ПО-РУССКИ
Майстер додому для міленіалів
Тестуємо сервіс техобслуговування DOMER
У мене від стіни якось відпала 55-дюймова плазма. Пощастило: чоловік якраз щось дивився та встиг зловити телевізор. Ми переставили плазму на тумбу, а значні розміри екрана закрили дірку у стіні: ремонт із «термінової проблеми» швидко перейшов у ранг «коли-небудь ми знайдемо майстра, який усе полагодить».

У спільному проекті з компанією з технічного обслуговування приміщень Domer ми вирішили, що час для відмовок закінчився й наш телевізор пора повернути на своє законне місце. Розповідаємо про сервіс і про те, як я вчилася відрізняти болти від дюбелів.
Рік тому ми закінчили ремонт у квартирі (сльози радості). З того часу в домі постійно знаходимо дрібні несправності: то відпаде плінтус від стелі, то дверцята тумби щільно не закриваються, то плитка на кухні трісне (сльози смутку). І якщо я в полагодженні цих речей зовсім безнадійна, чоловік погрожував навчитися й усе полагодити, якби тільки вдома була дриль, потрібні болтики й ще сотня різних інструментів. Тому ми зрозуміли, що нам потрібен фахівець. Але викликати майстра виявилося ще складніше: як дізнатися, що саме це хороший майстер, і він не зробить ще гірше? Де прочитати відгуки про цю людину? А звідки така ціна, чому робота коштує саме стільки? На всі ці питання дає відповіді компанія Domer.

Вони беруться навіть за найдрібніші роботи й обробляють будь-які заявки, навіть ті, на які більшість майстрів не хочуть виїжджати. Їх не треба вмовляти або додатково стимулювати грошима — опишіть проблему й отримаєте розрахунок.
ПРОБЛЕМА
Сервiс Domer з'явився на ринку у вересні 2020 року як альтернатива нескінченним оголошенням про «чоловіка на годину», у кваліфікації яких не завжди є впевненість. Компанія виконує роботи більш ніж у 100 напрямах. Як виявилося, єдине, за що вони НЕ беруться — це повноцінний ремонт квартири. Але, якщо розбити цю проблему на багато маленьких завдань, тоді будь ласка.

Їхні майстри можуть полагодити кондиціонер, зібрати меблі, повісити люстру або, наприклад, встановити пральну машину.

Сервіс підходить для вирішення технічних проблем у будь-яких приміщеннях — у квартирах, будинках, офісах, кафе або перукарнях.
Завантажую додаток Domer. Він є і в Play Market, і в App Store. Великий червоний плюсик на головному екрані відразу підказує такому нубу, як я, куди натискати, щоб створити завдання. Є три функції:
СЕРЕДА 10:00
Наприклад, у вас прорвало трубу, а грізна сусідка тітка Ніна ось-ось повернеться з роботи, або ж пропала електрика, а вам в духовці треба запекти курку до приходу гостей. Такий виклик буде коштувати дорожче звичайного, але відбудеться швидше — до 5 хвилин очікування дзвінка диспетчера й максимум дві години очікування майстра.
01
Термінове завдання
Ця функція підходить для будь-яких дрібних завдань, які можна встигнути пофіксити за 60 хвилин: замінити фільтри для води, прикріпити дверну ручку або як у мене — повісити телевізор на стіну.
02
Нетермінове завдання на годину
У цьому випадку фахівці Domer розраховують вартість індивідуально. Ця функція підходить для завдань, що займають понад годину: монтаж ванни або великого бойлера, демонтаж кухонної витяжки або ремонт дверцят шафи в дитячій, які смикають діти. У цьому випадку можна навіть замовити попередній візит майстра (якщо немає часу описувати завдання й відповідати на питання), що приїде й оцінить, які деталі йому потрібні, скільки часу це забере. А в додатку ви отримаєте точний розрахунок вартості, який залишиться тільки узгодити.
03
Нетермінове завдання, за обсягом роботи
У двох останніх варіантах (при нетермінових завданнях) диспетчер реагує протягом години, а майстер приїжджає в домовлений час, коли вам зручно. Наш майстер розповідав, що одного разу вони з напарником встановлювали кондиціонери в ТЦ. Через те, що вдень при відвідувачах такі роботи проводити не можна, вони впродовж тижня працювали з 22:00 до 5:00 ранку. Тобто, дійсно, У БУДЬ-ЯКИЙ зручний для вас час.

Оскільки Domer — проект групи компаній
«Техпідтримка», їхня команда майстрів складається з досвідчених працівників, які перш ніж отримують допуск до виконання робіт у приватних житлових домогосподарствах, проходять стажування не менше 6 місяців на комерційних об'єктах. Якість послуг для Domer — понад усе.
Додаток компанії також зроблено на совість. Завантажити
Замовити послуги Domer можливо лише за допомогою додатку. Директор Олександр Комаров пояснює: «Такий формат взаємодії, у першу чергу, в інтересах наших клієнтів — по-перше, подання завдання через додаток залишає електронний слід, який гарантує контроль його оброблення й виконання на будь-якому з етапів, а по-друге — уся інформація за завданням завжди під рукою — від опису й фото до розрахунку вартості й часу візиту майстра».
Залишаю заявку на нетермінове завдання, фотографую уже рідну дірку в стіні й додаю опис до замовлення: «Телевізор упав, тому що болтик був занадто короткий, а ще цеглинка відпала від стіни, тепер там дірка». Одного разу Гемінгвей написав найкоротшу та найсумнішу розповідь — і вона звучала саме так.

Насправді це дуже зручно, що до замовлення можна додати фото, а не пояснювати на пальцях свою проблему. Фото дозволяє оцінити масштаби лиха й зрозуміти, які інструменти й матеріали знадобляться майстру. Відразу вводжу дані платіжної картки та свою адресу. Великий плюс для інтровертів — не доведеться дзвонити n-ій кількості незнайомців і багато разів пояснювати проблему, поки знайдете потрібного майстра, який готовий приїхати, досить відповісти на кілька запитань у коментарях під замовленням — вам призначать майстра й розберуться з проблемою самі.

До речі, для інтровертів у додатку реалізована купа зручних штук, що дозволяють отримати послугу без зайвих розмов: майстри не дзвонять і не питають, як потрапити в будинок, якщо вказати в завданні інформацію про консьєржа, домофон і т.п. — майстер отримає цю інформацію, прибуде вчасно й не буде набридати дзвінками.

На всі послуги компанії діє гарантія. Від випадків, якщо під час монтажних робіт вам пошкодили паркет, до випадків, якщо від кухонної тумбочки, яку встановили майстри, щось відкрутилося. Логічно, що у випадках, коли у вас стався потоп, а меблі здулися, або на дверну ручку повісили пакет із продуктами вагою 15 кг і вона відламалася — гарантія не діє.
СЕРЕДА 10:05
Тут і далі ремонту допомагатиме хазяйський пес Карі
Як скористатися гарантією, якщо раптом виникнуть проблеми — подавати нову заявку? Олександр Комаров відповідає на питання: «Достатньо просто написати коментар у додатку до вже наявної заявки, за якою виникли проблеми: Domer їх або усуне, або компенсує грошима. Відповідальний сервіс — мабуть, одна з головних переваг для клієнта при взаємодії з компанією, у порівнянні з приватними виконавцями».
Я рідко заглядаю в телефон у робочі дні, тому не помітила, що в додаток мені писав диспетчер, щоб дізнатися, чи є в мене брат-близнюк відпалої цеглинки. Тому вона зателефонувала, щоб поставити уточнювальні питання з приводу замовлення. Але взагалі можна обійтися без дзвінків — усе спілкування в додатку.

І от що мені сподобалося найбільше — компанія може організувати закупівлю всього необхідного без моєї участі (що особливо приємно під час карантину). Мені не треба бігати містом у пошуках потрібних матеріалів, розбиратися, якої довжини повинні бути дюбеля. Усе, що потрібно від мене — сказати, коли я буду вдома, й оплатити послугу в кінці.

Звичайно, можна купити все самостійно, та я не готова витрачати на це свій час. Ми домовилися, що майстер Валерій приїде в п'ятницю о 10:00 ранку.

Мені оформляють послугу «Domer на годину». За попереднім розрахунком вартості послуги, 60 хвилин роботи + виїзд обійдеться у 399 гривень.

У компанії пояснюють, як відбувається процес розрахунку: «Ми не даємо клієнтам діапізон цін «від 500 грн» або «від 650 грн», як інші представники ринку. Ми даємо максимально точний розрахунок вартості кожної заявки — при якісному описі проблематики клієнтом.
СЕРЕДА 10:30
На відміну від мене, у майстра з собою є усі необхідні інструменти
Попередній розрахунок складається фахівцями індивідуально для кожного завдання і, за достатньої повноти опису завдання клієнтом, не змінюється на момент завершення робіт. Якщо у клієнта немає можливості або бажання описувати деталі завдання — є послуга «Попередній огляд»: майстер Domer приїде на місце для складання точного переліку робіт і необхідних матеріалів, клієнтові залишиться лише узгодити розрахунок у додатку».
Вирішивши, що треба брати від життя все і використовувати візит майстра Domer максимально, питаю в додатку, чи зможуть вони ще й повісити картину на стіну. Мене просять усього лише сфотографувати вигляд підрамника, щоб знати, які кріплення брати та, якщо майстер встигне все зробити за годину, то НІЯКИХ ДОПЛАТ не потрібно! Мій внутрішній економ радіє.
Забула, що вже вводила дані картки, і почала нервувати, що вдома немає готівки. І як тепер платити майстрові? Але заходжу в додаток, щоб перевірити, і — о так! — оплату приймають тільки онлайн. Причому самому майстрові ви нічого не платите.
П'ЯТНИЦЯ 9:00
До речі, звернувшись до Domer, можна бути впевненим: викликати прибиральника після не доведеться
Майстер приходить у масці й зі змінним взуттям. Усі працівники застраховані та проходять температурний скринінг перед виїздом на роботу. З метою безпеки в компанії радять відкривати вікна та тримати дистанцію під час проведення робіт. У такому разі майстер може зняти маску. Я дистанції дотримуюся, наш собака — ні: бігає навколо та намагається вкрасти в майстра якийсь болтик із його валізи.

Майстер Валерій пояснює, що та запчастина, яку я назвала «болтиком», описуючи свою проблему в додатку, насправді — «дюбель». Його вкручують у стіну, а в нього засовують сам болт. Але ті, хто встановлював телевізор першого разу, неправильно розрахували вагу й товщину декоративної плитки, тому болти не витримали. За його словами, поки що жоден встановлений Валерієм телевізор не впав, це заспокоює. Тому під час його роботи я спокійно грала із собакою та працювала в сусідній кімнаті.
П'ЯТНИЦЯ 10:00
Domer стартував у Києві і містах-супутниках — Броварах, Борисполі, Ірпені і тд. Послугами можна скористатися і в радіусі 60 км від столиці, але за виїзд до звичайного тарифу додають транспортні витрати.

Крім того, вже зараз клієнти можуть подавати заявки у містах та регіонах, де у Domer є перевірені майстри: в Харкові, Львові, Миколаєві, Кропивницькому, Рівному, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку, Ужгороді, а також Маріуполі, Краматорську, Слов'янську та Костянтинівці. За рік планується вийти на ринки Дніпра і Одеси, а з часом — запустити сервіс в усіх інших обласних центрах України.
Чи звернуся я в Domer ще раз?

Так. Поки ми робили ремонт, стикнулися з мінусами наймання робітників «за знайомством»: з щохвилинними перекурами, які затягували роботу на цілі тижні, а то й місяці; з хамством, коли відполірована стільниця виявилася вся в подряпинах, а переробляти майстер її не хотів; з перебитою проводкою та, як наслідок, відсутністю теплої підлоги у ванній і з багатьма іншими. Тому найголовніші плюси подібного сервісу для мене в наступному:
ВИСНОВОК
Мені надають попередній розрахунок, я знаю вартість роботи наперед та оплачую все безготівково;
Мені не треба розуміти, в чому проблема — я можу сфотографувати й описати проблему в додатку, а не пояснювати все словами, граючи в шаради;
Можна написати в підтримку в будь-який зручний час, а не чекати робочих годин, щоб зателефонувати;
Протягом року на послугу діє гарантія;
Відповідальність за виконану роботу несе юридична особа;
Не треба витрачати свій час і заглиблюватися в деталі, щоб зрозуміти, які матеріали купити й у чому взагалі проблема — є послуга попереднього огляду;
Можна обрати зручний для себе час, а не підлаштовуватися під майстра та просити дей-оф на роботі;
Приємна дрібниця: відразу під час входу в додаток користувачеві дають бонус 50 гривень, а з кожним наступним замовленням до цього бонусного рахунку нараховується 2–5% від вартості виконаних робіт. До того ж додатком можна ділитися й отримувати бонуси за роботи, оплачені тими, з ким поділилися.
ТЕКСТ
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки Domer
Що це означає?
ВЕРСТКА
Дарія Корнєєва
ПРОДЮСЕР
МЕНЕДЖЕР
Айше Салімгарєєва
ФОТО, АНИМАЦІЇ
Влад Машкін
Олександр Комаров
ПРЕДСТАВНИК DOMER
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній» і PR публікуються на правах реклами.
© 1999-2020 AIN.UA
Материал подготовлен при поддержке рекламодателя