Як інтегрувати Чака Норріса в комп’ютерну гру (на прикладі World of Tanks)

2831

У своїй колонці Андрій Петруня, PR-менеджер компанії Wargaming, розповідає, як команда розробників World of Tanks інтегрувала у гру персонажа Чака Норріса.


Новорічні свята — особлива пора для багатьох продуктів. Хтось бере розпродажами, хтось закидує подарунками, а хтось створює особливу атмосферу, аби підвищити лояльність користувачів. Ігрові продукти не виняток.

Гравці World of Tanks щороку чекають на «Новорічний наступ» — внутрішньоігрова подія, що створює той самий настрій та обіцяє приємні сюрпризи. У цьому році головним сюрпризом виявився амбасадор івенту — Чак Норріс. Як інтегрувати знаменитість такого масштабу до гри?

У World of Tanks багатий досвід співпраці з селебріті: футболіст Джанлуїджі Буффон представляв італійську гілку танків, актор Дольф Лундгрен – шведську, а музиканти з The Offspring давали віртуальний концерт у грі, коли це ще не було мейнстрімом. При цьому кожен подібний проект вимагає колосальної залученості команди і глибокого знання своєї цільової аудиторії.

Чак Норріс — це не просто популярний актор, а герой інтернету, різних жартівливих фактів і мемів. Пам’ятайте, «Чак Норріс виграв в теніс у стінки, двічі» або «кобра вкусила Чака Норісса — після п’яти днів пекельних мук кобра здохла»? Нам давно стало ясно, що Чак — саме той партнер, який потрібен всім нам в кінці минулого року.

Але партнерства бувають різними. Одна справа, коли ти бачиш знаменитість в промокампанії: дивуєшся, посміхаєшся й перемикаєшся на саму подію, інше — коли вона присутня в самій грі і ти можеш з нею взаємодіяти.

З’явилася ідея інтегрувати Чака Норріса до механік «Новорічного наступу», щоб «танкісти» могли взаємодіяти з ним під час івенту, а найспритніші — отримати його в якості командира танка. Але для початку гравців потрібно було підготувати до зустрічі зі знаменитим героєм бойовиків.

За тиждень до старту івенту в грі вийшов відеоанонс події. За сюжетом у ньому люди святкують Новий рік в невеликому містечку, але перериваються, так як на великий ялинці застряг кіт. На допомогу приходить Чак Норріс — він піднімає величезний танк, і котик з’їжджає по його дулу на землю. Чак стежить, щоб далі свято проходило без проблем. За 3 дні відео на YouTube подивилися більше півмільйона людей, а самі гравці сприйняли появу зірки пригодницьких фільмів позитивно.

Цей і подальші скріншоти надані компанією Wargaming

Через локдаун зібрати всіх на одному майданчику було досить складно, тому зйомки цього та інших промороликів проводили в США і Білорусі. На відео Чак і команда витратили всього день, і ще один — на фотосесію й озвучку свого персонажа. Щоб все сталося швидко і злагоджено, знімальному дню передували місяці обговорень і планування. Всього за час процесу підготовки «Новорічного наступу» Wargaming і команда актора відправили один одному близько 700 листів.

Зйомка відео, звичайно ж, була тільки частиною проекту — треба було визначитися, як інтегрувати актора до гри і для чого. Команда розробників проаналізувала всі механіки, що традиційно існували в івенті, а також ті, які перебували на той момент в розробці. Потім визначила, які з них найкраще відповідатимуть образу Чака Норріса, представлять його максимально природно і зроблять ігровою частиною World of Tanks.

Так була створена 3D-модель актора — героя бойовиків у своєму відомому капелюсі, яка зустрічає гравців в ангарі. Це давало розробникам більше можливостей для подальшої анімації. Далі попрацювали над зовнішнім виглядом героя — такий собі зимовий ретро-образ, аби він органічно вписувався до івенту.

Але селебріті у грі — це не красива листівка на головному екрані. Гарна інтеграція дозволяє поєднати відому особистість зі знайомими аудиторії ігровими механіками та підкреслити образ зірки і її зв’язок з продуктом.

В результаті Чак в святковому ангарі кожен день протягом усієї події видавав гравцям особливі завдання, виконувати які необхідно було в звичайних боях.

Досить сміливий, щоб прийняти виклик самого Чака Норріса? Отримай знижки на покупку техніки. Готовий проявляти майстерність в бою? Що ж, тримай спеціальну декаль з фірмовим ударом Чака, яку можна нанести на свою техніку у грі. Виконав всі випробування? Командир Чак Норріс, якого можна посадити в будь-який танк, – твій. До слова, всі свої репліки у грі актор озвучив сам — для 80-річного Норріса це перший такий досвід.

Хоча Чак і став зіркою програми всього івенту, команда ретельно попрацювала над декораціями та іншими атрибутами свята: для «Новорічного наступу» були створені десятки ялинкових прикрас із підписами-великодками, написано 67 хвилин різдвяно-новорічної музики, створений новий ангар з високополігональними котами (на кшталт того, якого актор рятує з ялинки в промо-ролику).

Кінообрази актора перенесли в спеціальний 2D-стиль для техніки, який гравці також могли отримати за виконання завдань. Тобто, Чак Норріс був вписаний в загальну концепцію свята, виконував свою функцію та гармонійно виглядав разом з іншими новорічними атрибутами.

Варіантів інтеграції знаменитості в гру досить багато, але вона вимагає хорошої підготовки. Правильний вибір зірки повинен відповідати очікуванням цільової аудиторії гри й емоційно відповідати продукту. World of Tanks — гра про військову техніку, де користувачі сміливо вступають в бій, відважно борються й перемагають. Саме таким і є Чак Норріс.

Автор: Андрій Петруня, PR-менеджер компанії Wargaming

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск