ПО-РУССКИ
Квартири з готовим ремонтом. Розібралися, чи дійсно це так вигідно
Українські будівельні компанії звертаються до західного досвіду і пропонують клієнтам не голі стіни, а вже готові квартири — з ремонтом: заїжджай і живи. Першим на ринку, хто реалізував повноцінний формат, став забудовник KDD Ukraine. Компанія успішно реалізувала Standard One ВДНГ і тепер працює над новим портфельним проектом формату «апарт-готель» — S1 Terminal.

Редакція AIN.UA, кілька учасників якої з різним успіхом пройшли через ремонт (у когось він триває вже четвертий рік, у інших відпав телевізор зі стіни), разом з фахівцями розповідає, які є плюси у квартир з готовим ремонтом, і розвіює ті сумніви, які можуть з'явиться при виборі такого варіанту.
У більшості випадків квартира здається навіть без чорнового оздоблення: гола цегла. Якщо пощастить — зроблять розводку електрики по кімнатах. Часом навіть стіни не будують — здають порожній простір. Виходячи з цього, ремонт проходить кілька стадій:
  • Планування дизайну
  • Чорнове оздоблення
  • Чистове оздоблення
  • Наповнення квартири предметами першої необхідності
  • Закупівля всієї іншої техніки і меблів
  • Створення затишку

Етапів мало — роботи багато, вся вона супроводжується додатковими витратами. Як мінімум, вам постійно потрібно займатися вивозом будівельного сміття, стежити, щоб нічого не вкрали, все зробили правильно і т.д. Звичайно, ви можете сподіватися, що знайдете чесного прораба, і він все зробить добре, але час вже подорослішати і не вірити в казки.

Ремонт — це довгий і муторний процес. Автор тексту не зустрічав ще жодної людини, яка би отримав від нього задоволення.

Але давайте пройдемося поетапно.
Standard One ВДНГ — житловий комплекс нового формату, в якому квартири здаються з готовим ремонтом, з меблями, технікою і декором.
Робота над інтер'єрами і ергономікою Standard One ВДНГ тривала більше року. Головним завданням дизайнерів було обіграти простір так, щоб він став не тільки затишним і комфортним, але й містким.
Standard One ВДНГ
Теза:
В готовій квартирі я не можу зробити свій дизайн. А в звичайній новобудові можу планувати що завгодно.

Все так, але:
Як показує особистий досвід автора, історія «сам собі дизайнер» хороша до того моменту, поки ви не побачите, як можна було б зробити: швидше за все, ви навіть не уявляєте, які круті елементи і рішення вже існують, а на їх вивчення витратите місяці. Щоб зробити класну квартиру, найкраще запросити дизайнера — при цьому будьте готові до додаткових витрат від $20 до $60 за квадрат тільки за проект. «Знайома дизайнер» швидше за все стане втіленням історії «скупий платить двічі».

Перевага готової квартири в тому, що забудовник спільно з групою дизайнерів розробляє кілька планувальних рішень і дизайн-проектів, залишаючи варіант, який зможе максимально практично використати доступний простір квартири і запропонувати найкраще в рамках доступного бюджету рішення.
Дизайн
Одна з головних переваг апартаментів в Standard One ВДНГ — те, що власна керуюча компанія може взяти на себе все управління вашою нерухомістю, включаючи пошук орендарів і здачу квартири. При цьому сервіс, який надає керуюча компанія, за якістю не поступається готельному.
Теза:
Зізнаємося чесно — ми намагалися придумати хоча б одну причину, чому робити ремонт самому — краще. І не змогли.

Ремонт — це довго і дорого. Якщо вам буде робити «тато» — ви посваритеся. Якщо будівельники — теж посваритеся плюс обдурять. Це зрив термінів, постійні приїзди на об'єкт, передача грошей під розписки, які нічого не варті, якісь чеки, пил, бруд і переробки, за які платити будете ви самі.

Перевага готової квартири очевидна: ви заплатили один раз і отримали готове житло. Нікого не шукаєте, не витрачаєте нерви і час, не заводите знайомств, які вам не потрібні.

Досвід KDD Ukraine та проекту S1 показує ще одну важливу перевагу нерухомості в комплексі з готовими квартирами: ремонту немає не тільки у вас, але й у сусідів. Комплекс живе в тиші, а не 2-3 роки у вічному «жжжжжжж».
Оздоблення квартири
Персонал Standard One ВДНГ бере на себе всі побутові клопоти. За необхідності у вашій квартирі приберуть, нададуть «чоловіка на годину» і встановлять техніку. На території ЖК є все необхідне для комфортного життя, а в кафе і магазинах комплексу Standard One приймають замовлення по телефону і доставляють до дверей.
Standard One ВДНГ
Теза:
В тому, щоб купити плиту, немає нічого складно — навіщо мені платити забудовнику додатково за це.

Все так, але:
Так може сказати людина, яка раніше не стикалася з ремонтом. По-перше, купити техніку не так просто, як здається. Наприклад, в березні і квітні знайти хороший кондиціонер складніше за черешню. По-друге, техніку потрібно не просто купити, а й встановити, а черга на установників така ж, як на новий дроп Supreme x Louis Vuitton. А ще заплатити за доставку, за підйом на поверх, і все це не коли зручно вам, а коли зручно магазину.

По-третє, розвиток електронної комерції додає зручності, але подивитися вживу на те, що ви купуєте на багато років вперед, все одно хочеться. А значить, потрібно їхати в різні кінці міста в найбільші магазини електроніки і знову ж витрачати досить багато часу.
Наповнення квартири
Теза:
За готовий ремонт беруть непомірно багато, я сам все зроблю втричі дешевше.

Все так, але:
Ви, швидше за все, не будівельник. І робити ремонт самі не будете. Не дарма з'являються жарти (які зовсім не жарти), що «до очікуваного бюджету ремонту потрібно додати ще 30%» і «ремонт можна почати, але не закінчити». В результаті, часто ремонт затягується і замість готової квартири все перетворюється в «дороблю потім» або «і так зійде».

В Standard One ви платите один раз, ту суму, яку озвучує відділ продажів. І отримуєте готову квартиру, де зі стіни не стирчать дроти, є плінтуси, все пофарбовано і чисто.

Зверніть увагу, що останні кілька років на ринку України бум: крім послуги дизайнерів з'являється додаткова опція — авторський супровід. По суті, дизайнер забирає на себе частину роботи по комунікації з будівельниками, робить все, щоб клієнт залишався подалі від цього процесу і не витрачав час. Це відбувається не просто так: ми не хочемо витрачати свій час і розбиратися у різновидах затирки.
Бюджет
Квартира з готовим ремонтом — це найбільш високий рівень комфорту або, якщо подивитися з іншого боку, уникнення стресу: хорошого в ремонті мало. Мінімум комунікації зі сторонніми людьми, відсутність постійного пошуку грошей на ремонт, який не закінчується, і можливість швидко отримати житло.
Standard One ВДНГ
Готова квартира з ремонтом позбавляє вас від безлічі проблем – що ще більш важливо, якщо ви розглядаєте покупку нерухомості як вкладення інвестицій.

Зараз такий формат стає все більш популярним на українському ринку, і S1 готує новий об'єкт — апарт-готель Standard One Terminal в Києві.

Його концепція полягає в тому, що ви купуєте готові апартаменти під здачу в оренду — а керуюча компанія бере на себе все обслуговування. Таким чином, ви позбавляєте себе всіх турбот, пов'язаних з ремонтом, і стаєте власником апартаментів, які можна відразу здавати, отримуючи до 15% річних.
Апарт-готель
Standard One Terminal
ТЕКСТ
Илля Кабачинський
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки STANDARD ONE
Що це означає?
ВЕРСТКА
Світлана Волчкович
ПРОДЮСЕР
Анастасія Михалюк
ІДЕЯ
Наталія Оліферович
ФОТО
S1 STANDARD ONE
Анна Говоруха
ПРЕДСТАВНИК STANDARD ONE
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній» і PR публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA