Підбірка AR-додатків, які допомагають школярам вчитися

700

Роман Кісіль, співзасновник онлайн-школи «На Урок» у своїй статті пише про ті додатки з доповненою реальністю, що допоможуть зробити процес навчання школярів доступнішим, простішим і цікавішим.


Чи використовували ви хоч раз у житті доповнену реальність? Звісно. Адже маски в Instagram та Messenger (Facebook) — теж справжнє AR. Це сучасна технологія, яка доповнює зображення реального світу віртуальними елементами та дає можливість взаємодіяти з ними. 

Роман Кісіль, тут і надалі фото надані автором

Серед AR-додатків є багато безкоштовних, що дуже зручно. А принцип роботи з ними настільки простий, що все зрозуміло на рівні інтуїції. Їх можна використовувати як у повсякденному житті, так і під час навчання (наприклад, виконання домашніх завдань). Це неабияк розвиває фантазію у школярів.

1. Assemblr (Make 3D, Images & Text, Show in AR!)

Це — додаток з англомовним інтерфейсом, завдяки якому можна переглядати готові AR-об’єкти та навіть створювати власні моделі для доповненої реальності. Для зручності всі елементи об’єднані в категорії: тварини, архітектура, мистецтво, мультиплікаційна анімація, герої, культура, освіта, природа, наука, технології тощо. Його можна завантажити в Google Play та App Store.

Як користуватися?

Для перегляду готових моделей. Завантажте додаток і натисніть на головній сторінці кнопку «Browse content by category». Оберіть будь-який об’єкт із каталогу і натисніть кнопку «view 3D» (перегляд моделі на сірому тлі) або на «view AR» (перегляд моделі у форматі доповненої реальності).

Для створення власної моделі AR. Завантажте додаток на смартфон та зареєструйтеся (через соцмережі або створіть профіль). Натисніть на віконце «Create project». Тепер ви можете самостійно створювати елементарні моделі, а потім перейти до розробки більш масштабних AR-об’єктів. Інтерфейс для створення 3D-моделей простий та зрозумілий на інтуїтивному рівні.

2. ARLOOPA

Додаток доповненої реальності (augmented reality), який може справді перенести вас у віртуальний світ. Тут ви знайдете кейси з готовими AR-об’єктами, що розподілені за різними категоріями: освіта, тварини, мистецтво, наука і технології, історія і культура, архітектура тощо. Інтерфейс адаптований п’ятьма мовами (англійська, вірменська, німецька, іспанська та чеська). Його можна завантажити в Google Play та App Store.

Як користуватися? 

Спосіб №1. Завантажте додаток на смартфон, відкрийте будь-яку з категорій, оберіть AR-об’єкт та просто розмістить його на екрані.

Спосіб №2. Завантажте додаток та оберіть на сайті будь-яке зображення. Завантажте картинку, роздрукуйте її.також можна сканувати зображення просто з екрана. Запустіть додаток і натисніть кнопку «Сканер» (розташована внизу віконця). Ось і готов! Це може бути відео, 2D-зображення або ж 3D-анімація. Деякі 3D-об’єкти можуть «оживати» — реагують на ваші дотики.

3. AR Solar System

Завдяки цьому додатку можна вільно подорожувати в космосі. Мова інтерфейсу — англійська. Його можна завантажити в Google Play.

Як користуватися

Завантажте додаток на смартфон. Натисніть на кнопку «Solar System» — так ви зможете переглянути модель Сонячної системи. А натиснувши кнопку «Planetarium», ви зможете детально роздивитися моделі планет.

4. TryCam AR — Cut Paste AR, Virtual Try On

Додаток, завдяки якому можна перетворити звичайні зображення зі смартфона на елементи для доповненої реальності. Зверніть увагу: всі 2D-моделі доведеться створювати самостійно. Додаток англомовний.

Завантажити: Google Play

Як користуватися

Pавантажте додаток на смартфон. Оберіть зображення, яке, на вашу думку, варте перетворення на AR-об’єкт. Застосунок самостійно прибере з зображення тло, а вам потрібно просто підкоригувати розташування AR-зображення на екрані. Зробіть скріншот, запишіть відео з AR-об’єктом та поділіться зображенням у соціальних мережах чи месенджерах. А можете просто завантажити його собі.

5. AR 3D Animals

AR-додаток, що привертає увагу завдяки чудовій колекції анімованих 3D-моделей 40 видів тварин. Мова інтерфейсу — англійська. Завантажити можна в Google Play.

Як користуватися

Відкрийте додаток, оберіть одну модель тварини та місце, куди ви хотіли б її помістити. Ви можете повертати модель, змінювати масштаб та підкоригувати розміщення тварини. 

Автор: Роман Кісіль, співзасновник онлайн-школа «На Урок»

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск