Лише найсильніші. Ukrainian IT Awards розпочинає прийом заявок для визначення найкращих у IT-індустрії України

2994
1

На початку червня розпочався прийом заявок до щорічного конкурсу Ukrainian IT Awards 2019, в якому незалежне журі у декілька етапів визначає найкращих представників IT-індустрії України. Організатор конкурсу – Асоціація «IT України». Заявки прийматимуть до 7 липня 2019 року.

Цьогоріч фіналісти конкурсу та переможці будуть визначені у наступних 10 номінаціях: DevOps, Design, Business Analysis, Software ENGINEering, Software Architecture, Research, Quality Assurance, Project Management, Product Management та IT Education.

Шлях до фіналу

Основну увагу на першому етапі конкурсу Ukrainian IT Awards журі радить звернути на якість заповнення анкети учасника. Не варто копіпастити резюме, головне – якомога детальніше описати власний досвід. Надана інформація ретельно перевірятиметься членами журі, у складі якого керівники провідних IT-компаній та галузевих організацій. Кандидатів оцінюють за такими критеріями:

  • Project/Product Evaluation — роль апліканта в проекті/продукті, який досяг високих результатів, що підтверджені відповідними метриками.
  • Best Practices & Industrial Standards Evaluation — найбільш ефективні підходи для вирішення задач в рамках проекту.
  • Innovation Evaluation — інноваційність проекту/продукту, його відмінність від аналогічних, які вже присутні на ринку. Члени журі звертають особливу увагу на технології, фреймворки, інструменти, нестандартні підходи.
  • Social Responsibility & Community Development — участь конкурсанта в соціальних проектах та досвід розвитку власних чи вже існуючих професійних спільнот.
  • Awards & Certification — наявність відзнак та професійних нагород.

За результатами розгляду наданих анкет будуть визначені топ-3 кандидати у кожній номінації, з якими журі проведе скайп-інтерв’ю та обере переможців.

Дмитро Лавриненко, Director of Engineering Technology, GlobalLogic, переможець Ukrainian IT Awards 2018, член журі конкурсу:


«Для мене участь у конкурсі стала не тільки викликом, але й можливістю показати приклад, зробити внесок в розвиток IT-спільноти в Україні. IT Awards — це перевірка ваших можливостей та здобутків на піку вашої експертизи, цінний нетворкінг із кращими у галузі. Для мене конкурс виступив у якості game changer, оскільки оцінив професійні здобутки, і на базі цього я будував свої подальші кроки та дії, планував, в якому напрямку розвиватися. Якщо ви готові кинути нам виклик і довести, що ви дійсно варті того, щоб виграти IT Awards, ми вас чекаємо».

Олександра Ковальова, QA Trainer Lead, Astound Commerce переможець Ukrainian IT Awards 2017, член журі конкурсу:


«IT Awards, на відміну від інших галузевих змагань, дає значно ширший ракурс на професію та зайнятість. У повсякденній роботі, на жаль, ми не можемо зробити цей крок убік, щоб зрозуміти, чим займаємося, та куди прагнемо рухатись у майбутньому. У цьому конкурсі навіть важливіше стати фіналістом, ніж виграти. Моє професійне життя значно змінилося після інтерв’ю із суддями, розширилися кордони професії. Чи можна стати переможцем, якщо ти не розпіарений спеціаліст? Можна! Адже найбільше уваги приділяється реальним досягненням на проекті».

Незалежність конкурсу та його об’єктивність – одне з головних завдань, які ставлять перед собою організатори. Великий проект, технічні здобутки, просунуті софт-скіли – лише цього може не вистачити для перемоги. З іншого боку, навіть невелика розробка, в яку учасник конкурсу вклав усі сили, багато чого змінив, вніс власне бачення та забезпечив перспективи у майбутньому, може надати йому можливість стати кращим серед кращих. Журі в першу чергу цікавить методологія, задачі, в яких конкурсант безпосередньо бере участь, його персональний розвиток, елегантність конкретного кейсу і те, наскільки його можна поставити в приклад іншим.

Влад Котов, CEO, Robo.House переможець Ukrainian IT Awards 2018, член журі конкурсу:


«Раджу брати участь у конкурсі тим, хто виношує геніальну ідею та потребує підтримки, хто хоче отримати можливіcть презентувати свій проект широкому загалу. Ukrainian IT Awards надає для цього відмінний майданчик. Головне – віра у власний проект чи продукт. Це унікальна можливість зрозуміти в рамках ФОКУС-групи дуже досвідчених людей, чи дійсно ваш проект готовий заробляти гроші, виходити на рівень міжнародних ринків».

Цікавий бік Ukrainian IT Awards – можливість розглядати його як дорогий коучинг, який надається учасникам абсолютно безкоштовно. Можливість спілкуватися з топовими фахівцями, які будуть оцінювати учасника та підведуть його до усвідомлення своїх сильних та слабких сторін – все це стимулює зростання у професійному плані і веде до подальшого ствердження в українській професійній IT-спільноті.

Дмитро Ваврів, Portfolio Delivery Manager, Kantar Consulting, член журі конкурсу, учасник оргкомітету:


«Головна місія IT Awards – пошук та заохочення найкращих спеціалістів. Члени журі – найсильніші професіонали на українському ринку. Навіть сама по собі оцінка та фідбек від них дуже цінні. Це усвідомлюють практично усі наші учасники, від яких щороку ми отримуємо позитивні відгуки. Перемога у конкурсі дає визнання, паблісіті, висвітлення у ЗМІ. Після цього багато хто замислюється, чи варто залишатись у своїй сфері, або ж щось змінити у житті».

Імена переможців конкурсу буде оголошено на урочистій церемонії нагородження 7 вересня 2019 року у Києві. Більше подробиць щодо участі у конкурсі – на сайті проекту або ж на Facebook-сторінці Ukrainian IT Awards.

Цього року у всіх переможців Ukrainian IT Awards буде можливість поїхати на Israeli Tech Camp.

Israeli Tech Camp — інтенсивний навчально-технологічний тур до Ізраїлю з метою знайомства переможців конкурсу Ukrainian IT Awards з інноваційними бізнес-стратегіями, проривними технологіями і передовими практиками ізраїльської Startup Nation. Основні блоки програми:

  • знайомство з ключовими гравцями технологічної екосистеми Ізраїлю (державні установи, корпорації, армія, стартапи, інвестори);
  • візити до передових технологічних корпорацій і стартапів та зустрічі з їх засновниками та топ-менеджерами;
  • майстер-класи та Q&A сесії з успішними ізраїльськими підприємцями;
  • тематичні навчальні воркшопи по запуску, розвитку, діджіталізаціі і масштабуванню стартап-проектів;
  • нетворкінг-івенти.

Оставить комментарий

Комментарии | 1

Поиск