ЖИТИ В ЦЕНТРІ ЖИТТЯ:
ЯК ОБИРАЮТЬ КВАРТИРИ МІЛЕНІАЛИ?
Прогресивні та сучасні, і водночас самоусвідомлені, вільні у самовираженні, ті, хто цінує власний час та невпинно балансує між роботою та особистим життям — це основні риси тих, хто застав нове тисячоліття у ранній юності і частково сформував вектор розвитку цілої епохи.
В партнерстві із забудовником «Строй Сіті Development» редакція AIN.UA провела опитування серед представників цього покоління щодо того, як вони обирають житло.
Міленіали — покоління, що народилося між 1981 та 2001 роками — трендсеттери ринку сучасної нерухомості. Їхній підхід до вибору житла докорінно змінює ринок, тому забудовники активно вигадують щось нове та цікаве. Будинки з нестандартною архітектурою, «розумною» начинкою, різноманітною інфраструктурою, з усім необхідним водночас для відпочинку, роботи, спорту — все це лише поверхневий погляд на потреби «покоління Y» до власного дому.
НА ЩО МІЛЕНІАЛИ ЗВЕРТАЮТЬ УВАГУ В ПЕРШУ ЧЕРГУ?
[ ЦІНА ]
[ ЕКОНОМІЯ ]
[ ПЛАНУВАННЯ ]
[ КОММУНІКАЦІЇ ]
Олександр Пустовий
шукав квартиру для себе
У моєму випадку, під час вибору квартири мене цікавлять виключно новобудови, які мають низку переваг перед «вторичками». Особливо це стосується сучасного планування та надійних комунікаційних споруд (вода, електрика, автономне опалення тощо). Тому, насамперед, під час вибору квартири я звертаю увагу на забудовника. Цікавить його надійність, ціна за квадратний метр, можливість економії коштів на різних етапах будівництва та нові комунікаційні споруди в домі.
Валерія Залєвська
шукала квартиру для себе
[ ЗАТИШОК ]
[ ПОВЕРХОВІСТЬ ]
[ РОЗТАШУВАННЯ ]
[ ЗВУКОІЗОЛЯЦІЯ]
Я насамперед звертаю увагу на близькість до метро. Це завжди перший пункт, якщо немає своєї машини. Хоча мені здається, що навіть якщо в тебе є авто, однаково краще жити якнайближче до метро, адже на заваді авторуху може стати сніг і ожеледиця, або ж постійні затори. Також важливою для мене є поверховість забудови. «Свічки» – це точно не для мене. Так само я б не жила в ЖК, де дуже маленька відстань між будинками – вікна у вікна. Хочеться мати затишний будинок і трохи простору в дворі.

Також цікавлять матеріали, зокрема те, наскільки хороша звукоізоляція. Я співаю в гурті та репетиції часто проходять у мене вдома, тому треба розуміти, скільки грошей потрібно буде вкласти в звукоізоляцію, щоб сусіди мене не зненавиділи. Останнє важливе для мене — розмір кухні та ванної кімнати. Перше — бо люблю готувати. Друге — бо надаю перевагу ванним кімнатам із справжніми ванними замість душових кабінок.
Сучасні забудовники здебільшого орієнтуються на міленіалів. Вивчаючи їхні вподобання, вони реалізують проекти нового формату, що максимально відповідають вимогам та вподобанням сучасного міського жителя. Так з'явився перший у Харкові проект преміального ЖК High Hills від компанії «Строй Сіті Development», який втілює концепцію Live & Shop & Work & Play. На одній локації в комплексі міститимуться всі сервіси, необхідні міленіалам, і навіть трохи більше.
[ ПЛАНУВАННЯ ]
[ ВІКНА ]
[ САНВУЗЛИ ]
Ілля Кабачинський
шукав квартиру для себе
Для мене найважливішим є планування квартири. Віддаю перевагу просторам без пустих зон і великого коридору. Чим більше несучих стін — тим гірше. Також вікна в квартирі мають бути великими. Наприклад, зараз я брав би простір площею 100 кв.м і більше на дві кімнати з кухнею-студією. Також обов'язковим для мене є наявність двох санвузлів.
Анастасія Граболюк
шукала квартиру для сім'ї
[ БЕЗПЕКА ]
[ ДЛЯ ДІТЕЙ ]
[ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ ]
Особливу увагу під час вибору квартири ми, як молода сім'я з 3-річною дитиною, звертаємо на безпеку житлового комплексу, а також на пристосованість цього будинку до проживання сімей із маленькими дітьми. Для нас важлива наявність великої кількості сучасних безпечних дитячих майданчиків, на яких наша дитина проводить багато часу, а також зон відпочинку для сімейних прогулянок.
ПРОБЛЕМИ НА ШЛЯХУ ДО КУПІВЛІ СВОГО ЖИТЛА
Вибір нерухомості — відповідальний і трудомісткий процес, однак іноді на шляху до своєї мрії можна зустріти немало перешкод.
[ ІНФРАСТРУКТУРА ]
[ БЕЗПЕКА ]
Анастасія Граболюк
Проживаючи в різних ЖК, ми стикнулися з відсутністю розвинутої інфраструктури у житловому комплексі, яка для нас, як для молодої сім'ї, була надзвичайно важливою. А також була проблема з відсутністю служби безпеки на території ЖК. Нам хотілося проживати на закритій території
Зняти хорошу квартиру в привабливій локації і за прийнятною ціною —майже те ж саме, що виграти в лотерею. Нерідко її пошук перетворюється на справжнє випробування для орендарів. Проте міленіали знають, чого вони прагнуть, і навряд чи будуть жити в просторах, що не відповідають їхнім вимогам.

[ ІДЕАЛУ НЕМАЄ]
[ КОМПРОМІСИ ]
Валерія Залєвська
Головна проблема з вибором орендованого житла — це те, що ідеальну квартиру для тебе точно ніхто ще не побудував. Десь буде маленька кухня, десь — жахливі меблі, а десь квартира на твій бюджет буде лише далеко від центру. Останній раз я вирішила цю проблему тим, що винайняла помешкання з ідеальним розташуванням і площею, але в якому спальні були взагалі не мебльовані та без ремонту. Його я робила сама та завезла свої меблі.
Олександр Пустовий
[ РИЗИКИ]
[ БРОНЮВАННЯ ]
Найбільшим мінусом під час огляду нової квартири під оренду є те, що в тебе практично немає вибору подивитися інші варіанти, тому що через 10 хвилин приходить інша людина і може її орендувати; ніякого бронювання немає. Що стосується покупки квартири, то тут ризики на кожному етапі. І навіть при відмінному аналізі інформації про ЖК завжди може щось змінитися.
АКЦЕНТ НА ІНФРАСТРУКТУРУ
Інфраструктура для міленіалів – річ обов'язкова та само собою зрозуміла. Вони прагнуть мати поряд найважливіші сервіси та магазини, а також місця, де можна весело провести час. Партнер статті — забудовник «Строй Сіті Development» — зважає на важливість інфраструктури в складі житлового комплексу, тому створює проєкти, що задовольняють усі запити мешканців.
Ілля Кабачинський
Зараз я живу в комплексі, з якого можна навіть не виходити: ресторани, кафе, магазини, пошта, фітнес-клуби, клініки та велика територія. Коли це постійно тебе оточує, ти до цього звикаєш. Не можу сказати, що без якогось із цих сервісів я не купив би собі квартиру, але їх наявність — це великий плюс.
Проте крім соціальної інфраструктури для дорослих, важливе значення при виборі житла для міленіалів грають і дитячі простори у ЖК. Так, у низці проектів забудовники створюють комфортні умови для маленьких жителів, завдяки організації власних дитячих садків, шкіл та розвиваючих центрів.
Анастасія Граболюк
Ключове значення у виборі житла для нас відіграє інфраструктура ЖК, а саме наявність сучасних дитячих садочків, магазинів, салонів краси, фітнес-клубу, затишних кафе. Оскільки з маленькою дитиною не завжди зручно кудись виїжджати, з огляду на трафік на дорогах, важливо, щоб усе необхідне було поруч із місцем проживання.
Валерія Залєвська
Хочеться мати в пішій доступності 5-10 хвилин супермаркет і аптеку. Далі за важливістю пошта, банк і фітнес-клуб. Я не задумувалася про те, наскільки це важливо, поки не переїхала в новий ЖК на околиці міста. Розумію, що впродовж кількох років це все з'явиться й на території комплексу, або в торговому центрі поруч, але витрачати на те, щоб дістатися до фітнес-клубу і з нього додому стільки ж часу, що й на тренування, – це дуже сумно.
РОЗТАШУВАННЯ: ЦЕНТР ЧИ СПОКІЙ?
Зважаючи на активний спосіб життя міленіалів, стереотипом є те, що вони прагнуть жити тільки в центрі. Проте є низка нюансів, з огляду на які люди згодні поступитися цій перевазі. Наприклад, якщо ЖК у спальному районі пропонує різноманітну інфраструктуру, користуючись якою людині просто не треба буде зайвий раз їздити до центру.
Валерія Залєвська
Останні дві мої орендовані квартири були в центрі міста (насправді двох різних міст). Це було чудово: усюди можна швидко дістатися, все найголовніше і найприкольніше поруч. Жити в центрі – це жити в центрі життя. Натомість зараз я живу на околиці в спальному районі. Спочатку на контрасті здавалося, що це просто зона відчуження. Але з часом я зрозуміла, що в спальних районів багато своїх переваг. Тут тихіше, є де погуляти з собакою. Але головна перевага – території ЖК у цих районах часто більші, ніж умовно в центрі. Тут є місце для дерев, зон відпочинку, спортивних майданчиків та іншого. Круто піти ввечері пограти у великий теніс біля дому, або посмажити барбекю на вихідних на території. Хоча іноді бракує класної кав'ярні та стильного бару з вечірками в пішій доступності.
На жаль, спальні райони більшості українських міст ще не надто насичені цікавими великими проектами ЖК, зокрема з якісною інфраструктурою. З огляду на це, наразі міленіали здебільшого вибирають житло в центрі, де зосереджена основна кількість найкращих житлових комплексів, офісів і розваг.
Анастасія Граболюк
Ми — активна молода сім'я й часто виїжджаємо на сімейні прогулянки та різні заходи, які зазвичай проходять у центрі міста. А з маленькою дитиною вкрай важливо, аби дорога від місця проживання до пункту призначення була якомога коротшою.
Олександр Пустовий
Зі спальних районів складніше доїхати на роботу. Якщо маєш власне авто, то зранку стоїш у заторах, якщо хочеш доїхати на громадському транспорті, то треба стояти в кілометрових чергах на маршрутку або ж намагатися «запхнутись» у вагон метро. Наразі живу близько до центру та відчуваю всі переваги.
У мене активне соціальне життя, тому я розумію, що хочу жити в центрі. Можливо трохи далі, але має бути зручний транспортний вузол. Години їхати на роботу — не про мене, я проти такого. Не бачу в спальних районах жодних переваг. До того ж, у великих містах багато заторів і я хочу мати змогу за 20-30 хвилин дійти пішки будь-куди в центрі, взяти самокат чи проїхатися на таксі за 50, а не за 250 гривень.
Ілля Кабачинський
КОЛИ НАВАЖИЛИСЯ КУПИТИ СВОЄ ЖИТЛО?
Перш ніж укласти договір купівлі-продажу квартири, потрібно зважити всі позитивні та негативні моменти. До цього процесу всі підходять по-різному.
Олександр Пустовий
Я давно думав над купівлею квартири, і тут немає нічого дивного. Напевно кожна людина в якийсь момент хоче жити окремо від батьків.
Анастасія Граболюк
Ми з чоловіком задумалися про затишне власне житло ще до одруження. Тому разом з підготовкою до весілля займалися пошуком свого ідеального варіанту квартири.
Купівля квартири — це зазвичай довгий і ресурсозатратний досвід, на який впливають різні страхи. Вони можуть бути серйозним бар'єром для покупки квартири, аж до відкладання придбання на тривалий термін. Проте серйозний підхід до вибору — це запорука успішно завершеного пошуку. Так, забудовник «Строй Сіті Development» опікується наданням якісного сервісу та самої нерухомості, що полегшує процес купівлі.
[СВОЄ ЖИТЛО — ЦЕ КЛАСНО]
Валерія Залєвська
Я ніколи не замислювалася над купівлею свого житла, насамперед тому що самостійно я його собі дозволити не могла. Окрім цього, я ніколи не відчувала у цьому потреби. Квартиру мені купили батьки. Вони вважають, що власне житло — це необхідність і запорука спокою та стабільності. Насправді, серед усіх моїх знайомих, мабуть, не знайдеться нікого до 30 років, хто б придбав собі квартиру самостійно. Батьки вважали, що квартира мені необхідна ще й тому, що я вигоріла. Крім того, тато вважав, що погіршувала мій стан темна квартира, в якій я жила. Вона була такою, бо розташована на першому поверсі. Але своє помешкання справді може витягнути з важкого психологічного стану. Особливо тому що через ремонт у тебе не залишається часу на сум. Своє житло — це класно. Виявилося, що батьки були праві. Хоча мені здавалося, що у сучасному світі ніщо не може подарувати відчуття стабільності та спокою.
ЯКИЙ ІНТЕР'ЄР ОБИРАЮТЬ МІЛЕНІАЛИ?
Олександр Пустовий
Я дуже люблю скандинавський стиль. Інтер'єр у новій квартирі ще не оформлював, але хотілося б рухатися саме в бік такого дизайну — з білими стінами та максимумом денного світла в кімнаті. Можу сказати, що точно ніколи не зроблю в новій квартирі, — не буду клеїти шпалери, я їх не люблю.
Анастасія Граболюк
Інтер'єр своєї квартири ми оформляли разом з чоловіком. Нам подобається мінімалізм. У ній переважають світлі тони, що створюють приємну атмосферу і затишок. Зараз я би змінила інтер'єр на більш темний, оскільки, на мою думку, це стильно, практично і не менш затишно.
Наразі до моди увійшов мінімалізм у інтер'єрі квартир. Багато людей обирають саме цей стиль, оскільки хочуть, аби вдома було затишно та легко. Натомість, коли в квартирі багато речей, вони обтяжують простір. Особливо гострим питання дизайну в квартирі стає для міленіалів, оскільки для них дім — це їхня «фортеця», де вони можуть відпочити, набратися сил і надихнутися на подальшу роботу.
[ ЗАГАЛОМ Я СТАВЛЮСЬ ДО ІНТЕР'ЄРУ ЯК ДО ФОНУ ДЛЯ СВОГО ЖИТТЯ ]
Валерія Залєвська
Мені подобається мінімалізм і теплі, світлі кольори, адже це практично. Мінімум речей і «не захаращені» площини легше прибирати. А світлі кольори — це, мабуть, спроба зробити квартиру світлішою. З погляду практичності я обираю і матеріали. Наприклад, мікроцемент на підлозі. Це було відкриттям усього мого життя після стількох років ламінатів і паркетів. Приємний на дотик, легко мити, виглядає стильно.

Побутову техніку я теж обирала за таким самим підходом. Тому, наприклад, варильна поверхня в мене молочного кольору, а не чорна — бо її не треба кожні три хвилини натирати від розводів. Також у мене в спальні є окремий подіум з широкими дерев'яними підвіконнями. На них можна сидіти, лежати, або щось складати. Ну і сам подіум — це така собі лаунж-зона. Це чудова ідея дизайнерів, бо я люблю сидіти на підлозі.

Загалом я ставлюсь до інтер'єру як до фону для свого життя. Тому він у максимально пастельних кольорах, спокійний і лаконічний. Я люблю дивитися на квартири з яскравим дизайном, але жити б у такій не змогла. Ми з котом — головний акцент у нашому просторі. Додати у нього я б хотіла лише робочу зону: коли я робила ремонт, була впевнена, що вона мені не потрібна, бо я люблю ходити в офіс.
ПРОСТІР, ЩО ЗАДОВОЛЬНИТЬ УСІ ПОТРЕБИ МІЛЛЕНІАЛІВ
Харківський багатофункціональний комплекс High Hills, розташований на вулиці Серповій, 4, – це симбіоз житлових та офісних приміщень, торгово-розважальних та інших зон відпочинку. Така екосистема буде створена забудовником для надання життю мешканців нових фарб, збільшення продуктивності та зниження затрат часу на зайві пересування.
Як працює концепція Live & Shop & Work & Play в High Hills?
[01]
Жити у квартирі з найкращим краєвидом на Харків. Для вибору доступні 286 квартир із плануваннями від 1 до 5 кімнат. Також два верхніх поверхи – 21-й і 22-й – займають по-справжньому розкішні пентхауси. Планування та дизайн кожної з цих квартир унікальні, а на даху облаштована додаткова зона відпочинку.
LIVE
[02]
Прямо на території High Hills для мешканців будуть доступні галерея бутіків, food market, товари для дому та подарунки, винний магазин тощо.
SHOP
[04]
Прямо не виходячи зі свого ЖК. На території High Hills з 3 по 7 поверхи будуть розміщені офісні приміщення. Вільне планування офісів підійде для власників малого та середнього бізнесу, а оренда smart-офісів у коворкінгу дозволить фрілансерам та віддаленим працівникам за потреби мати комфортабельне та облаштоване робоче місце Крім цього, коворкінг включатиме meeting room, де можна організувати зустріч або будь-який захід.
Простори для роботи та життя в High Hills спеціально спроектовано так, щоб ці зони не перетиналися.
WORK
[03]
Зона відпочинку з басейном на даху, фітнес-клуб, кінотеатр, ресторани, кафе тощо. А дитячий садочок, ігрова кімната та студії дитячої творчості дадуть батькам ще трохи часу та можливостей усім цим насолодитися.
PLAY
У High Hills є все для того, щоб мешканці могли насолоджуватися життям, навіть не виходячи за межі комплексу. Поєднання безпеки та комфорту — саме те, чого прагнуть міленіали, які здатні гідно оцінити всі переваги сучасних ЖК.
ТЕКСТ
Марина Паралюш
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки High Hills
Що це означає?
ВЕРСТКА
Аліна Компанець
ІДЕЯ
ПРОДЮСЕР
Анастасія Михалюк
ФОТО
High Hills
Татьяна Тону
ПРЕДСТАВНИК HIGH HILLS
Ірина Насильнєва
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA