Місця сили:
9 небанальних локацій в Києві для роботи та відпочинку
Ритм життя у великому місті диктує свої умови. Важливо не лише ефективно працювати і комфортно жити, а й правильно відпочивати та відновлюватися. Потрібно шукати свої місця сили – ті локації, де почуватимешся добре за будь-яких умов.
Разом з одним з таких місць – сучасним житловим комплексом бізнес-класу в центрі Києва Montreal House ми зібрали список особливих локацій в пішій доступності від ЖК, а також розпитали сучасних киян про те, за що вони люблять ці точки.
3 ХВИЛИНИ ПІШКИ
ЗОНА ПОБЛИЗУ КОМПЛЕКСУ «ТОРОНТО-КИЇВ»
Ця частина вулиці Великої Васильківської вабить киян з декількох причин: важливі бізнесові об'єкти, яскраві кафе та ресторани і, звісно ж, чудовий краєвид на костел Святого Миколая, про який ми згадували вище. Словом, чудове місце, щоб зупинитися та сповільнитися посеред важкого дня.
20 ХВИЛИН ПІШКИ
ЧЕРЕПАНОВА ГОРА
Підвищення поміж вулиць Еспланадної, Тютюнника, Госпітальної та Коновальця — історична місцевісць. Колись тут була садиба київського губернатора Павла Черепанова. У 1920 році біля підніжжя гори побудували стадіон, на місці якого пізніше звели НСК «Олімпійський». Звідси відкривається панорамний вид на спорткомплекс та нову забудову.
13 ХВИЛИН ПІШКИ
ТРОЇЦЬКА ПЛОЩА
Площа між вулицями Великою Васильківською та Фізкультурною певний час була безіменною. Пізніше їй присвоїли історичну назву — на честь Свято-Троїцького собору, який не зберігся до нашого часу. Тут розташований вхід на НСК «Олімпійський», час від часу проводять ярмарки та фестивалі.
5 ХВИЛИН ПІШКИ
КОСТЕЛ СВЯТОГО МИКОЛАЯ
Говорити про красу цього костелу у неоготичному стилі зайве — його треба бачити на власні очі. Це один з двох римо-католицьких костелів у місті, який пережив радянські часи у ролі складського приміщення та архіву. Пізніше його відреставрували та пристосували під будинок органної та камерної музики. Тож сюди варто приходити, щоб послухати концерт або просто насолодитися красою архітектури та спокоєм костелу.
Я досить довго шукав місце під нашу першу кав'ярню і за щасливим збігом обставин мій близький друг, який знав про мої марні спроби підібрати ідеальне місце, подзвонив мені і сказав: «Вова, ти ж шукаєш класне місце? А у нашого спільного товариша нещодавно запустився комплекс Торонто-Київ, давай організую тобі зустріч!» Ось так, за дружньою підказкою я приїхав подивитися вільні майданчики і одразу ж відчув, що це саме те місце, яке я шукав — нова будівля, гарний краєвид та архітектура, а головне — енергетика місця.

Я люблю цю частину міста за те, то що вона насичена смачними гастрономічними локаціями, які поєднуються з красивими старими будівлями і вулицями. Тут є дух київськості. Літом кав'ярні ONE LOVE, яка тут розташована, виповниться 7 років, і за цей час зовнішній вигляд району, який її оточує сильно змінився. В околиці з'явилися класні нові будівлі та будують ще.

Я часто гуляю в цьому районі. Тут багато красивого: будівлі, люди, ресторани. Для мене ця частина міста, насамперед, про гастрономію — люблю заходити в різні кафе та ресторани. В дні тріумфів та складних рішень я приїжджаю саме у ONE LOVE. Мені тут добре, я наповнююсь. Це місце полюбили чимало моїх друзів та знайомих, а для мене це важливо.
засновник ONE LOVE coffee, ресторану Wine Love та проекту City Coffee Guide
Володимир Задірака
"
15 ХВИЛИН ПІШКИ
ПАРК МАРІЇ ЗАНЬКОВЕЦЬКОЇ
Парк отримав ім'я відомої акторки та театральної діячки тому, що останні роки свого життя вона провела саме тут, неподалік, в родині своєї племінниці. Тут затишно, є цілий комплекс фонтанів, а також музей, присвячений пам'яті Марії Заньковецької. Навесні в парку квітнуть магнолії, сакури та акації.
3 ХВИЛИНИ ПІШКИ
ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ СКВЕРИК НА РОЗІ ВУЛИЦЬ ФЕДОРОВА ТА АНТОНОВИЧА
Маленький затишний сквер, що прилягає до вулиці Федорова. Він отримав свою назву через те, що поруч була розташована поліцейська академія, а згодом і школа КДБ. У скверику є пам'ятник герою болгарського народу, Петко Воєводі, а також арт-лавки, частина з яких навіть має власників — їх продали на благодійному аукціоні.
В ефемерному значенні моє місце сили – там, де народився видатний художник-супрематист, Казимир Малевич. Це місце поблизу будівлі номер 59 на вулиці Жилянській — там був будинок його тітки Марії Оржеховської.

Фактично, моїм місцем сили є куточки природи в місті. Науково доведено, що людина контакт з природою істотно підвищує фізичне та ментальне здоров'я. Хоча Київ і називають містом-парком, таких клаптиків стає все менше. Вони для мене — осоливі енергетичні точки. Люблю «заряджатися», лежачи на підстилці посеред міських джунглів. Ботанічний сад імені Фоміна, військовий шпиталь, парк Слави та парк імені Марії Заньковецької – всі ці місця дарують ковток свіжого повітря.
архітектор, засновник майстерні Arancii Architects
Дмитро Аранчій
"
31 ХВИЛИНА ПІШКИ
БОТАНІЧНИЙ САД ІМЕНІ АКАДЕМІКА ОЛЕКСАНДРА ФОМІНА
Це один з найстаріших ботанічних закладів країни. В колекціях саду понад 10 тисяч видів, форм і сортів різних рослин. Також тут є оранжерейний комплекс та ботанічний музей. Площа саду — 22,5 гектара. Щоб вповні оцінити колекції Ботсаду Фоміна, варто відвідати його з екскурсією.
10 років тому саме навпроти Ботсаду імені Фоміна був перший офіс нашої агенції. І в обід я виходила прогулятися, перемкнутися і скинути стрес. Могла годинами блукати, намотуючи кола крученими стежками. Мені здається я вивчила всі схили і яри на пам'ять. Або ж брала книжку і влаштовувала міні-пікнік в тіні розлогого дерева, відключаючись від реальності під спів пташок. Адже незважаючи на те, що сад компактний, знайти усамітнену лавочку, особливо в будні, цілком можливо. А які тут квіткові аромати навесні…

А ще саме в Ботсаду Фоміна найбагатша колекція магнолій, понад 60 видів. І вони починають квітнути першими в Києві. Тоді сад, звісно ж, перетворюється у велелюдну рожево-білу фотозону. З самого ранку цілком можна зустріти невелику чергу охочих сфотографуватися біля найбільш інстаграмних дерев. Але навіть в цей період місце не втрачає своїх чарів та затишку.

Ботсад один з найстаріших в Україні, його створили в 1839 році. Нещодавно з подивом дізналася, що тут на початку 20 сторіччя був зоосадок, ще до того, як заклали зоопарк на проспекті Перемоги.

Обожнюю це місце за красиву, хоч і дещо занедбану територію, галасливі зграйки студентів, неповторну міську атмосферу. Дуже шкодую, що так і не знайшла часу відвідати з екскурсією закриту наукову частину парку. Кажуть, там чудесна оранжерея, потрібно неодмінно надолужити.
керуючий партнер агентства prcom
Олена Яковенко
"
13 ХВИЛИН ПІШКИ
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ТЕАТР ОПЕРЕТИ
Розміщений у будівлі колишнього Троїцького народного дому – будівлі, яка пережила чимало історичних потрясінь. Однак від самого початку це місце служило потребам театру. На його сцені виступали безліч відомих діячів, зокрема Марія Заньковецька та Марко Кропивницький. Сучасний театр оперети поєднує вокальну та інструментальну музику, танець, балет та елементи естрадного мистецтва.
11 ХВИЛИН ПІШКИ
КИЇВСЬКИЙ ПЛАНЕТАРІЙ
Найстаріший та найбільший планетарій України з діаметром куполу 23 метри, вміщує 320 осіб. Тут можна переглянути сучасні повнокупольні фільми, послухати пізнавальні програми з астрономії та природничих наук, а також оцінити реалістичне відтворення зоряного неба та небесних явищ.
ЖК Montreal House — це сучасний комплекс бізнес-класу в центрі Києва, який поєднує всі переваги найрозвиненішого району мегаполіса з комфортом тихого сучасного міського кварталу преміального житла. Автори проекту надихалися комфортом та динамізмом канадських міст.
Історичний район у центрі Києва з розвиненою інфраструктурою, дарують справжнє відчуття комфорту та дому, куди хочеться повертатися.
чотири різновисотні вежі від 11 до 20 поверхів
круговий в'їзд до центрального входу готельного типу
вишукане лобі з висотою стель понад 9 метрів
дворівневий підземний паркінг
велика доглянута територія
багатофункціональний простір Life Space
дитячі ігрові локації безпосередньо в будинку
відкриті тераси на даху
новітні системи безпеки
відеоспостереження
професійний консьєрж-сервіс
ЖК Montreal House — це сучасний комплекс бізнес-класу в центрі Києва, який поєднує всі переваги найрозвиненішого району мегаполіса з комфортом тихого сучасного міського кварталу преміального житла. Автори проекту надихалися комфортом та динамізмом канадських міст.
Історичний район у центрі Києва з розвиненою інфраструктурою, дарують справжнє відчуття комфорту та дому, куди хочеться повертатися.
чотири різновисотні вежі від 11 до 20 поверхів
круговий в'їзд до центрального входу готельного типу
вишукане лобі з висотою стель понад 9 метрів
дворівневий підземний паркінг
велика доглянута територія
багатофункціональний простір Life Space
дитячі ігрові локації безпосередньо в будинку
відкриті тераси на даху
новітні системи безпеки
відеоспостереження
професійний консьєрж-сервіс
ТЕКСТ
Олександра Власюк
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки Cityconsult Development
Що це означає?
ВЕРСТКА
Аліна Компанець
МЕНЕДЖЕР
Ірина Насильнєва
ПРОДЮСЕР
Ірина Насильнєва
ФОТО
Тетяна Бондарюк
Марина Ятленко
ПРЕДСТАВНИК ЖК
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA