Львовская городская власть уволила своего сотрудника за почту на Mail.ru

5001
33

Из львовской обладминистрации на днях уволили сотрудника за то, что он рассылал письма с ящика, зарегистрированного на Mail.ru, говорится в официальном заявлении органа.

Такое решение принял глава Львовской ОГА Олег Синютка. Он поручил уволить с должности сотрудника департамента международного сотрудничества и туризма. Причиной послужило то, что работник в официальной переписке использовал электронный адрес российского почтового сервера. Синтюка также обратился к начальнику управления СБУ в области, чтобы тот проверил этот факт.

«Человек, который не понимает важности обеспечения информационной безопасности государства, не может быть государственным служащим. Пусть тогда он поищет работу в Российской Федерации», — заявил Синютка.

Информацию о том, что сотрудник использовал российскую почту, его руководству передали общественные деятели, которые получили от него приглашение на email на официальное мероприятие в ОГА.

Напомним, в сентябре Украина ввела санкции против РФ. В дополнениях к санкционным документам содержится перечень физических и юридических лиц, против которых вводятся ограничения. В перечень компаний из России, с которыми Украина отныне не имеет дела, попали известные производители антивирусов — «Лаборатория Касперского» и Dr. Web.

Оставить комментарий

Комментарии | 33

  • по-перше, ОДА то не є міською владою, то є державна влада на місцях
    по-друге, ще минулого року на всі держоргани приходили листи не памятаю з якого міністерства, наскільки памятаю не СБУ, що потрібно не вести переписку держорганів через російські поштовики та не заходити на російські сайти з метою підвищення інформаційної безпеки
    по-третє, «Российский софт в Украине сейчас не в чести, а иногда даже может стоить работы.» пошта то не софт, пошта то веб (мережа), в контексті тої самої інформаційної безпеки то зовсім різні речі.
    Таке відчуття що стаття написана для російського телебачення — все перекручене, описане непідходящими словами, що перевертають весь сенс, вводить в оману. Держслужбовець порушив правила інформаційної безпеки державного органу, до чого тут російський софт?! Таке відчуття, що в будь-яку подію, що відбуваються в Україні, спеціально додають відтінок русофобії, наче все робиться через ненависть до росіян! І це в той час коли російські посадовці прямим текстом називають українців недонародом, людей тут недалекими, низькокультурними та низькоосвіченими! На себе в дзеркало подивися, провокатор хренов! Слава Україні!

    • Такої мети, що ви мене у ній звинувачуєте, у мене точно не було. Я намагалась написати максимально нейтрально. Сорі, але «все перекручене» — це, перепрошую, де саме? Виділіть і вкажіть, я ці жахливі перекручення приберу. Це по факту майже дослівний рерайт релізу ЛОДА.

      Першу фразу я вже прибрала. Хіба десь у тексті є хоч якесь оціночне судження? І у бекграунді до новини якраз і йдеться по те, шо в Україні на держрівні заборонено користуватись софтом. Будь-який софт важливий у контексті інформаційної безпеки, бо зараз компи майже у всіх під»єднані, і мало хто слідкує за апдейтами програм тощо. Пошта — це якраз софт, просто який працює в онлайні, до речі:)

      До слова, якщо б ви вислали цього листа, про який ви пишете, або ж вислали лінк на нього, я додам його до новини, і ви цим дуже допоможете.

      Оу, я дочитала до «провокатора хренова». Ви мене викрили, шо ж тут уже відпиратись. І напишіть вже хоч «провокаторка», а то виглядає стрьомно.

      • нічого особистого! добре відомо, що журналістам потрібен скандал та гучний заголовок. просто однокореневі слова від «Росія» в кожному абзаці. від цього й висновок. стаття відірвана від реальності. виникає відчуття, що держслужбовця звільнили саме за кляту заборонену російську пошту, а не за порушення правил інформаційної безпеки. оскільки сам недалеко знаходжусь від держслужби, відразу уявив, як адмін вася в адіністрації зареєстрував сайт держоргану на іноземному домені. до них приїхала перевірка чи з сбу чи ще звідкись і каже, ти що, вася, охрінів? ти що, вася, скидав службову інформацію через іноземний ящик? за то його й турнули. а тут стаття має на меті підтвердити поширений хибний стереотип що у Львові ненавидять все росіянське. як якись прояв крайнього націоналізму. та в тому самому львові повновисокопосадовців, що на камеру говорять по російськи і нормально. в сраних львівських маршрутках також грає інколи доставучий сраний російський шансон. люди в україні використовують срану російську пошту, в якій ти коли реєструєшся, погоджуєшся на прийом спам-розсилки. срані проросійські журналюги ваяють такі ось пропагандистські статті…

        • «Нічого особистого» — «срані проросійські журналюги». ліл.

          Остання спроба. Гляньте, будьте ласкаві, реліз ОДА, на який посилання у першому ж абзаці. Я його майже не переробляла. О ужас, вони теж використовують епітет «російський». Бо він і є російський.

          Але боюсь, в цьому випадку не поможе.

          Ну шо ж, я хоча би спробувала. try better mario, princess in another castle.

      • Пошта мейл ру це сервіс але ні в якому разі не софт (software). І не зрозуміло за що звільнено робітника. За те що у державного органу немає іт відділу, який може організувати роботу службової поштової скриньки на нормальному домені? Яка підстава для звільнення? У нас працівники захищені законом таким чином що от просто так звільнити нікого не можливо. Хіба за згодою сторін.

    • Вот из за такого агрессивного псевдо патриота я и не могу объяснить людям, что есть на украине нормальные люди. И могут любить стану без злобы зависти и ненависти. Именно вы создаете подобными постами образ укра который подохнет но не признает сора в своей хате. Что скажете русофобии у нас нету в стране? Во Львове?)) Не смешите…
      В статье то кстати просто указаны сухие факты. Но вам мало. Надо что б с оттенком прославляющим нашу РОДИНУ или же это порочно ибо не патриотично.
      Хоте с кем я разговариваю. Что можно ждать от человека который в конце поста срывается на хамство и истеричный выклик патриотического лозунга))

  • вот еще один пример, ну пусть бы он рассылал письма с зимбабвийского или украинского ящика — это нормально? вы со своем долбаной пропагандой выглядите хуже киселева.

  • Ну пусть теперь уволят всех сотрудников у кого есть страница в одноклассниках..

  • І чим ми тоді кращі за російських ксенофобів? Ідіоти а не влада

  • А никого из комментаторов не смущает, то что эти письма легко читаю рус спец службы? В органах укр власти должны использовать свои почтовые сервисы. Софт не софт пох. Увольнять конечно жестко. Но использовать mail.ru в качестве почтового сервиса это ппц.

  • Синтюка также обратился к начальнику управления СБУ в области, чтобы тот проверил этот факт.

    Сначала увольняем, потом проверяем ?

  • Сепоротизд адназначна…

  • Ну как бы все правильно, даже если исключить «вражду» украина-россия. То надо быть полным мудаком, что бы на полном серьезе юзать блядский мейл.ру

Поиск