10 мобільних застосунків для навчання дітей

1406
1

Співзасновник онлайн-школи «На Урок» Дмитро Перепелиця у своїй статті розповідає про мобільні застосунки, які підходять для навчання дітей.


Сучасні діти змалку з диджиталізацією «на ти». Малюки ще до того, як починають говорити, можуть на телефоні виконувати прості дії чи навіть розв’язувати примітивні завдання на логіку. І це вражає! Час, проведений за екраном гаджета, можна витратити з користю. Зробити це допоможуть різноманітні онлайн-ігри на iOS чи Android.

Фото надане автором

Ми підготували добірку кращих безкоштовних додатків, метою яких є розвиток інтелектуальних здібностей дошкільнят та учнів.

KApp Games

Це гра для тих, хто прагне не просто бавитися в телефоні, а й покращувати свої розумові здібності. Численні мініігри гарантовано поповнять лексичний запас молодших школярів (карти Домана) і навчать правильно вимовляти слова (вправи для артикуляції). А ще вони прокачають навички запам’ятовування інформації, навчать рахувати, додавати та віднімати.

Mova

Разом із Лепетуном, головним героєм застосунку, учень пригадає основні правила правопису; дізнається нові фразеологізми й синоніми до звичних слів; навчиться правильно наголошувати слова та позбудеться кальок. У застосунку є бібліотека яскравих ілюстрацій із поясненнями та вправи з коментарями. А ще ті зображення, які тобі сподобалися найбільше, можна додати в обрані. І все це безкоштовно!

Duolingo

Запропонуйте дитині вдосконалити свої знання іноземної мови на практиці! Тут чимало інтерактивних завдань на читання, вимову, письмо та аудіювання. У безкоштовному додатку Duolingo немає нудних лекцій — навчання проводиться в ігровій формі. Дитина прагне знати мову на рівні Advanced? Регулярні тренування в цьому застосунку допоможуть зробити кроки назустріч цій меті.

I Can’t Wake Up! Alarm Clock

Складно прокидатися зранку? Допоможе невелике тренування для мозку. Достатньо просто встановити на смартфон школяра цей додаток. Завдяки йому він не зможете вимкнути сигнал будильника, доки не виконає завдання з математики, географії, на логіку абощо (у налаштуваннях можна обрати рівень складності завдань). Зробіть ранок продуктивним уже з перших секунд підйому!

Khan Academy

Це — тисячі інтерактивних вправ, відео та статей для дітей та дорослих. За допомогою цього застосунку діти дізнаються чимало нового зі сфери математики, природничих наук, економіки, фінансів, граматики та історії. Усі завдання подано в цікавій формі (вікторини, тести й ігри).

Behance

Це — додаток від розробників Adobe, який дозволяє переглядати роботи кращих художників і дизайнерів світу прямо з екрана смартфона. Тут можна не просто надихатися роботами професіоналів, а й публікувати власні творчі проєкти з будь-якої сфери: графіка, ілюстрація, фотографія, відеоролик абощо.

Coursera

Coursera — це офіційний додаток для однойменного вебсайту, де користувачі мають змогу пройти сотні різноманітних онлайн-курсів із різних предметів. Йдеться про громадські науки, математику, біологію, прикладні науки. Тут знайдуться курси практично для будь-якої сфери та рівня.

Timetable

Відтепер не потрібно запам’ятовувати розклад і те, які уроки задали: програма все зробить за учня. Цей додаток допоможе не тільки зберегти порядок занять, домашні завдання, час пар і перерв, а й записати П.І.Б. викладача та автоматично перевести пристрій у режим «безшумний» на момент початку заняття.

Фізика — Формули 

Як напередодні контрольної чи олімпіади швидко пригадати численні формули? Достатньо скористатися цим додатком. У ньому зібрано всі терміни, формули та таблиці, які вивчають діти на заняттях із фізики у 7–11 класах. Тут складну теорію подано доступною мовою, і фізика вже не здаватиметься учневі незрозумілою.

Prometheus

Це — безкоштовні освітні курси з IT, іноземних мов, критичного мислення, психології, історії, проєктного менеджменту та інших напрямів. Здебільшого тут пропонують курси для дорослих, але є й ті, що підійдуть учням старших класів.

Користуючися цими мобільними додатками, діти вчитимуться цінувати свій час: витрачати його не лише на забавки. Адже саме від особистісного розвитку залежить перспектива самореалізації в майбутньому!

Автор: Дмитро Перепелиця, співзасновник онлайн-школи «На Урок»

Оставить комментарий

Комментарии | 1

Поиск