Засновник криптобіржі KUNA запустив новий освітній формат на тему фінансів

962

Михайло Чобанян – засновник першої публічної криптовалютної біржі в Україні та СНД Kuna.io і президент Асоціації «Блокчейн України», запустив на своєму youtube-каналі рубрику «Гос. анатомия». У ній він розповідає про роботу державних органів у сфері фінансів. Перший випуск вже опублікований і розкриває суть роботи Національного депозитарію України.

Сьогодні фінансова система України переживає переломний момент: вона готується до легалізації криптовалют. Міністерство цифрової трансформації, депутатське об’єднання Blockchain4Ukraine та Асоціація «Блокчейн України» розробили проект закону №3637 «Про віртуальні активи».

2 грудня 2020 Верховна Рада в першому читанні прийняла закон. У разі остаточного прийняття законопроекту блокчейн-бізнес в Україні зможе легально працювати з криптовалютами. Закон зможе усунути юридичні ризики для роботи міжнародних криптокомпаній і спровокує залучення іноземних інвестицій в Україну. Щоб усвідомити важливість закону, досить подивитися на податкові декларації держслужбовців країни за 2020 рік: вони задекларували криптовалют на 75 мільярдів гривень. При тому, що криптовалюти досі не мають правового статусу.

«Ми розробляємо проект у сфері GovTech, а також мене цікавить докриптовий (традиційний) фінансовий ринок. Для цього я вивчаю все, що є у фінансовій і політичній площині України, в тому числі роботу державних органів. Я вирішив ділитися цим процесом з вами. Впевнений, що це буде корисно всім без винятку. Не знаєш правил гри, не зможеш шукати альтернативні шляхи», – прокоментував Михайло Чобанян.

Асоціація «Блокчейн України» є найпотужнішим недержавним інструментом для інтеграції технології блокчейн в економіку України та в усі державні процеси. Завдяки освітньому формату «Гос. анатомия» розібратися в цих процесах буде можливість у всіх бажаючих. Причому інформація в ньому подається з перших вуст – президент Асоціації Михайло Чобанян особисто бере інтерв’ю у перших осіб відповідних державних органів.

Героєм першого випуску став Міндаугас Бакас – голова Національного депозитарію з 2016 року. Він розповів, що НДУ зберігає акцій загальним номіналом 1,8 трильйона гривень, показав, хто кожен день відбиває хакерські атаки на депозитарій і навіть познайомив зі столітнім «прадідом» біткоіна. Детальніше дивіться у відео:

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск