Як видалити профіль Facebook або тимчасово деактивувати сторінку – інструкція

Читати на RU

Редакція AIN.UA підготувала інструкцію про те, як повністю видалити обліковий запис Facebook і всі дані, що містяться в ньому. Або деактивувати на деякий час.


Як це зробити на комп’ютері

Увійдіть у свій обліковий запис. Це можна зробити двома способами: натиснувши на аватар в лівому кутку екрану або у верхньому правому куті, розширивши меню, натиснувши кнопку у вигляді перевернутого трикутника.

видалити обліковий запис Facebook-1

Далі натисніть на іконку “…”, відкриється меню, де потрібно вибрати «Налаштування профілю та позначок».

видалити обліковий запис Facebook-2

Ви потрапите до налаштувань свого профілю Facebook. Перейдіть на вкладку «Ваша інформація у Facebook». Тут ви можете спочатку завантажити всю свою інформацію зі свого облікового запису (1) про всяк випадок, а потім приступити до видалення (2).

видалити обліковий запис Facebook-3

Перед завантаженням ваших даних Facebook пропонує вибрати, що саме ви хочете завантажити: в цілому всі дані або тільки фотографії і відео, публікації, листування і т.д. За замовчуванням, пропонується можливість завантажити всі дані. Ви також можете встановити бажаний рівень якості (високий пропонується за замовчуванням) і формат (HTML або JSON).

Натисніть кнопку «Створити файл». Почне створюватися копія всіх ваших даних. Запасіться терпінням — це займе деякий час.

видалити обліковий запис Facebook-4

Коли процес закінчиться, Facebook повідомить вас спливаючим повідомленням. Завантажити архів можна тут —на вкладці «Доступні копії».

видалити обліковий запис Facebook-5

Ви також можете імпортувати фотографії та відео до однієї з альтернативних служб. Цей параметр доступний на вкладці «Передати копію своїх світлин або відео».

видалити обліковий запис Facebook-6

Серед варіантів послуг Dropbox, Google Фото та інші.

видалити обліковий запис Facebook-7

Коли ваші дані вже завантажені і ви готові видалити свій обліковий запис, поверніться на вкладку «Ваша інформація Facebook» в налаштуваннях і перейдіть в меню «Деактивація і видалення» внизу сторінки (2).

Видалити обліковий запис Facebook-10

Тут у вас є тільки два варіанти: тимчасово деактивувати обліковий запис або видалити обліковий запис Facebook. Цікаво, що Facebook вирішив не перекладати цю сторінку українською мовою.

видалити обліковий запис Facebook-11

У першому випадку аккаунт буде заблокований — користувачі не зможуть переглядати ваші публікації, фотографії та відео. Ваше ім’я, інформація та зображення профілю буде приховано. В цьому випадку можна продовжувати користуватися Messenger (потрібно відключити месенджер окремо).

Деактивувати свій обліковий запис можна, тільки ввівши свій пароль. Потім ви потрапляєте на сторінку деактивації. Вам буде запропоновано вказати причину та взяти до уваги, що сторінки, які ви адмініструєте, будуть заблоковані разом з вашим обліковим записом. Щоб цього уникнути, потрібно призначити іншого адміністратора.

Якщо ви хочете продовжувати отримувати сповіщення від своїх контактів (ваші позначки на фотоі повідомленнях, запрошеннях до груп і подій і т.д.), установіть прапорець «Email opt out». Сповіщення надсилатимуться на вашу електронну пошту.

видалити обліковий запис Facebook-12

Щоб деактивувати свій обліковий запис, натисніть на кнопку «Деактивувати» в лівому нижньому кутку. З’явиться вікно, в якому вам скажуть не робити дурниць, а замість деактивації просто вийдіть з облікового запису.

видалити обліковий запис Facebook-13

Натисніть кнопку «Закрити», а потім знову натисніть на кнопку «Деактивувати». Нарешті, вам буде запропоновано підтвердити своє рішення, натиснувши на кнопку «Деактивувати зараз».

Потім ви можете відновити свій обліковий запис, використовуючи свій номер телефону та електронну пошту. Всі дані в ньому будуть збережені.

Якщо ваше рішення остаточне, і ви маєте намір залишити Facebook назавжди, ваш вибір — «Видалити обліковий запис». Потім натисніть на синю кнопку «Продовжити видалення облікового запису».

У наступному вікні Facebook попередить вас, що після видалення вашого облікового запису ви більше не зможете користуватися месенджером, і вся ваша кореспонденція буде видалена. Ви також не зможете отримати доступ до сторонніх сервісів через Facebook Login, і облікові записи, пов’язані з цим методом реєстрації, будуть недоступні для вас.

У повідомленні говориться, що після запуску процесу видалення облікового запису його більше не можна скасувати. Всі ваші дані також будуть знищені. Ви не зможете повторно активувати свій обліковий запис.

Це не зовсім так. Facebook зберігає всі дані облікового запису протягом 30 днів після початку видалення, якщо ви зміните свою думку. Щоб скасувати видалення облікового запису після його ініціювання, просто увійдіть і натисніть кнопку “Скасувати видалення”.

Крім того, ваші дані будуть зберігатися в соціальній мережі ще як мінімум 90 днів з моменту видалення. А копія даних — ще й після цього періоду. Facebook потребує цієї копії в разі судових розглядів або форсмажорних обставин, пов’язаних з витоками і шахрайством. Ви можете прочитати більше про це тут.

Якщо ви серйозно налаштовані, просто завершіть видалення та не входьте знову.

Видалення облікового запису Facebook на смартфоні

Ми сподіваємося, що вам не потрібно нагадувати, що просто видалити додаток недостатньо. Щоб видалити з Facebook свій мобільний телефон, вам також потрібно увійти в свій обліковий запис, зайти в свій профіль і натиснути на кнопку з трьома крапками.

видалити обліковий запис Facebook-14

Відкриється меню налаштувань. Виберіть опцію «Швидкі налаштування конфіденційності».

Після цього потрібно терпляче прокрутити вниз в розділі «Ваша інформація на Facebook» і вибрати пункт меню «Видалити аккаунт і інформацію».

видалити обліковий запис Facebook-18

Тут жепараметри: деактивувати або видалити. Далі процес практично нічим не відрізняється від описаного вище. Натисніть на кнопку «Продовжити з видаленням облікового запису», після чого соціальна мережа, швидше за все, повідомить вам, що поточний сеанс минув і змусить вас повторно увійти в систему. Це перекине вас на головну сторінку з стрічкою новин. Тут вже стає зрозуміло, що Facebook настільк можливо протистоїть відтоку користувачів.

Не полінуйтеся знову зайти в меню видалення з самого початку. Далі натисніть «Продовжити видалення облікового запису» до кінця, ігноруючи всі спроби Facebook залякати вас, кажучи, що це безповоротно і постійно. Після таких наполегливих напучування з’являється почуття тривоги: ніби життя не існує за межами Facebook.

Завершити процес можна, тільки ввівши пароль і підтвердивши таким чином, що обліковий запис належить вам.

Не бійтеся, за цим кроком буде ще один. Тут ви, нарешті, дізнаєтеся, що «остаточне видалення Facebook» не є таким безповоротним.

Після натискання на кнопку «Видалити обліковий запис» ви переходите на головну сторінку. Тут вам нагадують, що у вас ще є 30 днів, щоб схаменутися.

Для користувачів ваш обліковий запис тепер виглядає так:

Для вас це виглядає так:

Якщо вам раптом здається, що ви щось забули і вам потрібно повернутися на короткий час, просто увійдіть у свій обліковий запис. Facebook відразу запропонує зрозуміти вас, пробачити і повернути назад. Щоб цього разу ви точно не пішли, у верхній частині сторінки на червоному тлі вам буде показана дата, коли повернення вже буде неможливим.

Просто натисніть кнопку «Вийти» і не сприймайте це особисто. Якщо на цьому ваша присутність в Інтернеті не закінчується, ознайомтеся з нашими іншими інструкціями про те, як видалити себе з Instagram, Telegram та Twitter.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук