Як зупинити роботу цілої IT компанії. Кейс від магазину головоломок «Кубик» 

Здавалося б, яке відношення має магазин головоломок до робочих процесів IT компанії? Але насправді між головоломками та IT багато спільного.

Логіка та нестандартне мислення

Для вирішення головоломок, як і для вирішення багатьох IT-задач, потрібна креативність та нестандартне мислення.

Кращих хантять в силіконову долину

З IT зрозуміло, тут зупинятись не будемо. Але історія українського винахідника головоломок Сергія Грабарчука — не розкручена. Він продав авторські права на свої головоломки та переїхав жити та працювати в Каліфорнію.

Чули дзвін та не знають де він

Більшість чули про IT і про головоломки, але так нічого не знають про це. Тому для багатьох, всі хто може переставити вінду — це IT-шники, а всі головоломки — це кубики Рубика. 

Головоломки можуть бути механічні, як кубик Рубика, та класичні. З дерева, металу, пластику або слів, як логічні задачі. Можуть бути ігри-головоломки, логічні настільні ігри для дітей від 8 років, розвивашки для малечі від 3 років. Головоломки можуть виглядати як два з’єднаних гвіздочки, або як витвір мистецтва. 

Яка користь від головоломок

Головоломки розвивають:

  • логіку;
  • просторову уяву;
  • нестандартне мислення.

А ще:

  • тренують стресостійкість;
  • вчать спокійно працювати із задачами, які, на перший погляд, не мають рішення;
  • підіймають настрій та захищають ментальне здоров’я.

Головоломка — це чудовий варіант, щоб перемкнути увагу від важливих робочих задач, перезавантажити розум та повернутись до роботи з новими силами. Однак, часто головоломки настільки затягують, що процес перезавантаження та повернення до роботи теж може затягнутись.

Як головоломка зупинила роботу офісу IT компанії

Влітку 2019 року в офісі однієї мінської IT-компанії опинилась українська «Заморочка» та дівчинка з магазину головоломок. Після чого весь офіс відклав робочі задачі, і зібрався на хакатон для її вирішення. Вже через годину нам писали спантеличені друзі — «Що ви наробили? Офіс зупинився!». Отже, задачка в нас була така:

Дано: Друзі в IT компанії, яким треба щось привезти на сувеніри.

Задача: Знайти круті цікаві та нестандартні подарунки.

Рішення: Для розв’язання поставленої задачі були обрані заморочки — «Розібраний будинок», де з 5 елементів треба скласти будинок та Юкрайна, де треба відтворити тризуб.

Всі «Заморочки» виготовляються з рідкісних порід деревини

Деякі породи дерева практично неможливо купити на промисловому ринку, тому доводиться проявляти нестандартність мислення в процесі заготівлі сировини. Шукаємо людей, у яких на дачних або приватних ділянках є всохлі дерева. Таким чином рятуємо їх від спалення і даруємо нове життя в наших головоломках.

«Заморочка» є на 100% екологічною

Спеціальна технологія сушки дозволяє не покривати головоломки лаком або іншими хімічними речовинами. У наших головоломках не використовується фарба. Наприклад, «Чорний квадрат», що дав назву однойменній головоломці, отримує свій колір завдяки технології вакуумної сушки.

Хід експерименту:

Друзям головоломки сподобались, але швидко розв’язати їх не вийшло. Тому вони взяли головоломки в офіс, щоб спробувати вирішити їх в перервах між роботою. 

Через годину про головоломку знали вже більшість колег і кожен хотів спробувати її вирішити. Team Lead помітив скупчення працівників в одному місці, і вирішив розібратись з причиною. Забрав головоломку, щоб не підривати робочий процес, але сам не втримався і почав її розв’язувати. 

Результати

В кінці дня «Будинок» вдалось зібрати та весь офіс пожалкував, що головоломка була лише одна, а міжнародних відправок наш магазин не робить. Але ми доставляємо головоломки по Україні, тож якщо після прочитання цього кейсу у вас виникло бажання щось розв’язати, ласкаво просимо на наш сайт.

На графіку показано зміну основних показників протягом робочого дня, коли в офісі є головоломка. Пікове значення стресу з’являється в той момент, коли головоломка не піддається вже кілька годин. Але з розв’язанням задачі значення продуктивності та задоволення стрімко зростають, а стрес — знижується.

Брендування головоломок

«Заморочка» це чудовий корпоративний сувенір чи промо продукт. Уся колекція нараховує близько 30 видів головоломок, серед яких: мотузкові, плоскі та об’ємні пазли. Ви можете зробити свій власний дизайн упаковки, а ми запакуємо туди цікаву та оригінальну головоломку, яка сподобається вашим працівникам, діловим партнерам, друзям та навіть вашій мамі. 

Визначте свій скіл у вирішенні головоломок

Якщо вам цікаво перевірити свій рівень в розв’язанні головоломок, то ми підготували для вас кілька ТЗ.

ТЗ для Джуна: В одному місті всі люди були торговцями або гончарами. Торговці завжди говорили неправду, а гончарі — правду. Коли всі люди зібралися на площі, кожен з присутніх сказав іншим: «Ви всі торговці!». Скільки гончарів було в цьому місті?

ТЗ для Мідла: Степан і Тарас, зустрівшись на вулиці, побачили написане крейдою на асфальті двозначне число. Степан додав до нього 4 і поділив на 7, а Тарас поділив його на 9 і відняв 1. Результати співпали. Яке число було написано?

ТЗ для Сіньйора: Є дванадцять куль та шалькові ваги. Одна з куль бракована і відрізняється за масою від інших. Але невідомо чи вона важча, чи легша. Як за три зважування визначити, яка куля бракована?

Щоб перевірити правильність рішення — пишіть в чат нам на сайті задачу та вашу відповідь.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск