Як видалити Instagram або тимчасово заморозити сторінку – інструкція

3418
Читати на RU

Видалити аккаунт в соціальній мережі Instagram неможливо безпосередньо через мобільний додаток. Редакція AIN.UA розповідає про те, як тимчасово заморозити (зберігаючи всі особисті дані) або повністю видалити профіль в соціальній мережі. Ось покрокова інструкція.

Як тимчасово видалити Instagram

Видалення профілю Instagram можливе лише у вебверсії або за допомогою браузера на телефоні.

  1. Для того щоб тимчасово відключити аккаунт в соцмережі, потрібно відкрити особисту сторінку профілю Instagram в браузері і натиснути «Редагувати профіль».
  2. Прокрутіть до кінця сторінки та виберіть опцію «Тимчасово відключити мій акаунт».
  3. Далі Instagram попросить вказати причину блокування облікового запису. Його потрібно вибрати зі списку, запропонованого Instagram.
  4. Підтвердіть дію, ввівши пароль.
  5. Акаунт в соцмережі тимчасово видалено.
Видалення інстаграм-1
Зображення в матеріалі: AIN. UA
Видалення інстаграм-2

Тимчасово видалений профіль буде приховано від інших користувачів. Щоб відновити сторінку, просто увійдіть у додаток або вебверсію Instagram ще раз. Примітно, що заблокувати акаунт можна не частіше одного разу на тиждень.

Як видалити Instagram назавжди

Повністю видалити сторінку трохи складніше. Ви можете одразу перейти на сторінку видалення натиснувши тут, або дотримуючись інструкцій нижче:

Використання телефону:

  1. У додатку Instagram перейдіть в «Налаштування» і клікніть «Довідка».
  2. Перейдіть в «Довідковий центр» і введіть «Видалити обліковий запис» в пошуку.
  3. Оберіть «Видалити обліковий запис» і натисніть на вкладку «Як видалити свій обліковий запис Instagram».
  4. Instagram запропонує перейти на сторінку видалення в блоці інструкцій «Відправити запит на постійне видалення облікового запису…»
  5. Вкажіть причину видалення облікового запису, вибравши відповідну категорію зі спадного списку.
  6. Натисніть кнопку «Готово».
  7. Підтвердіть дію паролем.
  8. Аккаунт в Instagram видалено.
Видалення Інстаграм-3

Через вебверсію:

  1. На сайті Instagram.com в нижньому горизонтальному меню на сторінці потрібно натиснути «Довідка».
  2. У меню «Довідковий центр» перейдіть в «Управління обліковим записом», а потім оберіть «Видалити обліковий запис».
  3. Instagram запропонує перейти на сторінку видалення в блоці інструкцій «Відправити запит на постійне видалення облікового запису…»
  4. Вкажіть причину видалення облікового запису, вибравши відповідну категорію зі спадного списку.
  5. Підтвердіть дію, ввівши пароль облікового запису.
  6. Аккаунт в Instagram видалено.
видалити Інстаграм-4

Що ще потрібно знати

Перед тим, як повністю видалити сторінку, Instagram запропонує завантажити ваші особисті дані. Для цього достатньо ввести електронну адресу у відповідному полі та підтвердити дію кнопкою «Запросити файл». Лист з архівом даних, який можна завантажити на будь-який пристрій, прийде користувачеві протягом 48 годин, обіцяють у Instagram.

При цьому запит на отримання посилання для скачування можна відправити також у мобільній версії. Для цього достатньо відкрити меню у профілі, перейти в «Налаштування», натиснути «Безпека» та вибрати пункт «Скачування даних». Далі, за аналогічною процедурою потрібно ввести адресу електронної пошти та пароль від облікового запису.

Примітно, що після підтвердження видалення сторінки профіль буде видно в соціальній мережі Instagram ще місяць. Таким чином, дані можуть бути відновлені шляхом повторного входу в систему. Для цього достатньо ввести ім’я профілю та пароль. Важливо: якщо ви цього не зробите протягом місяця, профіль буде автоматично видалений без можливості відновлення.

Відео інструкція

У 2021 році Instagram заявив, що виводить експеримент із приховуванням лайків на світовий рівень. Журналіст AIN.UA помітив опцію в особистому профілі Instagram і розповів, як приховати лічильник лайків. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

AIN.UA також вона сказала:

Як анонімно дивитися історії в Instagram

Сьогодні соціальна мережа Instagram не дозволяє дивитися історії анонімно. Однак у багатьох є така потреба. Для цього в інтернеті і магазинах додатків існує ряд сервісів, які дозволяють переглядати чужі історії Instagram непомітно. AIN.UA відібрав і перевірив деякі з них.

Примітно, що дивитися історії інкогніто можна тільки для тих користувачів, аудиторія яких відкрита. Якщо користувач має закритий профіль, то жодна зі служб анонімного перегляду не допоможе отримати доступ до контенту.

Просити про допомогу зі спеціальних сайтів — найпростіший спосіб анонімно переглянути історії. Всі вони працюють за одним принципом — щоб побачити історію користувача, досить ввести назву профілю і дочекатися результату. Крім історій, часто можна побачити пости, розміщені в цьому профілі, а також історії, додані в «Актуально».

Список безкоштовних сервісів для таємного перегляду історій:

Крім інтернет-сервісів, існують і додатки з подібним функціоналом. Однак слід мати на увазі, що для їх використання вам доведеться зареєструватися або увійти в особистий профіль Instagram. Крім того, такі програми можуть збирати особисту інформацію.

Додатки для iOS:

Додатки для Android:

АЙН.UA написав чудову інструкцію про те, як дивитися історії анонімно:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук