DApp Dev Conference: до Києва їде відомий естонський футурист Каспар Кор’юс

3156
1

15 та 16 квітня у Києві відбудуться два заходи DApp DEV Conference та DEV Club Meetup за участі відомого естонського футуриста та ідеолога електронного громадянства та токенізації  Каспара Кор'юса. Він розповість про естонський цифровий успіх та створення нової країни для глобальних громадян, яка є цілком прозорою, законною та всеохоплюючою.

Естонське диво

Каспар Кор’юс входить до списку Forbes Estonia Forbes 30 Under 30, як найкращий спеціаліст у сфері «Технології та фінанси». Екс-віце-президент Google Меган Сміт назвала його одним з 20 світових лідерів в області цифрових технологій. Він також є засновником Світового Економічного Форуму Глобальної Спільноти в Естонії та членом правління декількох компаній.

Кор’юс відомий у світі як натхненник та головний ідеолог створення електронного резиденства в Естонії, країні з найбільш розвиненим електронним урядом. Саме Естонія стала першою у світі державою, що у 2014 році впровадила  електронне резиденство.

Основні переваги статусу онлайн-резидента – реєструвати компанії без фізичної присутності в країні, користування державними сервісами онлайн тощо. Місцевий уряд прогнозує, що до 2025 року свідотства е-резидентів отримає близько 10 мільйонів людей.  

Ідеолог електронного громадянства вважає, що програма е-резиденції є прибутковим капіталовкладенням для Естонії як з точки зору економічних, так і соціально-економічних вигод. Бо кожен євро, інвестований в програму цифрового громадянства, поверне державі приблизно €100.

За три роки функціонування програми в Естонії налічується 27000 е-резидентів з 143 країн світу, які вже заснували 2847 підприємств і сплатили близько €2,8 млн податків. Українські підприємці також активно цікавляться програмою. За даними організації, що займається розвитком естонської програми e-Residency в Україні, більше 400 компаній з України отримали електронне резиденство в Естонії.

За оцінками аудиторів Deloitte, за три роки програма вже принесла Естонії приблизно €14,4 млн. За їх прогнозами, до 2025 року кожен бізнес е-резидента принесе державі близько €70 000.

Токенізація країни

Каспар має власне бачення розвитку держави для глобальних громадян, він сформував власний концепт токенізації країни та пропонує ввести в Естонії національну криптовалюту — есткоін.

За словами Кор’юса, інвестиції в есткоін дозволять фінансувати інновації та нові технології для державного сектора, наприклад, штучний інтелект чи смарт-контракти. Згодом Естонія може стати зразком цифрового суспільства майбутнього. А саму криптовалюту можна буде використовувати для оплати різних товарів і послуг, в тому числі і за кордоном.

Він також вважає, що блокчейн має обов’язково взаємодіяти з цифровою ідентичністю, легальним середовищем та ефективним держуправлінням. Зараз в Естонії розробляються три моделі есткоіну. За словами Каспара, вони життєздатні та можуть бути впроваджені, не дивлячись на застереження Європейського Центробанку. Бо в Естонії ніколи не впровадять альтернативну євро грошову одиницю.

Одним з трьох можливих шляхів є використання есткоіна для е-резидентів з прив’язкою до євро. Есткоіни в межах спільноти е-резидентів могли б полегшити обмін цін в глобальному масштабі, одночасно заохочуючи більше ділових відносин між е-резидентами і естонцями, вважає він.

Зустріч з Каспаром

Отримати більше знань про естонське диво, токенізацію й аспекти цифрового резиденства, а також особисто поспілкуватися з Каспаром Кор’юсом ви можете на двох заходах у Києві.

Під час цих заходів ви також матимете нагоду поспілкуватися з іншими міжнародними спікерами — це експерти з Ethereum Project, ConsenSys, Parity Technologies, Tendermint і творці продуктів INFURA, Gnosis, uPort, SWARM і Cosmos Network, які разом з Віталіком Бутеріним і іншими кофаундерамі протоколу Ethereum формують екосистему і задають вектор розвитку технології.

DApp DEV Club Meetup

Дата: 15 квітня (неділя) о 17:00 (нетворкінг, фуршет)
Локація: Единбурзька бізнес-школа (Київ, вул. Мазепи, 1)
Учасники: Kaspar Korjus (Futurist, Republic of Estonia), Павло Макаров (DApp DEV Consulting), Björn Wagner (Parity Technologies), Константин Костенко (ConsenSys), Діна Немирович (Business Practice Ukraine), Дмитро Охрімчук (Depositphotos).
Вартість: 200 грн

DApp DEV Conference. Ethereum Conference by developers for developers

П’ять причин, чому не можна пропустити конференцію DApp DEV Conference. Ethereum Conference by developers for developers:

  1. Майбутнє — за децентралізованими додатками.
  2. До Києва вперше завітають 20 розробників екосистеми Ethereum.
  3. Заплановано не тільки технічні доповіді, а й огляд крипто-економіки в цілому.
  4. Блокчейн-розробники отримають можливість познайомитись з потенційними партнерами.
  5. Практична частина: воркшопи з написання криптокотиків і захисту даних.

Дата: 16 квітня (понеділок), 8:30 — 19:30 (нетворкинг, фуршет)
Локація: креативний простір IZONE (Київ, вул. Набережно-Лугова, 8)
Організатор: студія Dapp DEV Consulting
Партнери: компанії ConsenSys і Parity Technologies
Технологічний спонсор: Ethereum Foundation
Промокод на знижку 20%: dappdevday

Придбати квиток

Оставить комментарий

Комментарии | 1

  • Может пан футурист расскажет о большой гиперлупе с проектом. Например, как Банки Эстонии не открывают новые и закрывают открытые счета нерезидентов руководствуясь опасениями штрафов от FATF. E-residency сейчас пустышка или кривулька для мелкого фриланса. А стоит открыть OU вы познакомитесь с кучей налоговых требований, в том числе неявных. Чего стоит свежая рекомендация проводить доходы директора-учредителя как зарплату с соцналогом и подоходным. Отличная тема — требование реального офиса, и, конечно, супер инновация — фактическое управление должно осуществляться на территории Эстонии. Видимое, кажущееся и не реальное… виртуальное е-резидентство. Broken sword, господа.

Поиск