За останні 10 років людина винайшла багаторазову космічну ракету, створила синтетичну ДНК, вперше висадилася на поверхню комети та сфотографувала «чорну діру». Світ розвивається так швидко, що майбутнім спеціалістам вже не треба запам'ятовувати теореми і формули, а натомість потрібно вміти креативити та адаптовуватися до змін.

Саме на цих принципах і базується навчання в мережі приватних шкіл КМДШ. Дітям забезпечують досвід, що підготує їх до справжнього життя: вміння поводитися з фінансами, генерувати свої ідеї, критично мислити та розуміти світ навколо.

У спільному спецпроекті з КМДШ ми відвідали декілька уроків, розпитали учнів про їхнє навчання та зняли про них короткі відео.
Ми зняли про це відео.
Створювати власний бізнес, конструювати роботів і писати код – чого учнів вчать в КМДШ.
Олегу 9 років, і цьогоріч він братиме участь в олімпіаді робототехніки із авто, що змайстрував власноруч. Зі своїм роботом Олег виступатиме в категорії СЛАЛОМ, робо-перегонах, бо він любить швидкість.
РОБОТОТЕХНІКА
Робототехніку в КМДШ викладають з 1 класу в групах по 10 осіб, а для зацікавлених є ще й гуртки та індивідуальні заняття.
РОБОТОТЕХНІКА
Спочатку першокласників вчать складати роботів з конструктора Lego, а вже в другому класі починають вивчати мову програмування Scratch. Та згодом, діти вивчають закони фізики та принципи роботи механізмів на прикладі конструювання.
РОБОТОТЕХНІКА
На уроках учні створюють анімаційні ролики, флеш-ігри, або пристрої до цих проектів, такі як кермо до гри «Гонки», яку створив Єгор.

РОБОТОТЕХНІКА
Учні, яким цікава робототехніка, беруть участь у різних змаганнях. Щорічно вони демонструють свої ідеї на Всеукраїнській олімпіаді на щорічному фестивалі Robotica. Матвій представлятиме там свого робота з ковшем, яким керує з джойстика.
РОБОТОТЕХНІКА
Предмети в КМДШ викладають інтегровано, наприклад: природознавство + хімія, чи математика + фізика, щоб діти могли сприймати світ більш комплексно.

Тому 4-класниця Марія вміє не лише вирощувати мікрозелень, а й розраховувати, скільки ресурсів треба витратити на вирощування і як монетизувати свою роботу. Свою мікрозелень, наприклад, вона продала татові.
ПРИРОДОЗНАВСТВО
ПРИРОДО-ЗНАВСТВО
На одному з таких занять з фізики + хімії учні 10 класу вивчали базу раціонального харчування: що таке калорії, скільки їх витрачає організм підлітка і як скласти правильний раціон харчування.
ХІМІЯ
Багато учнів показують хороші результати з точних наук і вступають у виші на відповідні спеціальності. Наприклад, випускниця 2020 Софія вступила до Нідерландського університету Avans University of Applied Sciences і тепер багато практикується в лабораторії.

А Дарія вже визначилась, що хоче пов'язати життя з дослідницькою діяльністю.
ХІМІЯ
Учні вміють складати власний режим для сну, харчування та занять спортом. Навіть під час перерв та прогулянок вони разом з тьюторами грають в активні ігри.
СПОРТ
Для КМДШ важливо, щоб кожному учневі було цікаво і всі були залучені до процесу. Тому на уроках діти не просто складають нормативи, а грають в сучасні види спорту: флорбол, петанк, фризбі та регбі.
СПОРТ
ПІДПРИЄМНИЦТВО
ПІДПРИЄМ-НИЦТВО
Школа долучає до викладання відомих підприємців, які можуть дати дітям практичні поради, наприклад, щодо тієї чи іншої професії. Даша на курсі «Стартап» захистила свій проект про створення корисних солодощів. Адже на шкільній профорієнтації їй допомогли визначитися, що її мрія — стати підприємицею.
Учні вивчають фінансову грамотність вже з першого класу. Там вчать, як складати бюджет, заощаджувати гроші та контролювати свої витрати. Також дізнаються про види шахрайств та способи захистити свої гроші. Назар, наприклад, вже знає, як обирати банк, в який покласти депозит, та як заощаджувати на бажані іграшки.
ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ
Ще одна мета курсу фінграмотності — навчити учнів отримувати кишенькові гроші від батьків не за гарні оцінки, а за реальну допомогу. І потім раціонально їх витрачати. Тимофій у свої 9 років має багато ідей, як можна заробити: знімати з татом відео в YouTube, заробляти на Minecraft та вирощувати овочі для продажу.
ФІНАНСОВА
ГРАМОТНІСТЬ
ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ
Цей курс дозволяє розвинути в учнів підприємницькі навички та вміння приймати самостійні рішення. Адже ще в середній школі діти вчаться складати реальний бізнес-план, аналізувати конкуренцію, інвестувати чи навіть створювати бізнес в соцмережах.

Учні тренують командну роботу, презентаційні навички, комунікативність, креативне мислення та емоційний інтелект.
У КМДШ є практика білінгвальних занять, коли, наприклад, хімія чи математика викладається англійською. Також школярі активно беруть участь у Всеукраїнських або Міжнародних дебатних турнірах. Нещодавно учні КМДШ здобули перемогу в двох раундах Harvard College World Schools Debate Invitational 2021.
АНГЛІЙСЬКА
КМДШ – це мережа приватних ліцензованих шкіл повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов. Під час навчання діти спілкуються з носіями мови на уроках чи позашкільних форматах.

Наприклад, на міжнародних дебатах, організованих Гарвардським університетом, учні спілкувалися виключно англійською мовою. В події брали участь представники з усього світу, але з пост-радянського простору лише одна команда — з КМДШ.

АНГЛІЙСЬКА
В основі навчання у КМДШ закладена концепція Empowerment – надання сил кожному для особистого розвитку, відповідне ставлення та розширення можливостей дитини.

Мета — не лише надати якісні знання, а й показати учню, як ними можна користуватися в житті. Школа створює усі умови, в яких учень може формуватися як гармонійна особистість, яка вміє приймати виважені рішення на основі своїх цінностей.
ВІДЕО
Олександр Козаченко
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки КМДШ
Що це означає?
ВЕРСТКА
Юлія Трофименко
ПРОДЮСЕР
Яна Проценко
Аліна Долінко
ПРЕДСТАВНИК КМДШ
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA