Оксана Борисенко (Київ) та Валерій Красовський, виконавчий директор “Сігма Україна” (Харків) розкажуть про підтримку ІТ освіти на державному рівні, джерела фінансування ІТ проектів, підтримку студентів та ВНЗ. В свою чергу, делегати від ІТ компаній та ВНЗ поділяться досвідом спільної роботи, першими результатами співпраці, обговорять проблеми та перспективи партнерства та спільними зусиллями розроблять нові ефективні механізми взаємодії.
Форум буде проходити завдяки спонсорській підтримці компанії Luxoft, Itera Consulting, Арт-Мастер, EPAM Systems та IT Комітету ЄБА в конференц-залі готелю “Бристоль” (Одеса, вул. Пушкінська, 15).
По закінченню Форуму відбудеться прес-конференція із ключовими учасниками події.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск