Огляд гаджету: HUAWEI Band 6 — обираємо універсальний та доступний смарт-годинник

1417

Новий Huawei Band 6 — це компактний, естетичний і мультифункціональний фітнес-браслет. Завдяки вдалому поєднанню форм-фактора і начинки, він здатен впевнено конкурувати з більш дорогими смарт-годинниками, що представлені зараз на ринку. Ба більше, вишуканий дизайн і гнучка кастомізація перетворюють цей ґаджет на цілком самодостатній стильний аксесуар, який просто приємно вдягнути на руку. В цьому матеріалі ми детально розповімо, чим так сильно приваблює цей годинник, та в яких випадках і кому можна сміливо радити придбати Huawei Band 6.

Вигляд

Може здатися дивним, що рецензія на ґаджет суто практичного щоденного призначення починається з обговорення дизайну, але такий підхід насправді цілком виправданий. Адже наручний годинник — це насамперед аксесуар, який має припасти вам до душі та органічно догодити вашому стилю. І будемо відвертими — Huawei Band 6 виглядає відпадно. Девайс може похизуватися чудовим співвідношенням крупного AMOLED-дисплея і бокових рамок, а самі рамки є металевими, що придає загальному вигляду помітний преміальний лоск. Сам годинник достатньо легкий — 29 грамів, враховуючи ремінець. Через це носити Huawei Band 6 справді приємно — він органічно сидить на руці і майже не відчувається. 

Головний екран з циферблатом можна повністю кастомізувати під свої забаганки. Тільки-но ввімкнувши девайс, ви маєте нагоду обрати стиль із попередньо встановлених тем, які візуально варіюються від молодіжних і кислотних до стриманих та ділових. Якщо ж цього буде недостатньо — завантажте в один клік будь-яку авторську тему з додатку Huawei Health — там є безліч варіантів, як безкоштовних, так і платних. (При цьому, середня вартість платних тем становить лише 5 грн).

Ви гарантовано знайдете щось для себе, адже в галереї Huawei є пропозиції на будь-який смак: поп-культура, футуризм, ретро-мотиви, котики, мультики, мінімалізм і багато чого ще. Теми різняться між собою й кількістю інформації, яка вміщується на головному екрані. Десь ви бачитимете тільки час, дату і, скажімо, крокомір — інші ж теми оформлення виводитимуть на home screen детальний огляд вашої нещодавньої фізичної активності й основні показники стану здоров’я. То що ж конкретно вміє Huawei Band 6?     

Перше знайомство

Щоб отримати максимальний доступ до всього арсеналу функцій цього смарт-годинника, вам треба завантажити додаток Huawei Health та з’єднати ґаджет з мобільним телефоном через Bluetooth. Таким чином вам відкриється доступ до глибокого та автоматичного моніторингу всіх доступних показників здоров’я, перегляд місцевого прогнозу погоди, гнучке налаштування десятків різноманітних тренувань тощо.

Крім того, ви матимете можливість швидко та зручно скидати виклики, дистанційно керувати музикою і продивлятися вхідні повідомлення через годинник. Варто окремо згадати і про суперкорисну функцію для тих, хто полюбляє губити в поспіху телефон у власній квартирі. (Особливо це фруструє тоді, коли ти кудись запізнюєшся). На такі випадки в Huawei Band 6 є магічна кнопка «знайти телефон». Натиснувши на неї, ви з полегшенням почуєте з-під подушки чи з сусідньої кімнати гучний повторюваний сигнал із голосом, який розбірливо вигукуватиме: «I’m here!»   

Всередині

І до головного. Huawei Band 6 вимірює пульс, кроки, рівень стресу, кількість спалених калорій, тривалість сну і, що дуже важливо в наші непрості часи, визначає рівень сатурації крові киснем. Якщо якісь ваші дані будуть атиповими і тривожними, годинник одразу повідомить вас про це. Ви також можете власноруч обрати низку найбільш пріоритетних показників здоров’я, і девайс вимірюватиме їх цілодобово. Крім того, Huawei Band 6 розуміє, що ви, наприклад, згаяли півдня, лежачи на дивані, і тому час від часу ви отримуватимете нагадування про те, що необхідно порухатись.  

Huawei Band 6 дещо нагадує швейцарський ніж — може, ви і користуєтеся ним уже кілька днів, але раптом ви все одно помічаєте несподівані нові фішки, про які не здогадувалися, бо неуважно читали інструкцію. Huawei Band 6 — це гнучкий та універсальний девайс, і він підходить не тільки для домашніх тренувань чи пробіжок містом — годинник цілком підходить для плавання в басейні. 

Huawei Health

Цей фітнес-застосунок пропонує користувачеві не гірший набір можливостей, аніж Google Fit. Тут ви можете зручно відстежувати прогрес своїх тренувань, налаштовувати окремі параметри годинника, більш точно калібрувати показники свого фізичного стану тощо. Після встановлення додатку Huawei Health вам відкриється повний набір можливостей Band 6.

Додаток не дратуватиме вас нескінченними беззмістовними сповіщеннями, адже ви самі обираєте, які повідомлення отримувати, і чи отримувати їх взагалі. За потреби, ви можете один раз капітально налаштувати все, що вам потрібно, і надалі взаємодіяти з функціоналом Huawei Band 6 суто через сам годинник. Однак справедливо буде зауважити, що не варто нехтувати додатком — він зручний, інтуїтивний і вдало доповнюватиме керування фітнес-браслетом.    

Автономність

Цей параметр заслуговує на окремий абзац в рецензії, адже тривалість роботи Huawei Band 6 від одного заряду, без перебільшення, вражає. Навіть якщо у вас на фоні завжди працює моніторинг декількох показників здоров’я, ви все одно можете розраховувати на два тижні автономної роботи. В комплекті годинника, звичайно, присутній кабель швидкого заряджання, однак за тиждень тестування мені так і не довелося його діставати. На восьмий день інтенсивного користування годинником я все ще маю впевнені 46%. 

У підсумку

Huawei Band 6 може зацікавити тих, хто шукає привабливий багатофункціональний фітнес-браслет за розумну вартість. Не важливо, чи ви тільки починаєте слідкувати за щоденним станом свого здоров’я, чи ви вже маєте досвід фітнес-трекінгу — Huawei Band 6 нікого не розчарує.

Отже, серед головних переваг Huawei Band 6 — виняткова автономність, компактність, водозахищеність і наявність достатньої кількості датчиків, що моніторять усі основні показники стану здоров’я. Функція вимірювання насиченості крові киснем варта окремої уваги. Інші плюси — преміальний дизайн, легкість та чималий AMOLED-дисплей, який зберігає чіткість тексту навіть на вулиці вдень. 

Обравши Huawei Band 6, ви отримуєте максимально гармонійне співвідношення ціни та якості, витончену естетику, а ще, стимул приділяти трохи більше уваги своєму фізичному стану. Цей універсальний фітнес-браслет — чудове придбання як для себе, так і для близьких, адже ви не тільки даруєте корисний і стильний аксесуар, ви виказуєте турботу про здоров’я людини.      

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук