Дизайн-дайджест №2 від Projector: статті, ресурси та колекції ідей

4738

Керівник школи Projector Олександр Трегуб склав новий тематичний дайджест про дизайн. Статті, ресурси та колекції ідей по дизайну інтерфейсів, графічному та предметному дизайну.

Scrolling and Attention. Дослідження Nielsen Norman Group

Чи готові користувачі скролити ваші веб-сторінки. Як розподіляється увага на сторінці, чи змінилися патерни читання і як розвиватиметься поведінка юзерів у наступну декаду.  

Welcome to Design Systems

Одне місце, щоб дізнаватися, створювати та проповідувати дизайн-системи.

Чому ви робите дизайн-систему невчасно?

Одна нотатка про беззмістовність хайпу дизайн-систем :). Змістовні аргументи від Дениса Суділковського, куратора Product Interface Design Professium у Projector, Head (VP) of Products Design в ЛУН.  

Підбірка крутого UI-контенту

Концепти сайтів, додатків, анімацій та ідей для UI-дизайнера.

Top 10 Design Mistakes in the Unsubscribe Experience

Навіть якщо користувачі більше не хочуть отримувати вашу електронну розсилку, дизайн відписки все ще має бути дружнім та орієнтованим на людину. Матеріал про те, як зробити відписку приємною 🙂

How to build a better product with UX writing

Настя Марушевська, куратор курсу з основ копірайтингу у Projector, розповідає чим інтерфейси нагадують подорожі і чому текст — найкращий гід у цій подорожі невідомим. Матеріал про те, як маленькі слова приносять великі гроші бізнесу і чому UX writing може стати окремою професією.   

Бібліотека патернів мобільних інтерфейсів

Тільки тссс. У бібліотеці має бути тиша.  

Корисні копалини Макса Шкіндера, дизайнера в McLaren Automotive

Добірка найкрутіших картинок, улюблених дизайнерів, визначних проектів, колекцій та ресурсів, які вражають Макса Шкіндера.

«Фотографувати на вулиці заборонено»: нові правила в Євросоюзі

Руки за голову. Обережно покладіть камеру на землю. Прийнято закон GDPR про вуличну фотографію.  

Відео. Luke Wroblewski. Mobile Planet

Велика картинка даних щодо нашої мобільної планети від Люка Врублевскі. Як розробляти продукти для неї, залучати в додатки і досягати ефективності.

Досвід інтеграції у Google

Клятва Гіппократа у сфері дизайну. Hardik Pandya віднедавна працює дизайнером у Google і склав правила професійної гігієни та командної взаємодії для дизайнера. Складені як для себе. Гідні перепрочитання.  

Книжкова полиця Дмитра Яринича, креативного директора Hooga

Книги, щоб розширювати соціокультурний бекграунд, розвиватися як особистість і ставати кращим дизайнером і людиною. P.S. не лише дизайн-книги.

Ресурс: робити фото для вебу двоколірним у дусі Spotify

Архітектура в документуванні компонентів. Що головне — зручність для інженерів чи дизайнерів?

Переклад статті Натана Кертіса, де він розповідає про те, як зробити документовані компоненти зрозумілими та корисними і для розробників коду, і для дизайнерів, і для всіх інших.

Робочий простір дизайн-студій та продуктових компаній

Що може бути краще, ніж дизайн офісу дизайнера? Багато що, але ця підбірка офісів вражає.

Someone just redesigned jeans for tech bros

На дворі 21 століття, а ми все ще носимо джинси з 5-ма кишенями, спроектовані для американських фермерів. Joe Doucet зробив редизайн джинсів і презентував модель для діджитал-покоління. Кармани з мікрофіброю, спеціальні тканини, місце для кредитки, світловідбиваюча стрічка. Привіт, майбутнє джинсів.

Шрифт Airbnb

На радість шрифтових студій.

Хлопчик-каратист і дизайн-мислення

Вова Смірнов, дизайнер у Spiilka Design Büro, викладач курсу Visual Communications Professium, думає вголос про те, як застосовувати дизайн-мислення в особистому житті, просто тому, що все у цьому світі — дизайн.

Архів. Daily Design Inspiration

Інструкція з відкриття цього лінку: завершіть термінові задачі → заваріть чашку кави → відкривайте лінк і завершуйте робочий день 🙂

How Do You Know Your Website Is A Success?

Безсумнівно, перше враження від сайту зараз важливіше, ніж будь-коли. Але як зрозуміти що таке хороший сайт і як виміряти його успіх — Smashing Magazine сформували покрокову інструкцію.

Berlin Design Campus

Тиждень лекцій, дизайн-практик, воркшопів у офісах культових агентств і продуктових компаній, екскурсій та занурення у креативне життя Берліну. Projector та Smashing Magazine підготували кампус для дизайнерів, які хочуть розширити кругозір.

Priority GUIDes: A Content-First Alternative to Wireframes

Wireframes настільки інтегровані в роботу дизайнера, що ми перестали помічати їх недоліки. Якщо ви коли-небудь боролися за естетичні деталі тоді, коли варто було б думати про контент і функціональність — ця стаття буде доречною.

Холодно-гаряче. Теорія близькості у дизайні

Маша Леоненко кумедно розповідає про близькість: у реальному житті та на слайдах презентації. Як працювати з елементами і композицією, щоб глядач легко зрозумів ваш меседж.

RIP, minimalism. Retro logos are back!

Шрифти без засічок, простота, ясність та прозорість привели індустрію до стерильних логотипів. Bill Gardner вважає, що дизайнери вже досягнули максимуму у мінімалізмі і тепер тренд рухатиметься в бік максималізму: він∞таж, яскраві кольори, поп-арт, ретро. Все з прикладами.    

The Drone Age. Нова обкладинка журналу Times

Не хочемо спойлерити. Просто подивіться, що вони придумали.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск