Recruitika – анонімний пошук роботи в ІТ для кандидатів та монетизація кандидатів для рекрутерів

Читати на RU

З початку 2021 року ми працювали не лише над тим, щоб розділ «Робота» на AIN.UA приносив відгуки на вакансії (а останніх вже більше 3000 водночас), а й готували анонімний пошук роботи. Те, що дозволить кандидатам безпечно шукати роботу (а точніше, роботі – знаходити їх), а рекрутерам – монетизувати кандидатів. Крім того, тепер сервіс називається Recruitika та скоро переїде на окремий домен. При цьому залишиться частиною AIN.UA за духом.

Монетизація кандидатів для рекрутерів

Рекрутер завжди має кандидатів, які прямо зараз шукають роботу: від залишків шорт-листа після найму, до людей, яким рекрутер послідовно знаходив уже кілька робіт, як агент кінозіркам.

Проблема завжди полягає в тому, що рекрутер не має виходу на інших рекрутерів і СEO/COO одразу 5000 українських IT-компаній. Навіть найкращі з нас ледве можуть похвалитися, що показали резюме більше, ніж 30 компаніям. Здається, до рук потрапив ексклюзивний лід (кандидат), але монетизувати його без доступу до великого ринку неможливо. Хороша новина – тепер це можливо з вітриною анонімних кандидатів Recruitika.

База резюме на сайтах роботи була завжди, ми її не вигадали. Ми зробили її анонімною і віддали організацію процесу рекрутерам з обох боків, як це у спрощеному вигляді робиться у скайп- та телеграм-чатах рекрутерів. Так, наприклад, у 2019 році за підрахунками дослідницької агенції Molfar, лише через київський чат IT-рекрутерів пройшло анонімних вакансій та кандидатів на $10,3 млн місячної зарплати. Тепер ці угоди ви знайдете на Recruitika, де зручно викладати анонімні анкети кандидатів, зручно шукати та вести облік угод та статусів, є гарантії виплати бонусів. Як повідомлення в чаті на 500+ рекрутерів з позначками #Candidate #Київ #JavaScript, тільки краще 🙂

Recruitika стає не просто альтернативним майданчиком для додаткового заробітку, а місцем, що генерує рекрутерам дохід, який можна порівняти з основним. Наразі розділ відкритий для всіх і ви можете додавати своїх кандидатів або наймати з каталогу.

Можливості для кандидатів

Згідно з дослідженням AIN.UA, більшість кандидатів шукають нову роботу, продовжуючи працювати на поточній (і правильно роблять!). А багато компаній досі ділять кандидатів на тих, хто сам відгукнувся (несправедливо знецінюючи мідл+) і тих, кого «добилися» рекрутери. Серед рекрутерів нерідко зустрічаються цинічні висловлювання на кшталт того, що кандидатів, як яблука — із землі не піднімають.

Можливо саме тому першого тижня після запуску ми отримали кілька анкет, де кандидати анонімно викладають себе самі. При тому, що платформа проектувалась виключно для рекрутерів. Ми не будемо чинити опір ринку і найближчим часом на платформі з’явиться можливість для кандидатів публікувати себе самим. Тільки ви вирішуватимете, кому відкрити ваші контакти — це дозволить розглядати пропозиції абсолютно анонімно і без втрати ініціативи на відгуках більш досвідчених кандидатів.

Комбо

Якщо вам ліньки навіть логінитися і самостійно перебирати холодні оффери від компаній, а поглядати на ринок все ж таки хочеться — попросіть найближчого знайомого рекрутера розмістити вашу анонімну анкету, і він зробить цю роботу за вас. Більше ніяких незручних питань про причини інтересу до вакансії, офферів від безіменних компаній або нижчого рівня зарплати, аніж той що цікавить. А ваш рекрутер зможе не лише надати вам послугу, а й заробити від $100 до двох ваших місячних зарплат (~16,6% від річної). Прямо зараз більшість бонусів знаходяться в рамках від $300 до $2000.

Крім того, ваш рекрутер зможе активно рекомендувати вашу анонімну анкету на вакансії, за найм на які передбачені бонуси. На момент опублікування тексту таких більше 400.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук