Що таке B2B2C на прикладі компанії Viessmann

2399
2

Виробникам опалювального обладнання складно знайти підхід до кінцевого клієнта, тому вони досі здебільшого працюють у форматі B2B. Компанія Viessmann – один із провідних світових виробників опалювальних систем – зробила крок до кінцевого клієнта та запустила онлайн-магазин у форматі B2B2C. Як це працює?

Хто такі Viessmann і що пропонують?

Група компаній Viessmann – один з провідних міжнародних виробників опалювальних, промислових і холодильних систем. Це сімейне підприємство, засноване в 1917 році в Німеччині, на сьогодні забезпечує роботою понад 12 тисяч співробітників і володіє 22 заводами у 11 країнах, а річний оборот компанії складає 2,37 млрд євро. Viessmann має представництва у 74 країнах, зокрема й в Україні.

Найбільш популярний продукт Viessmann – саме системи опалення. Їх складові й автоматика зібрані таким чином, щоб власнику не доводилося нічого налаштовувати, а тільки економити енергію та гроші й насолоджувався комфортною температурою повітря та води. Клієнти Viessmann хочуть володіти найновішими технологіями, і при цьому не перейматися деталями їх встановлення, а також забути про проблеми з опаленням мінімум на 20 років з моменту монтажу.

Цього року українському представництву виповнюється 20 років. Із цього приводу компанія Viessmann Україна запустила онлайн-магазин, де можна самостійно, враховуючи власні потреби як кінцевого користувача, обрати та сконфігурувати своє ідеальне опалювальне обладнання.

Запускаючи цей проект, компанія мала на меті дві речі:

  • покращення комунікації з кінцевим користувачем;
  • постачання продуктів і послуг через перевірених партнерів.

Як це працює?

Ви знайомитеся з продуктами на сайті, в конфігураторі задаєте вихідні дані щодо вашої оселі (площа, кількість мешканців, необхідність в ГВП), які плануєте опалювати та забезпечувати гарячою водою, – і система підбирає необхідне обладнання та розраховує орієнтовну вартість його разом із монтажем.

Після цього ви можете ввести свої контактні дані, і для вас підберуть перевірених висококваліфікованих і сертифікованих інсталяторів, які успішно пройшли навчання в компанії, можуть встановити котел і надати повний комплекс пов’язаних послуг. Інсталятор зв’язується з вами та приїжджає в погоджений час на об’єкт.

«Ми вже 20 років в Україні навчаємо спеціалістів по монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування працювати з нашим обладнанням та якісно монтувати та робити сервіс. Саме тому ми вирішили пропонувати українцям не просто обладнання, а рекомендувати наших партнерів і таким чином надавати готове комплексне рішення», – кажуть у компанії.

Тобто ви не будете вимушені самостійно шукати інсталятора й контролювати якість його роботи, а натомість отримаєте гарантований сервіс від виробника.

Зручність

Зазвичай прайс-листи виробників кліматичної техніки складають більше півсотні сторінок з багатьма продуктами, варіаціями та приладдями, в яких пересічному споживачу дуже складно розібратися. Це – прояв поганої комунікації з кінцевим клієнтом. Тому компанія Viessmann Україна спробували зробити якомога простіший і зручніший сайт.

Він складається з розділів «Рішення» і власне «Магазин». В розділі «Рішення» можна дізнатися про конденсаційні котли, теплові насоси та геліосистеми від Viessmann і замовити підбір готового рішення, яке відповідатиме вашим вимогам й умовам вашого житла.

В розділі «Магазин» можна обрати й одразу купити котел – конденсаційний, традиційний або електричний. Їх усього 5 – обрати можна навіть без допомоги спеціаліста, при цьому ці п’ять моделей задовольняють усі найпоширеніші потреби.

Простота та зрозумілість — один з ключових цілей сайту. З одного боку отримуєте гарантовано якісний продукт від виробника, з іншого – гарантовано кваліфікованого посередника. Й усе це відбувається онлайн. Таким чином, діджитал-продукт від Viessmann значно полегшує складний і далеко не всім зрозумілий процес встановлення опалення в дім. 

Оставить комментарий

Комментарии | 2

  • Компанія дійсно дуже якісну опалювальну техніку випускає

    • Да, так и есть. И наверное нет такого человека, кто бы не слышал о данном производителе. У меня раньше был колет Виссман. 15 лет прослужил. Сейчас его уже менять будем. И знаете что я решил сделать! Наш украинский ТИТАН покупать https://titanelektro.dp.ua/ . Очень хочу попробовать. Меня заинтересовали положительные отзывы про эти котлы и хочу поддержать таким образом нашего украинского производителя.

Поиск