Соцмережа для працевлаштування замість «дошки оголошень»

5471
26

Творці соцмережі Servant.prо готуються здійснити революцію в працевлаштуванні для всіх професій, але починають з найекзотичнішої ФОКУСної групи — працівників робітничих спеціальностей.

Львівська команда започаткувала онлайн-майданчик, де можуть реєструватися як фізичні особи, так і компанії. Новий сервіс Servant.prо функціонує як соціальна мережа праці. Основним компонентом взаємодії учасників є пошук роботи як в Україні, так і за кордоном. За словами СЕО Servant.prо Андрія Могилевича, головною складовою національного багатства України є трудові ресурси, відтак ідентифікація і персоналізація трудових ресурсів і буде основним завданням цього інтернет-проекту.

Соцмережа замість «дошки оголошень»

У часи цифрових технологій та бурхливого розвитку інтернет-простору люди потребують більше інформації, в тому числі і про носіїв послуги, якою збираються скористатися. Працівників певних категорій взагалі неможливо знайти без посередників чи наявності будь-якої рекомендації. Бажаєте в цьому переконатися? Спробуйте відшукати для невеличкої присадибної перебудови п’ятьох різноробочих (бажано міцних студентів) на 2-3 години праці або ризикніть найняти няню для своєї дитини без мінімальної рекомендації.

На відміну від оголошень та інших сервісів соцмережа покликана надавати користувачеві широкий вибір у пошуку за багатьма критеріями та забезпечує успішну взаємодію між роботодавцем та виконавцем. Гарантом якісного виконання робітником своїх зобов’язань є власна сторінка учасника. На ній відображатиметься весь трудовий шлях та «багаж» людини, його знання та навички, рекомендації та відгуки, набуті партнери та досвід. Всі ці параметри формують рейтинг учасника мережі.

мал№1

Особливості Servant.prо

Важливою особливістю мережі Servant.prо є уніфікований підхід до обліку учасників. Вони можуть бути як працедавцями, так і виконавцями, або тими й іншими одночасно. Наприклад, прораб — людина, яка організовує і контролює перебіг ремонтних робіт, відшукує бажаючих зробити ремонт. Для виконання поставлених замовником завдань йому необхідні працівники: маляр, електрик чи теплотехнік. Отож він є і виконавцем (відносно замовника ремонту), і працедавцем (відносно майстрів зі своєї бригади). У Servant.prо передбачено можливість створювати свої віртуальні бригади чи об’єднувати групи людей для виконання певних завдань (наприклад, об’єднати 200 чоловік для двотижневого збору картоплі, яка відбудеться в середині вересня у фермерському господарстві).

мал № 2

Окрім, власне, пошуку роботи, соціальна мережа праці Servant.prо також допомагатиме своїм учасникам будувати успішну професійну кар’єру — за допомогою навчальних програм підвищувати якість своєї праці, вдосконалювати навички та опановувати нові професії. У соцмережі учасники зможуть просувати та рекламувати себе та свої послуги, створювати сітку своїх професійних контактів, а також партнерів.

Завдяки спеціальній опції «Локація» як працедавці, так і виконавці зможуть проводити пошук один одного по заданому радіусу або місцю знаходження (наприклад, «10-200 км від Львова» або «Київ», «Варшава», «Рим»). «Локація» буде нести і додаткову функцію безпеки (місцезнаходження заробітчанина зможуть, за необхідності, відслідковувати його родина або друзі).

Запуск проекту та монетизація

7 вересня 2016 року проект стартував у Глобальній мережі у вигляді MVP (мінімально життєздатнього продукту). Першим базовим завданням є підтвердження гіпотези про зручну взаємодію між роботодавцями та кандидатами на вакансії. Глобальною ж метою є ідентифікувати весь трудовий потенціал країни. Основною спрямованістю сервісу на першому етапі є працевлаштування на тимчасову роботу за кордоном. Співпраця з рекрутинговими агенціями надасть можливості новій соцмережі накопичити аудиторію і підготуватися до подальших етапів просування проекту в маси.

Близькими аналогами Servant.prо за моделлю монетизації є такі сервіси як німецький Xing чи американський Linkidin. Наразі сервіс безкоштовний. В подальшому команда планує введення нових опцій для полегшення пошуку персоналу, які можуть стати платними. Крім цього, монетизацію планують здійснювати за рахунок платного просування персональних сторінок учасників, платних оголошень та навчальних програм.

servant 2

Команда проекту

СЕО Servant.pro Андрій Могилевич про ідею створення соціальної мережі

мал.№3Це оголошення стало першим прототипом Servant.prо. Ми подумали, що було б добре, якщо б люди могли ставити свої відгуки на цьому оголошенні стосовно якості вигулу та дисциплінованості самого виконавця. А ще — щоб могли залишати свої рекомендації, а також задавати питання чи висловлювати побажання своєму претенденту. І останнє — щоб вони точно бачили де саме (вулиця, район, місто) знаходиться їх потенційний виконавець, щоб не гнати дівчинку з іншого кінця міста вигуляти вашого пса!

Ідея поєднати соціальну мережу та біржу праці не є новою, але на теренах України ми перші. Сервент — це, перш за все, нова культура. Замість традиційних резюме ми створили власну сторінку, на якій запровадили, крім сторонньої оцінки ваших здібностей у вигляді рекомендацій та відгуків про вашу роботу, також і власну оцінку своєї праці, у вигляді бажаної погодинної оплати. В нашій команді працює 11 фахівців, це люди нової української генерації, для яких світові кордони завжди були умовною величиною. Команда прекрасно впоралась із першим вагомим завданням — об’єднати дизайн з маркетингом, та зробити максимально простий та логічний інтерфейс.

Servant.prо як соціальна мережа буде корисна людям та є давно очікуваною в нашій країні. Варто зазначити, що ми заходимо у нішу ринку працевлаштування, яка практично не заповнена і у світовій перспективі. Наші амбіції — масштабувати Servant.prо у глобальний ресурс. Тому сервіс стартував одразу трьома мовами — українською, російською та англійською, і вже незабаром з’являться німецька, італійська та польська.

Зареєструватися

Оставить комментарий

Комментарии | 26

  • Чим це принципово відрізняється від кабанчика?

  • Я як будуть відфільтровувати пиздоруких? Яких 90% серед дорослого населення країни…
    Тестування? Базові знання чим пилка по металу відрізняється від пилки по дереву?

  • хм LinkedIn + olx + кабанчик

    > Спробуйте відшукати для невеличкої присадибної перебудови п’ятьох різноробочих (бажано міцних студентів) на 2-3 години праці

    Не знайшов доречі, послало на створення вакансії (на разову роботу купа полів?!?!)

    Бажаю команді не повторити «успіх» Profeo

    • первая рекламная газета по городу объявление. «Разнорабочий требуется для временной работы 5 человек Оплата такая». Не пробовали? А тем более студенты оторвут с руками

      • текст читали ?

        там пишут о юзер кейсе — поиска разнорабочих как раз

        чего сайт в итоге не решает по факту
        как и газета скорей всего — поможет найти вам только дай денег — но работать не хочу

        • Вы очевидно пишите без опыта подачи объявлений через газету. Вырыть канал, колодец, выкорчевать дерево, на дрова. Люди находятся сразу. А как эти 5 человек будут искаться через сайт в определенном регионе? За месяцев 3 думаю найдут эти 5 человек. Что значит работать не хочу. Вы хоть понимаете что пишите? Тот кто хочет работать обратится по объявлению и получит деньги после работы.
          Вы представляете сколько нужно времени, что бы значительную часть населения заинтересовать этим сайтом? Что бы они не в газету первым делом лезли и не на сайты которые они уже знают, а именно в эту соц сеть?

          • Куда нам без опыта ))

            (если вы не поняли то я критиковал сайт как раз за то что НЕ найти все же работяг у них по факту)

            ну и оффтопик
            есть опыт стройки — ремонта в 30км от киева
            так вот работяг на работы аля выкопать яму под круг канализации — 3часа работы 300-400грн найти сложно

            газет нету в селе — как и интернет обьявы не помогут
            серафанное радио — только..

  • Жалко но проект обречен. Разработчики не учли что народу эти все фишки не надо. Человеку главное найти работу, он не будет баловаться с соц сетями где все затеяно только для работы. Люди ищут работу на долго. Человек найдет и забросит эту сеть потому что там ему будет не интересно. Ну со временем уволится. Ну опять зайдет, ну найдет работу и опять забросит её. Линкедин еле выживает. А уж кому нужно что бы все видели в моей анкете отзывы о моей работе.
    Я уже промолчу про кучу сайтов о поиске работы

    • Не хвилюйся, коли нав’яжуть контакти з роботодавцями для нелегалів — усе буде Ок. Будуть задоволені і ті і другі. Лише потрібно запровадити систему конспірації. Щоб неможливо було вичислити ні роботодавця ні нелегала.

    • Я вже їм запропонував варіант. А Ви можете допомогти — запропонувати реалізацію системи конспірації?

  • Таких площадок дофига. Те же кабанчики, промы, olx(где есть реклама услуг) и многие другие. В чем тут преимущество?

  • Бажаю успіху команді, сервіс дуже зручний в користуванні і красивий інтерфейс.
    Чи буде проект мега успішним покаже тільки час.
    Сервіс справді вирішує проблему в конкретній ніші де є сформований ринок.
    І взагалі класно шо українці почали робити свої продукти.

  • Що ви маєте на увазі коли пишете «нелегалів»?

    • Ці хто працюють закордоном без належного оформлення. А для належного оформлення немає ні юридичних ні фінансових підстав.

      • Так, ми також думали про цей момент. Як тільки буде потік зацікавлених, ми підключимо юридичних порадників, які будуть мати типові трудові договори. До того ж, більшість (буду відвертим) вакацій за кордоном супроводжуються конкретними агенціями по працевлаштуванню, які і допомагають оформити повний пакет документів – віза + страхівка + трудовий договір + трансфер на місце роботи.
        Іншими словами, сервіс разом з його учасниками у випадку з роботою закордоном пропонує унікальний пакет. Високооплачувана робота + повний документальній супровід + трансфер.

        Дуже гарне запитання. Дякую вам!

        • ЦІ ідеалістичні ситуації ситуації що ви описали є. Однак вони стосуються лише дуже -дуже вузької та малочисельної категорії пошуковувачів праці. Однак Ви погано орієнтуєтесь у трудовому законодавстві ЄС. Є це законодавство і ніякі порадники не змінять його положень та не зможуть його обійти. Єдина можливість легально отримати роботу виходячи із широкого ринку запиту працедавців існує в Польщі. Це прийнято на законодавчому рівні для громадян України та Білорусі. В інших країнах ЄС це регулюється законами про працевлаштування іноземців. Ознайомтесь із цими законами і зробіть висновок про можливість виконання їх вимог.
          Ряд країн для залучення певних спеціалістів законодавчо прийняли особливі (пільгові) умови для отримання контрактів на роботу певним категоріям спеціалістів. Це «голуба карта» у Німеччині та «червоно-біло-червона» карта у Австрії. По по вимогам цих карт цілком реально отримати офіційне працевлаштування певним спеціалістам КОТРІ ОТРИМАЮТЬ ОФЕР від працедавця. При цьому до підписання контракту виставляється багато вимог невигідних працедавцю, наприклад оплата для спеціаліста повинна бути вища середньої по ринку праці, але не нижча конкретної високої величини, працедавець не може знайти спеціаліста на місцевому ринку праці не менше півроку (при визначених умовах публічного оферу цієї пропозиції-вакансії), і ще ряд специфічних вимог. Тому отримують голубу карту програмісти із специфічними чи загальновитребуваними скілами з Індії, Філліпін, Росії, України і т.д. На що власне і була націлена ця програма залучення іноземців.

  • Жаль тех кто потратил на это деньги. Конкуренция на рынке сумасшедшая.

  • • Пропоную роботу вдома! Тільки по Україні.Вакансія: агент Приват банку. Робота легка і впоратися з нею може кожен. Вік від 16 років. Ніяких витрат. Вільний графік роботи. Хороший дохід кілька разів в місяць. Це може бути як основна робота, так і додаткова. Не потрібні особливі знання. Робота вдома, за комп'ютером. Зарплата від 2000 грн. Треба тільки бажання працювати!
    Якщо зацікавились пишіть в лс https://vk.com/spyransa

Поиск