Devoxx Ukraine: доповіді найбільшої Java-конференції, які точно варто послухати

2964

Devoxx — одна із наймасштабніших Java-конференцій світу. Події під основним брендом Devoxx та афілійованим до нього Voxxed Days проходять у Великобританії, Бельгії, Франції, Польщі, Греції, Марокко, Білорусі та, починаючи з минулого року, — в Україні. Їх учасники — розробники з усього світу, а кожна конференція супроводжується повним sold out’ом.

Минулорічний український Devoxx, привезений в Україну завдяки зусиллям EPAM Ukraine та JUG UA, зібрав понад тисячу розробників та був вкрай тепло прийнятий аудиторією. Що очікує учасників Devoxx Ukraine 2019, яка відбудеться вже 1-2 листопада, розповідаємо у матеріалі.

Від розробників для розробників 

Devoxx це результат здійснення мрії бельгійського розробника та підприємця Стефана Дженсена, який у 28 років продав успішний бізнес та вирішив реалізувати давній задум — створити популярну конференцію для Java-спеціалістів.

Щороку кількість учасників конференцій Стефана зростала. Сьогодні європейські івенти Devoxx відвідують до 3.5 тисяч слухачів із 45 країн світу. Головний секрет успіху франшизи — увага до найменших деталей. Так, Стефан особисто приймає участь у формуванні програми кожної події, а в програмному комітеті українського Devoxx працюють 19 визнаних розробників із значним міжнародним досвідом, серед яких експерти з Facebook, Netflix, Twitter, Pivotal, Hazelcats, автори книг та статей на Java-тематику.

«Від розробників для розробників» — основоположний принцип Devoxx, якому організатори не зраджують впродовж всієї історії життя франшизи.

Що та кого слухати 

Цього року український Devoxx складатиметься з 10 треків, тематика яких не обмежується лише Java. Мова піде як про супутні напрямки, так і про роботу з хмарними рішеннями, штучним інтелектом та кібер-безпеку. Тому практично кожен розробник зможе знайти тут найбільш релевантний для себе контент. 

Аби ви провели час на події з максимальною користю, розповідаємо про головні потоки та спікерів конференції, виступи яких точно не варто пропустити.

Джерело фото: Devoxx Belgium 2017 

Хто: Edson Yanaga, Red Hat, Director of Developer Experience, Java Champion та Microsoft MVP.

Тема виступу: Revisiting Effective Java in 2019.

Про що говоритиме: «Effective Java» — основоположний бестселер за авторством Joshua Bloch, стала «настільною книгою» для поколінь розробників на Java. Разом з Едсоном учасники пригадають класичні принципи, викладені у даній роботі, та отримають актуальні знання про нові можливості Java, засновані на досвіді спікера.

Інші теми, з якими виступатиме спікер: Coding That Sparks Joy with Quarkus (трек Java Languauge); RESTless Microservices and Event Driven Architecture (трек Architecture).

Джерело фото: Devoxx Ukraine 2018 

Хто: Chris Thalinger, Twitter, Software Engineer, досвід роботи з JVM — понад 15 років.

Тема виступу: Performance.

Про що говоритиме: У сучасному світі розробки програмного забезпечення головна вимога, яка ставиться спеціалістам — максимальна швидкість впровадження нових функцій. Все інше відходить на другий план. Це означає, що робота інженерів зводиться до простого алгоритму: новий код, усунення багів і знову новий код. У більшості випадків цей код працює на хмарних середовищах. А як у таких ситуаціях вирішуються проблема зі швидкістю та ефективністю роботи продуктів? Правильно, додатковим вливаннях коштів для збільшення обчислювальних потужностей. Та чи дійсно такий підхід допомагає вирішити проблему? Про те, яким марнотратним може бути ІТ-бізнес та як уникнути неефективних витрат, розповість Кріс.

Джерело фото: Voxxed Days 2016 

Хто: Cliff Click, CRATUS, раніше — CTO, Neurensic; CTO та Co-Founder, h2o.ai.

Тема виступу: Safe-Awareness for Introverts (and why programmers suck at salary negotiations).

Про що говоритиме: Дана доповідь дещо незвична для технічних конференцій, але вкрай важлива для професійного розвитку спеціаліста. Кліф, підприємець та розробник з науковим ступенем та понад 20 патентами, розповість про ключові правила організації роботи для інтроверта — контроль емоцій, ефективну комунікацію, відстоювання своєї позиції та інші тонкощі взаємодії з великими командами.

Інші теми, з якими виступатиме спікер: The Azul Hardware Transactional Memory Story (трек Mind the Geek); The Sea of Nodes and the HotSpot JIT (трек Java Language).

Джерело фото: Voxxed Days Minsk 2018 

Хто: Аліна Юренко, Oracle Labs, Developer Advocate for GraalVM.

Тема виступу: Optimizing Performance of Java Applications with GraalVM. 

Про що говоритиме: Як GraalVM зможе покращити швидкість роботи додатків? Під час доповіді Аліна розповість про два можливі підходи до організації роботи на цій віртуальній машині, переваги та недоліки цих підходів.

Інші теми, з якими виступатиме спікер: New opportunities for Java developers with GraalVM (трек Java Language).

Джерело фото: Java Day Kyiv 2016 

Хто: Burr Sutter, Red Hat, Director of Developer Experience, Java Champion.

Тема виступу: Kubernetes Tutorial — Back to Basics.

Про що говоритиме: Система Kubernetes де-факто стала стандартом для сучасних додатків, незалежно від того, чи розміщуються вони на публічних хмарних сховищах, чи на ваших особистих дата-центрах. Головна мета доповіді — познайомити слухачів з основними аспектами системи: Pod, Deployment, ReplicaSet, Service та CRD. Поміж того, спікер надасть практичні поради щодо того, як вижати максимум з цієї динамічної та багатообіцяючої інфраструктури.

Інші теми, з якими виступатиме спікер: Kubernetes Serverless or Serverfull (трек Cloud, Containers & Infrasctucture).

Фішки та новинки Devoxx Ukraine 2019 

Найважливіша новинка цього року — трек Mind the Geek, де мова піде про те, що нас, розробників, вкрай цікавить, але попрацювати з цим щастить не завжди: роботи, біокомп’ютери, нові гаджети та техно-іграшки.  

Також додано формат міні-виступів — виступи тривалістю 15 хвилин, які присвячені одній конкретній темі та рішенню конкретної задачі. Такий «конкретний» формат може бути цікавим як з точки зору контенту, так і для можливості виступити в рамках нього менш досвідченим спікерам. Ми віримо, що Devoxx може стати хорошим «трампліном» для наших українських спеціалістів, які хочуть розвиватися як публічні експерти міжнародного рівня. 

Перелік тем та спікерів, наведений у даному матеріалі — лише невелика частина від усіх доповідей українського Devoxx. Всього ж на сценах конференції цього року виступить понад вісім десятків експертів. Дізнатися більше про всі доповіді та треки Devoxx 2019 можна на сайті події. Знижка на квитки для читачів AIN.ua — 25% за промокодом — ain25

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск