Студія Nravo випустила анімовану книгу «Скриня. Речі Сили» на основі українського фольклору

10111

Львівська студія Nravo випустила анімовану презентацію інтерактивної версії книжки «Скриня. Речі Сили», створеної Яриною Винницькою та виданої у «Видавництві Старого Лева». Додаток можна безкоштовно завантажити для iOS та Android.

Анімована книга має 9 розділів – усього 36 сторінок. Гортати «Скриню» можна більше години. Книга побудована у вигляді віртуальної скрині, у яку від народження дівчини складають її придане, тому для її створення використовували елементи, пов’язані з весільним обрядом різних регіонів України.

Живі картинки книги – справжні старовинні українські скрині, орнаменти, строї, головні убори, рушники та інші народні артефакти, зібрані по всій Україні від Львова до Донецька. Наприклад, на одній зі сторінок оживають гуцульські кахлі ХІХ ст. відомого майстра Олекси Бахматюка.

Книга має і інтерактивні сторінки – наприклад, можна власноруч розмалювати старовинну ікону та портрет Гоголя.

0

Для озвучування книги використовували старовинні весільні пісні з Покуття, а також весільні інструменти — гуцульські трембіти та цимбали. Голосами проекту стали Сергій Фоменко з гурту «Мандри» та Іванка Червінська, фіналістка «Голосу країни». Дівчина також співає весільну пісню села, з якого вона родом.

1

«У мене таке відчуття, що я готувала цю книгу все своє життя — їздила у фольклорні експедиції, збирала власну колекцію артефактів, досліджувала світ традиції у різний спосіб. Аж поки не зустріла своїх партнерів-співаторів — магічну художницю з Кам’янця-Подільського Юлію Табенську та ідеолога проекту Дмитра Осипова. Ми втрьох впродовж дев’яти місяців (дуже символічно) творили вже саму книгу», — розповідає автор книги, львів’янка Ярина Винницька.

Автори від початку сподівалися, що книга вийде не лише в паперовій, а й в інтерактивній версії. «Інтерактивний варіант мені подобається якраз найбільше, бо можливості поліграфічного друку поступаються можливостям смартфонів чи навіть просто їхній кольоропередачі. Переглядаючи нашу інтерактивну книгу, ми тішились як діти, в той час як реальні діти виривали телефон з рук, щоб самим отримати доступ до неї», — каже автор.

5

Анімована книга з декількома інтерактивними сторінками є тизером до майбутнього масштабного проекту. На першу половину 2017 року запланований випуск інтерактивної книги більше ніж на 60 сторінок, з міні-іграми та інтеракцією на кожній сторінці.

«Ми хочемо, щоб всередині був інтерактив на кожній сцені та багатомовність – щонайменше, англійська версія. Також хочемо додати більше міні-ігор – наприклад, знайти всі підсвічники на сцені чи скласти пазл», — розповідає CEO Nravo Андрій Табачин.

Нагадаємо, раніше AIN.UA розповідав про одеський стартап, який випустив інтерактивну iPad-книгу про гаджети для дітей.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск