Президент окончательно узаконил электронные паспорта

4931
1

Президент Петр Порошенко сегодня подписал документ, окончательно узаконивающий ID-карты в качестве украинского паспорта. Речь идет о законе №3224, который парламент принял 14 июля этого года.

В законе уточняется перечень документов, которые могут идентифицировать лицо, подтверждают гражданство Украины — теперь в этот список попадают и документы с бесконтактным электронным носителем (т.е. чипом). Этот закон нужен был, чтобы заполнить пробелы в действующем законодательстве, мешающие введению электронных паспортов в обиход.

После того, как закон вступит в силу, старые паспорта можно будет менять на новые и использовать их, помимо традиционного удостоверения личности, также для доступа к широкому спектру цифровых услуг.

Напомним, электронный паспорт или ID – это пластиковая карточка с фотографией и с чипом, на который записываются данные владельца. На чип могут также быть записаны отпечатки пальцев и цифровая подпись — по желанию владельца. На него же будут вносить идентификационный номер плательщика налогов. Семейное положение на самой карте не отмечается, оно записано на чип. Такую карту можно использовать для авторизации при использовании госуслуг, а также для цифровой подписи.

Как ранее сообщали в Государственной миграционной службе, именно принятие №3224 позволит начать массовую выдачу электронных паспортов гражданам. После того, как закон вступит в силу, новые паспорта будут выдаваться гражданам с 14 лет, первый паспорт будет выдаваться бесплатно, в остальных случаях — за деньги. По состоянию на 19 июля около 330 подразделений службы из 600 имели оборудование, нужное для оформления электронных документов.

Ранее ID-паспорта выдавали только гражданам, которые достигли 16 лет и получали этот документ впервые.

Оставить комментарий

Комментарии | 1

  • Про нас https://ubloggi.com/

    Історія створення соціальної мережі «uBloggi».

    Ще наприкінці 2014 року, у нас і гадки не було про створення соціальної мережі. Але всі подальші події, які відбулися у нашій країні не могли не торкнутися кожного українця і ми не виключення! Як і всі українці ми стежили за всіма подіями, які відбувалися в нашій країні, за тим, що відбувалося на Майдані, коли гинули люди, коли українцям не давали сказати своє слово на різних інформаційних ресурсах, закидаючи їх негативними коментарями, коли довкола закликали нас до розколу нашої країни, коли почали відбуватися баталії у Криму. Ми втомилися від розподілу України на захід і схід, «спасибі політикам», втомилися від спотворення інформації в ЗМІ і взагалі від дурної інформаційної війни, від насильства і кровопролиття, від великої кількості проплачених мітингів. І нас це дістало, накипіло!
    В один з таких насичених подіями день, ми вирішили створити ресурс, де всі українці змогли б вільно спілкуватися, ділиться своєю думкою і баченням майбутнього нашої країни.
    Дата реєстрації домену ubloggi.com — 30 січня 2016 року. Дата запуску нашої мережі для користувачів -21 березня 2016 року.

    Хто ми?

    За цей короткий час нас відносили: до олігархів, проамериканських і проросійських прибічників, а також спецслужб різних країн. Але насправді ми українці і батьківщиною соціальної мережі була, є і буде — Україна. Ідея проекту народилася в славному місті Ужгород, та була реалізована виключно за власні кошти.
    Над створенням і удосконаленням мережі працюють дуже багато людей. Кожен з нас є громадянином України, який любить та пишається своєю Батьківщиною.

    Основні цілі проекту.

    Головною метою проекту є об’єднання всіх Українців, з метою нагадати, що незалежно від регіону проживання і мови спілкування, Ми — єдина держава, та сильний народ.
    Також, ми прагнемо залучити людей, яким не байдужа наша держава, які підтримують нашу незалежність та нашу жагу до свободи, незалежно від того, в якій країні вони живуть і якою мовою спілкуються.

    У цей, нелегкий для нашої країни час, наша команда прагне бути разом з українським народом, відтворювати наші традиції та шану до рідної України.

    Ми маємо багато глобальних цілей та прагнень, і готові їх реалізовувати разом з Вами.

    p.s. Можливо ця стаття не відповідає усім вимогам написання, але ж ми не поети, не літератори, а звичайні люди і все що ми робимо – від душі.

    З повагою,
    команда «uBloggi»

    https://ubloggi.com/

Поиск