Інвестиції в REIT: як інвестувати в нерухомість зі ста доларами в кишені

Читати на RU

Інвестування в нерухомість є популярним способом збільшення капіталу серед інвесторів. Однак пошук прибуткового об’єкта вимагає багато часу, зусиль і знань в цій області. Крім того, не кожен може дозволити собі купити квартиру або склад.

Є спосіб інвестувати в нерухомість, що дозволяє уникнути цих труднощів. Йдеться про інвестиційні фонди REIT. Сьогодні фахівці криптобіржової Currency.com пояснюють, як ефективно інвестувати в нерухомість, якщо у вас всього вільних $100.


Що таке REIT

REIT (real estate investment trust, що перекладається як «інвестиційний фонд нерухомості») — це компанія, яка володіє нерухомістю і отримує від неї дохід. Такі кошти інвестуються в різні види нерухомості — від офісів і квартир до лікарень і дата-центрів. Вони також можуть купувати іпотечні цінні папери в банках. Фонд розподіляє отримані доходи між акціонерами, виплачуючи їм дивіденди.

Man confirm mortgage contract (estate agency client sign contract)

Перші такі фонди з’явилися в США в 1960 році. Зараз в Штатах налічується майже 60% всіх світових REITs. Згідно з американським законодавством, REITs повинні інвестувати не менше 75% активів фонду в нерухомість, а дохід від оренди, продажу та відсотків по іпотеці не повинен бути менше 75%.

Цінні папери REIT торгуються на біржі так само, як акції будь-якого іншого публічного товариства або індекси. В даний час інвестиційні фонди нерухомості легалізовані в 38 країнах світу.

Типи REITs

Існує три типи REITs: частковий, іпотека та змішана.

Частковий (Equity) купує нерухомість у постійну власності для її здачі в оренду. Вони також отримують дохід від продажу нерухомості. Це найпоширеніший вид REIT на ринку.

Іпотечний (Mortgage) отримує дохід від відсотків по іпотеці, які викуповують в банках, і закладних на них.

Змішаний (Hybrid) вкладають  в розробку і покупку об’єктів. Цей вид REIT зустрічається досить рідко на ринку.

Крім того, кошти класифікуються за галузями, якими вони керують: офісні (спеціалізуються на офісних будівлях), промислові (виробничі площі та склади), роздрібна торгівля (магазини), житло (готелі та бази відпочинку) та інші.

Facade of a Modern Small Business Enterprise in Light Vibrant Colors

Криптобіржа Currency.com представляє токени всіх найбільших REITs в США, а нижче ми розповімо вам, як в них інвестувати. Однак, перш ніж говорити про вкладення, давайте спочатку обговоримо всі плюси і мінуси REIT.

Переваги інвестування в REITs

Висока ліквідність. Цінні папери нерухомості REIT більш ліквідні, ніж фізична нерухомість. Їх можна продати за кілька днів за ринковою вартістю. З фізичною нерухомістю не вийде здійснювати угоди так легко і швидко.

Захист від інфляції. Як правило, вартість нерухомості і орендних платежів зростає з року в рік разом з інфляцією. Отже, дивіденди фонду також зростають. Таким чином, REITs в довгостроковій перспективі є хорошим захистом від інфляції.

Дивідендна прибутковість. Основним доходом REIT є рентні платежі, що забезпечує стабільний грошовий потік. При цьому кошти зобов’язані виплачувати не менше 90% у вигляді дивідендів.

Доступність. Цінні папери REIT торгуються на біржах. Для того щоб їх купити, вам не потрібні величезні суми, як при покупці реального фізичного об’єкта.

Stock exchange

Ризики інвестування в REITs

Волатильність. З точки зору ризику та прибутковості, REITs близькі до акцій. Їх котирування залежать від ситуації на ринку нерухомості. Тому інвестору потрібно не тільки вивчити всю інформацію про обраний фонд, але і регулярно стежити за новинами галузі.

Залежність від ставок ФРС. Фонди нерухомості можуть приносити негативну віддачу в періоди зростання процентних ставок. Це тому, що коли ставки високі, інвестори зазвичай йдуть в більш безпечні активи —наприклад, інвестуючи в облігації.

Перенасичення ринку. Ринок REIT може бути перенасичений. Коли кількість пропозицій на ринку нерухомості збільшується, їх ціна і ціна оренди падає, що позначається на прибутковості коштів. Зазвичай перенасичення притаманне нерухомості з низьким порогом входу — квартири, склади та інші.

Як інвестувати в REITs на криптобіржі Currency.com

Ви, безумовно, можете торгувати REITs на фондовій біржі. Однак це досить трудомістка історія, яка зажадає від вас збору документів і витрачання часу на реєстрацію брокерського рахунку.

Але що робити, якщо у вас невелика сума (наприклад, $100) і ви ще не готові стати інвестором на постійній основі, але хочете спробувати інвестувати в REIT? Давайте подивимося, як це зробити на криптобірці токенізованих активів Currency.com:

Крок перший. Ми вибираємо найперспективніші REITs на даний момент. В даному випадку ми зосередилися на вибірці експертів з BCS-Express. Вони зробили вибір REITs за наступними критеріями:

— Ми вибрали всі акції REITs в рамках індексу S&P 500 і отримали 31 цінний папір.

— Прибрали всі REITs, для яких Refinitiv прогнозував зниження прибутку на акцію в найближчі 12 місяців. Ми отримали 7 документів.

— Ми порівняли залишки цінних паперів на коефіцієнті дивідендів, вилучили цінні папери з співвідношенням боргу/власного капіталу понад 150% та цінні папери, які торгуються з премією 4% до середньої мети аналітика.

— Отримано перелік з трьох цінних паперів REIT: Realty Income, Weyerhaeuser, Equinix з прибутковістю дивідендів від 1,4% до 4,5% річних. Всі вони торгуються на криптобірці Currency.com, але Equinix нам не підійде з точки зору вартості ($738 на початку червня).

Якщо такий підхід вам не близький, можна, наприклад, вибрати цінні папери REIT зі списку найбільших на порталі Statista або Investopedia.

Крок другий. Зареєструйтеся на першій легальній криптобіржці в СНД Currency.com і пройдіть просту процедуру перевірки особистості, яка необхідна для забезпечення безпеки торгівлі. Як тільки ви підтвердите свій обліковий запис, ви отримаєте доступ до десятків токенізованих інструментів REIT, включаючи три з наших варіантів.

Крок третій. Поповнюйте рахунок за допомогою кредитної або дебетової картки VISA/MasterCard або банківським переказом. Крім того, на криптобірці токенізованих активів Currency.com можна торгувати токенами REIT не тільки за допомогою звичайних грошей (доларів, гривні або євро), але і за допомогою криптовалют. Найбільші з них — bitcoin, ether, litecoin та інші— доступні для транзакцій на платформі, тому ви можете поповнити свій рахунок ними.

Крок четвертий. Купуйте токенізовані REITs валютою або криптовалютою. На початку червня токенізовані REITs на криптобіржці Currency.com торгувалися за такою ціною: Realty Income — $68, Weyerhaeuser — $38. В цілому $106 достатньо для вас, щоб почати працювати з двома найбільшими REITs із хорошими перспективами.

Повідомлення містить інформацію про рух ринку, не є інвестиційним дослідженням і не повинно розглядатися як інвестиційна порада.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук