На яку техніку знімають канал «Ресторатор» Дмитра Борисова

4173

Засновник компанії Gastro family Дмитро Борисов розвиває свій YouTube-канал «Ресторатор» з 2018 року. Зараз на канал підписані 16 000 людей, а загальна кількість переглядів сягає 1,85 млн.

Юрій Руснак, який відповідає за зйомку «Ресторатора», розповів редакції AIN.UA, яку техніку використовують для зйомок блогу.

На що знімаємо

Ми використовуємо дві камери Sony A7 III: по одній для для кожного оператора. Одна камера знімає загальний план, друга – крупний, а також різні деталі.

Зображення Sony A7 III сягає рівня дорогих камер, таких як Arri Alexa, але коштує в десятки разів менше. Сьогодні її вартість — близько 60 000 грн. Особливо якісна картина виходить при використанні об’єктивів Sony: 16-35mm f 2.8 та 24-70mm f 2.8, 70-200mm.

Звук і освітлення

Для запису голосу використовуємо радіомікрофони Sennheiser. А от спеціальної техніки для освітлення ми не беремо. Ми працюємо майже без додаткових світлових приладів, в основному нам достатньо натурального світла.

Механічне обладнання та стабілізація

Для стабілізації ми в основному використовуємо стедікам Zhiyun другого покоління та монопод Benro. Залежно від задачі, можемо ще використати дрон DJI Mavic Pro. З цими моделями ми найчастіше працювали, вони перевірені на власному досвіді.

Де беруть техніку

Ми орендуємо обладнання, це набагато вигідніше. Адже щоб купити повний комплект техніки під зйомку влогу потрібно близько $10 000-12 000. Техніку орендуємо в компанії Patriot rental.

Бюджет

Приблизний бюджет одного знімального дня складає 15 000-20 000 грн. У вартість входить оренда обладнання, робота знімальної групи та оплата за подальший монтаж. Загалом  в створенні одного випуску «Ресторатора» задіяно чотири людини. 

Програмне забезпечення

Для монтажу використовуємо Adobe Premiere. Також нам обов’язково потрібна програма Adobe After Effects для графіки та пост продакшину. А для роботи з кольоровим балансом використовуємо DaVinci. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск