CNA International IT досліджує рівень зарплат в IT-сегменті

3189

Упродовж листопада 2020 року CNA International IT шляхом комплексного опитування IT-спеціалістів досліджує рівень заробітних плат у сфері та намагається прослідкувати, як ринкові тренди впливають на працівників. Компанія розіграє приз серед усіх, хто поділиться інформацією на основі власного досвіду.

Для участі в опитуванні потрібно заповнити анкету.

CNA International IT має на меті залучити до опитування якомога ширше коло спеціалістів IT-сектору. Для ширшого охоплення аудиторії та більшого зрізу ринку компанія також залучає експертів в сфері рекрутингу та HR. 

Серед ключових завдань зарплатного опитування:

  • аналіз середнього рівня зарплат у різних сферах українського IT-сегменту відповідно до досвіду спеціалістів;
  • висвітлення контексту, який формує потреби та вимоги працівників сфери IT.

Окрім цього, у результаті опитування CNA International IT зможе сформувати картину настроїв представників IT-cфери стосовно ключових ринкових трендів 2020 року.

  • Висновки, які вдасться зробити на основі опитування, сприятимуть прозорості ринку. Зокрема, ІТ-спеціалісти отримають чіткіше розуміння, на що вони можуть претендувати та за яких умов.
  • У той же час, опитування допоможе роботодавцям визначити конкурентні аспекти пропозицій для потенційних співробітників.

Важливість опитування підкреслює керівник CNA International IT Таїсія Млюзан:

«Відкриті дослідження подають узагальнену інформацію, яка не враховує фактори, які безпосередньо впливають на розмір оплати. Наприклад, порівняння Senior Java Dev із невеликої аутсорс-компанії з рівнем англійської «читаю, перекладаю зі словником» та Senior Java з продуктових компаній із високим рівнем володіння англійською — нерепрезентативне. Ми ж хочемо контекстуалізувати дані та пояснити нюанси».

Якими є особливості цьогорічного опитування, пояснює рекрутинг тім лід CNA International IT Влада Лященко:

«Протягом 2020 року були помітними коливання на ринку праці. З одного боку, компанії активно діляться своїм досвідом, але, з іншого боку, з боку самих спеціалістів, інформація залишається поверхневою. Ми маємо намір детально дослідити, що саме змінилося для українських IT-спеціалістів, та поділитися своїми знахідками з усіма зацікавленими. Оскільки до опитувань наших колег долучалося не так багато респондентів, як того хотілося б, ми намагаємося збільшити мотивацію: серед учасників розіграємо приз». 

Опитування проводиться до 25 листопада включно. На кінець року планується презентація стислого публічного звіту за окремими спостереженнями.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск