Devoxx Ukraine 2019: Q&A від експертів Facebook, Netflix та Hazelcast

2580

Devoxx — це серія конференцій із вражаючою історією, кожна подія якої супроводжується повним sold out’ом. За короткий проміжок часу франшиза стала одним із наймасштабніших та найпопулярніших нішевих івентів, присвячених Java та низці інших супутніх технологій (Architecture, ML, Cloud, Front-end). 

Сьогодні масштабні конференції та інші тематичні події під основним брендом Devoxx та афілійованим до нього Voxxed Days (івенти, що трохи менші за масштабом, ніж Devoxx) проходять у Великій Британії, Бельгії, Франції, Польщі, Греції, Марокко, Білорусі та, починаючи з минулого року, — в Україні. Їх учасники — розробники з усього світу. 

Про те, чому варто відвідати подію та що особливого очікує на учасників ми запитали у тих, хто за контент конференції «відповідає головою» — членів програмного комітету. 

Чому варто відвідати цьогорічну подію? 

Алекс Борисов, Senior Software Engineer, Netflix: Перш за все, Devoxx Ukraine — це найбільша подія Java-світу України, яка за рівнем доповідей та спікерів не поступається західним конференціям. Крім того, це захід, в організації якого бере участь українське Java-ком’юніті, яке бачить одним із своїх завдань створення умов та місця для комфортного спілкування та обміну досвідом. 

Алекс Борисов, Senior Software Engineer, Netflix:

Олексій Резчиков, Software Engineer, Facebook: Конференція високого міжнародного рівня просто під боком — це рідкість (на жаль). Тож, якщо ви планували відвідати якусь цікаву та корисну подію, але не маєте часу чи бюджету на довгу поїздку — ваш вибір очевидний. 

Чим Devoxx відрізняється від інших галузевих конференцій? 

Алекс Борисов Senior Software Engineer, Netflix: Можу тільки порадіти за сучасного українського інженера — в країні проводиться дійсно достатньо якісних заходів в галузі ІТ (зокрема з Java), а кожен з них, на мою думку, займає свою нішу. Цього року програмний комітет Devoxx Ukraine працює над тим, аби забезпечити баланс між доповідями представників світових топ-компаній (таких як Google, Netflix, Twitter, IBM, Red Hat, тощо), та цікавим досвідом спікерів українського ринку сучасних технологій. Комітет складений з представників як місцевого, так і західного ком’юніті, співробітників як невеликих компаній та стартапів, так і гігантів галузі. Така неоднорідність дозволяє нам мати ширший погляд на індустрію, охоплювати великий діапазон тем та проблем, і таким чином зробити програму конференції цікавою для кожного відвідувача, незалежно від його досвіду та спеціалізації. 

Головні тренди у Java-розробці сьогодні. Про які з них говоритимуть на Devoxx? 

Назарій Черкас, Cloud Developer, Hazelcast: Clouds Are Eating the World. Крапка. Саме тому основний акцент цього року на найгарячіших технологіях Cloud Computing – це різноманітні імплементації Service Mesh, огляд новітніх фреймворків, які роблять Java ближчою до Serverless, та все більше і більше доповідей навколо K8S екосистеми. 

Якщо говорити конкретно про спікерів, яких  варто послухати, то тут перелік буде великим. Однозначно виділю виступи Едсона Янаги, Director of Developer Experience у Red Hat, з темою Revisiting Effective Java, де мова піде про еволюцію Java; Кліффа Кліка, який, окрім технічних знань, поділиться порадами щодо ефективного професійного розвитку розробника. Насправді, унікальних тем на Devoxx значно більше — кожен зможе знайти щось цікаве для себе. 

Назарій Черкас, Cloud Developer, Hazelcast

Традифційно, записи всіх доповідей події будуть доступні всім бажаючим онлайн. Навіщо витрачати кошти на квиток та йти на івент? 

Алекс Борисов Senior Software Engineer, Netflix: Є декілька причин бути особисто присутнім на конференції, я їх не буду ранжувати. Це дуже індивідуальне питання, лише наведу деякі з них. На конференції у кожного учасника є можливість поспілкуватися зі спікерами та іншими професіоналами з індустрії, в неформальній атмосфері обговорити технічні теми, задати питання, завести професіональні зв’язки, або просто зустріти однодумців. Також за межами конференції сучасній людині може бути нелегко знайти час на перегляд доповідей протягом двох днів поспіль. Атмосфера та програма Devoxx побудовані таким чином, аби зробити перебування на події максимально комфортним та корисним. 

Контент — це те, до чого у Devoxx ставляться з максимальною увагою. Яку роль у формуванні контенту відіграє програмний комітет? 

Назарій Черкас, Cloud Developer, Hazelcast: Основна роль програмного комітету – працювати над тим, щоб учасники отримали щонайкращі враження, дізнались нове та надихнулись для свого подальшого професійного розвитку. Звісно, робота всієї команди чітко розподілена та координується. Так, всі учасники комітету розподілені між різними потоками, за кожним з яких закріплено трек-лідера. Доповіді проходять декілька раундів рев’ю, в кінці якого виводиться загальний рейтинг. По ньому і визначається кінцевий список доповідей, які будуть представлені на кожному з потоків. 

Цього року на Devoxx — понад 80 спікерів і десяток потоків. Як усе встигнути та провести час з користю? 

Алекс Борисов, Senior Software Engineer, Netflix: Зазвичай, невеличка підготовка до події може бути корисною. Має сенс переглянути описи доповідей та біографію спікерів до початку конференції, виділити декілька цікавих тем, скласти для себе хоча б простий план. Крім того, можна окремо виділити спікерів, з якими буде цікаво поспілкуватися, і під час конференції не забути до них звернутися. Дуже важливо пам’ятати, що спікери на конференції не лише для своєї доповіді, а і задля спілкування з учасниками, і вони з радістю діляться своїм досвідом. Знайомство та спілкування з іншими учасниками конференції та членами програмного комітету також може бути дуже корисним. Під час конференції не потрібно намагатися «встигнути все» та потрапити на кожну доповідь. При відчутті втоми краще зробити перерву: відвідати зону відпочинку або зону розваг. 

Олексій Резчиков, Software Engineer, Facebook: Подивитися та послухати все — неможливо. Тому я раджу ФОКУСуватися на треках, де ви б хотіли задати запитання та обговорити тему зі спікером, іншими учасниками. Усі доповіді Devoxx будуть доступні онлайн разом із презентаціями. Живе спілкування — ось те, що допоможе отримати максимум від конференції. 

Олексій Рєзчіков, Software Engineer, Facebook

Якість контенту — це те, до чого у Devoxx ставляться просто з маніакальною прискіпливістю. Цього року за програму конференції відповідає 19 фахівців, серед яких визнані експерти світового рівня. Завдяки їх максимальному залученню та увазі до деталей учасники Devoxx Ukraine отримаютьможливість наростити свою експертизу у сферах Cyber Security, Cloud, Machine Learning, Architecture, Big Data, Front-end та, звичайно, Java. Кожна доповідь усіх 10 потоків пройшла перевірку на якість та актуальність.

Дізнатися більше про спікерів події, головні потоки та тих, хто формує програму цьогорічного Devoxx можна на сайті конференції. Знижка на квитки для читачів AIN.ua — 25% за промокодом — ain25

Даний текст відображає особисту точку зору авторів коментарів та в жодному разі не представляє позицію компаній, з якими співпрацюють учасники програмного комітету конференції. Події серії Devoxx в Україні проходять завдяки EPAM Ukraine, JUG UA та агентству Magic Factory.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск