В Україні запустили «Кіберакселератор» для малих і середніх ІТ-компаній

У «Кібераселераторі» малий та середній технологічний бізнес отримає допомогу в розробці продуктів і послуг з кібербезпеки та їх просуванні на українському та глобальному ринках. Набір у програму відкрито до 23 травня. 

Експерти проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID Cybersecurity Activity) близько півроку працюють над дослідженням ринку кібербезпеки в Україні, і вже поділились деякими висновками. Так, обсяг внутрішнього ринку кібербезпеки за 2019 рік становить близько 100 млн доларів. Половина цієї суми — закупівлі держсектору і державних підприємств, основну частку яких складають закупівлі hardware-продукції. 

Завдяки глибинним інтерв’ю з представниками сектору команда визначила ключові напрями розвитку галузі кібербезпеки. Це державно-приватні проєкти розбудови інфраструктури кібербезпеки, аутсорс і аутстаф послуги з кіберзахисту, а також кібербезпекові продукти/сервіси на експорт. 

«Очікується, що глобальний ринок продуктів та послуг з кібербезпеки виросте до 250 млрд доларів через 2-3 роки. Ми допомагаємо українським компаніям в галузі кібербезпеки отримати частину цього ринку і сподіваємось, що їм це вдасться», — розповів на відкритті «Кіберакселератора» очільник проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» Тімоті Дубел

Що таке «Кіберакселератор»

Протягом тримісячної програми «Кіберакселератора» продуктові та сервісні ІТ-компанії, які пройдуть відбір, отримуватимуть менторську підтримку та допомогу фахівців з кібербезпеки та розвитку бізнесу. Очікується, що в ході акселератора учасники розроблять чітку стратегію та бізнес-план для просування своїх рішень в галузі кібербезпеки на українському та глобальному ринках. 

Подати заявку можуть і продуктові компанії (early stage & pre-seed), і компанії-аутсорсери, які вже надають чи планують надавати клієнтам послуги з кіберзахисту. 

Серед вимог — реєстрація компанії/філії в Україні, досвід роботи на локальному ринку впродовж мінімум одного року, принаймні один фахівець з кібербезпеки та готовність команди працювати над новим продуктом/сервісом. 

Команда «Кіберакселератора» планує за три роки провести через акселерацію 50 компаній в галузі кібербезпеки, групами по 10-15 команд. 

«Кібербезпека є одним з критично важливих питань для України. Ми не можемо сподіватись на спонтанний розвиток ринку, адже він залишає за бортом, наприклад, регіональний держсектор, наші міста і громади, які не можуть собі дозволити роботу з великими корпораціями, які зараз лідирують в секторі. Потрібно підтримувати розвиток малих компаній, які дадуть ринку конкурентоспроможні і доступні продукти та послуги з кіберзахисту», — пояснює цілі програми співзасновник і Голова правління SocialBoost Денис Гурський

Дізнатися більше про акселерацію та подати заявку на участь можна онлайн до 23 травня за посиланням. Додаткові запитання організаторам можна поставити на Q&A івенті 20 травня (онлайн). 

«Кіберакселератор» реалізується командою SocialBoost у межах проєкту USAID Cybersecurity Activity. Партнери програми — компанії Catalisto, DAI, ISSP, VFI. Уряд 

США надає всебічну підтримку Україні в галузі кібербезпеки, зокрема, через 4-річний проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», спрямований на зміцнення кіберстійкості України шляхом системних реформ, формування кадрового потенціалу України у сфері кібербезпеки, партнерства з приватним сектором.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск