Cкільки заробляють українські YouTube-блогери на Patreon

3928

Програміст, автор освітнього YouTube-каналу Tokar.ua Назар Токар дослідив, скільки на Patreon заробляють українські топові блогери. Публікуємо основні результати дослідження за згодою автора.


Щоби порахувати цей показник, для початку автор дослідження створив скрипт, який знайшов усі сторінки українською мовою на Patreon. Таким чином знайшлося 268 сторінок, з яких більшість виявилася YouTube-каналами. Скріпт обробив всі знайдені сторінки й для кожного каналу отримав назву, суму донейтів та кількість патронів (користувачів, що підписуються на автора і донейтять йому гроші).

Топ-20 YouTube-каналів за кількістю патронів виглядає так. На першому місці в рейтингу — «Телебачення Торонто», у них — 1297 патронів.

Що ж до прибутків, 34 з цих каналів не публікують ці дані. А по каналах з відкритою статистикою виходить, що більше всього на Patreon заробляє акаунт Сергія Притули — $9712 на місяць.

Загальний топ-20 каналів за прибутками з відкритими даними виглядає так:

Ще кілька цифр про найпопулярніші канали:

  • На першу двадцятку припадає більше половини, а саме $57 000 щомісяця.
  • Сумарний бюджет усіх каналів сягнув $91 000 на місяць (якщо рахувати приховані і відкриті дані), тобто, це більше $1 млн щороку.
  • Середня пожертва від однієї людини складає $5,80 на місяць.
Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск