Бухгалтерія і банк відтепер в одному застосунку: Fairo запустив банківські функції

ФОП 3-ї групи зі спрощеною системою оподаткування, які не є платниками ПДВ і не мають співробітників, відтепер можуть сплачувати податки та рахунки через мобільний сервіс Fairo. З квітня користувачі можуть не лише створювати, засвідчувати електронним підписом і надсилати податкові звіти та рахунки, а й проводити всі банківські операції з мобільного телефону. Банківські функції Fairo працюють за підтримки Raiffeisen Bank Aval (RBI). Відтепер застосунок доступний як для Android, так і для IOS-пристроїв. 

Користувачі Fairo можуть відкрити повноцінний банківський бізнес-акаунт, а також особисту картку. Для цього не потрібно відвідувати відділення банку — достатньо лише заповнити форму реєстрації у додатку. Мобільний сервіс надає унікальний набір фінансових інструментів та небанківських функцій для фрілансерів, що дозволяють керувати фінансами у режимі реального часу швидко та точно, — тепер у додатку можна надсилати та отримувати оплати. Рахунки-фактури, надіслані з Fairo та виплачені безпосередньо на бізнес-рахунок у додатку, будуть автоматично об’єднані в пару, щоб розрахувати податок з операції. 

Fairo автоматично слідкує за лімітом доходів ФОП 3-ї групи, розраховує податки, які можна одразу сплатити з мобільного телефону, а також дозволяє подати податкові звіти. Застосунок самостійно заповнить реквізити податкового органу та слідкуватиме за оновленнями. Нові користувачі можуть просто заповнити реквізити ФОП та індивідуальний податковий номер (ІПН), щоб почати користуватися функціями Fairo. Додаток пропонує 2 місяці безкоштовного тестового періоду для всіх користувачів.

«Ми запускаємо довгоочікувані банківські функції у Fairo. Відтепер Fairo ще більш універсальний додаток, що пропонує як функції адміністрування бізнесу, так і банківські продукти та сервіси. Користувачі застосунку вже цього місяця можуть не лише подати податкову звітність, а й сплатити податки у Fairo — додаток самостійно розрахує суму податків, автоматично заповнить інформацію, внесе реквізити ФОП та податкової служби. Ми плануємо і надалі запускати нові функції — протягом найближчих місяців Fairo анонсує додаткові банківські сервіси для підприємців», — коментує Олена Хлонь, генеральна директорка Fairo в Україні.

Як і раніше, Fairo відслідковуватиме статус сплати податків та податкових звітів. Після прийняття звіту податковим органом, у додатку з’явиться актуальний статус звіту, а документ-підтвердження можна завантажити у форматі PDF. 

«В Україні зареєстровано понад 2 мільйони індивідуальних підприємців, з них 40% — це ФОП 3-ї групи. Це свідчить про те, що ринок фрілансів розвивається. Ми розуміємо, як важливо створити зручний фінансовий, бухгалтерський облік та податкові інструменти одночасно із надійним цифровим банкінгом. Адже це дозволяє українським підприємцям інвестувати більше часу у свій бізнес, проекти та країну», — заявила Оксана Куцоконь, керівник Департаменту бізнес банкінгу «Райффайзен Банк Аваль».

Банківські функції вже доступні в оновленій версії додатку на Android і IOS-пристроях. 

Про Fairo:

Сервіс Fairo, створений за підтримки Raiffeisen Bank International і розроблений Creative Dock Austria, – це новий універсальний мобільний застосунок для фрілансерів, власників малого та середнього бізнесу, який дозволяє контролювати бізнес-операції на ходу. Fairo — єдиний застосунок на ринку України, який поєднує банківські та небанківські послуги: від подачі податкових звітів до сплати податків та рахунків. Більше інформації можна знайти за посиланням.

АТ «Райффайзен Банк Аваль» зареєстровано 27 березня 1992 року, із жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ).

Станом на 31 березня 2021 року Група «Райффайзен» володіла 68,26% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%.

Широкий перелік банківських послуг надається 2,6 млн клієнтам «Райффайзен Банку Аваль» через загальнонаціональну мережу із 393 відділення по всій Україні на кінець березня цього року.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск