EPAM переосмислив ✋
фріланс ⛱
Розповідаємо, як працює програма EPAM Anywhere та чому офіс вам більше не потрібен
Фрілансери стикаються з великою кількістю викликів у своїй роботі: потрібно вміти самоорганізовуватися, працювати без сталого режиму, часто понаднормово. Багато часу витрачати на пошук нових клієнтів і проектів, а відпустка та лікарняний тільки сняться.

Проте є безліч причин, чому розробники обирають фріланс: це дає змогу залишатися в рідному місті й не переїжджати в мегаполіс, економити на оренді житла, жити поряд із друзями/родиною чи постійно подорожувати.

Для таких спеціалістів, що не хочуть бути прив'язаними до офісу, EPAM створили EPAM Anywhere — платформу, що дозволяє працювати з будь-якої точки країни, але при цьому надає всі переваги роботи у великій компанії. Ніяких офісів — тільки ти, твої знання та бажання розвиватися. Завдяки EPAM Anywhere можна не витрачати час на пошук цікавих проектів і не турбуватися про оплату виконаної роботи.

У спільному спецпроекті з EPAM Anywhere ми опитали спеціалістів, які перейшли із фрілансу на співпрацю з програмою, і розповідаємо, як усе працює.
У ЧОМУ ФІШКА ПЛАТФОРМИ?
«EPAM — глобальна компанія, інженери якої працюють у 35 країнах світу. Упродовж років ми активно інвестували у створення цифрової інфраструктури, щоб мати можливість ефективно взаємодіяти з віддаленими командами, які з різних куточків світу працюють над спільними проектами.

Ідея EPAM Anywhere виникла ще в той час, коли дистанційна робота здавалася не таким звичним явищем, як зараз. Ця програма — логічне продовження підходів EPAM до організації бізнесу, роботи та розвитку талантів».
EPAM Anywhere передбачає гібридну модель роботи в ІТ, для якої взяли найкраще від фрілансу та звичної співпраці.
— ОЛЕКСІЙ СТАХ
ОСЬ ЯКІ БОНУСИ ДАЄ ТАКА МОДЕЛЬ СПІВПРАЦІ ⚖️
Широкі можливості
для кар'єрного зростання
Широкі можливості
для кар'єрного зростання
Платформа працює у 15 країнах. Працювати можна з будь-якої точки в межах своєї локації
Глобальність та різноманіття доступних проєктів
А також корпоративний комфорт і підтримку від лідера сервісної ІТ індустрії України
✅ Медичне страхування
✅ Підтримку у веденні документації
✅Компенсацію за дні відпустки
✅ Кар'єрне зростання за індивідуальним кар'єрним планом
✅ Доступ до величезної бібліотеки курсів і навчальних програм
✅ Широкий вибір проектів, побудованих на сучасних технологічних стеках
✅ Можливість роботи з великими міжнародними компаніями-клієнтами
ЯК ВЛАШТОВАНА РОБОТА З EPAM ANYWHERE?
Існує перелік завдань, передбачених профілем користувача.

Усі комунікації з командою проходять в онлайн-форматі, а їхні частота та графік залежать від специфіки й поточних вимог проекту.
✅ Консультації від координатора напряму з розвитку та досягнення кар'єрних цілей
✅ Набір ефективних інструментів для роботи над проектом
✅Підтримка HR-фахівця EPAM з організаційних питань
Також є ряд корисних опцій і можливостей:
ЯК ПРАЦЮВАТИ НА ВЕЛИКУ ІТ-КОМАНІЮ І ПРИ ЦЬОМУ ЖИТИ ПОРУЧ З РОДИНОЮ?
«Коли закінчився мій контракт із замовником зі США, потрібно було шукати нове місце для роботи. Ідею переїзду розглядати не хотілося, тому почав шукати варіанти віддаленої співпраці»
Senior Software Engineer Олександр Бурковський разом із сім'єю живе у Хмельницькому. Він працює Java-розробником уже понад 6 років. Оскільки у Хмельницькому, як і в інших невеликих обласних центрах, немає великого вибору ІТ-компаній для співпраці, а переїзд в інше місто він не розглядав, почав працювати на фрілансі.
— ОЛЕКСАНДР БУРКОВСЬКИЙ
Він дізнався про EPAM Anywhere із соцмереж і з цікавості вирішив спробувати зареєструватися. Отриманим досвідом залишився задоволений: комунікація із представниками йшла невимушено, співбесіди були цікаві та включали завдання з написання коду. Він хвилювався, що процес взаємодії з рештою команди буде складним, але отримав підтримку від спеціалістів програми на кожному етапі роботи. Програма передбачає багато каналів комунікації та різних активностей, спрямованих на занурення в робочий процес.
Олександр каже, що відчуває себе частиною команди, де завжди можна отримати підтримку: «Тільки на мітингу я сказав, що займаюсь вивченням Golang і DevOps, як уже через годину отримав купу корисної інформації за цими напрямами».

Олександру робота з EPAM Anywhere дає можливість бути частиною великої компанії, не полишаючи при цьому рідне місто: «Для мене це дуже важливо. Якщо говорити глобально, то такий формат повністю стирає будь-які географічні обмеження, надає можливість рости мені як розробнику в міжнародному середовищі. І при цьому працювати там, де зручно — удома, у горах Карпат чи взагалі в іншій країні. Фактор вибору місця роботи вже не є вирішальним. І це дійсно надихає».
Скільки можна заробляти з EPAM Anywhere?
Дохід залежить від декількох факторів, зокрема, від результатів технічної співбесіди та попиту на обраний напрям. Рівень оплати є абсолютно конкурентним і, можливо, навіть приємно здивує.

Також є можливість паралельно працювати над декількома проектами — головне, щоб вистачало часу виконувати основні завдання якісно. Співпраця із платформою дозволяє приділяти роботі над проектом близько 40 годин на тиждень.

На EPAM Anywhere вже розміщені понад 1000 вакансій для ІТ-фахівців, платформа функціонує в 15 країнах, список яких постійно розширюється. Сьогодні із платформою співпрацюють понад 1300 фахівців із більш ніж 100 міст світу.
ЧОМУ РОЗРОБНИКИ ОБИРАЮТЬ EPAM ANYWHERЕ, А НЕ ЗВИЧАЙНИЙ ФРІЛАНС?
Lead Software Engineer Влад Ширихалов до локдауну переважно працював в офісі та скептично ставився до віддаленої роботи та фрілансу, оскільки мав негативний досвід із цими форматами.
– ВЛАД ШИРИХАЛОВ
«Працюючи на фрілансі, мені не подобалося, що крім роботи доводиться бути такою собі мінікомпанією: вишукувати клієнтів, занурюватися в юридичні аспекти, власноруч вести бухгалтерський облік і витрачати час на інші дрібниці. До того ж, якщо ти захворів, втрачаєш гроші. Хочеш узяти відпустку? Знову втрачаєш частину потенційного заробітку. Також зустрічалися й недобросовісні замовники, які або порушували домовленості, або ж узагалі «зливалися» на етапі оплати»,
«По-перше, я співпрацюю з EPAM та її клієнтами — великими компаніями, які грають у "вищій лізі". По-друге, отримую повний супровід документообігу, маю страховий поліс, компенсацію за відпустки. Приємними бонусами стали кар'єрний розвиток та екосистема, яка дозволяє прокачувати свою експертність. І разом із цим я маю гнучкий графік і працюю з будь-якої зручної локації», — говорить спеціаліст.
Проте йому подобалося мати гнучкий графік, працювати тоді, коли зручно, або ж вести декілька проектів одночасно. Півроку тому він спробував роботу з EPAM Anywhere і вважає, що знайшов баланс між тим, що подобається, в офісному та фріланс-форматах.
ЯК ПОЧАТИ ПРАЦЮВАТИ НА ПЛАТФОРМІ?
Кожен спеціаліст платформи має необмежений доступ до внутрішніх освітніх тренінгів і програм EPAM, бази знань і центрів компетенцій компанії, підписку на один із провідних майданчиків для дистанційного навчання.

Розробники можуть розвиватися в напрямку управління проектами та командами чи будувати виключно інженерну кар'єру, поглиблювати знання в обраному домені або ж узагалі змінити кваліфікацію, використовуючи внутрішні системи навчання — усе залежить від індивідуальних амбіцій і побажань.

Крім того, експерти EPAM Anywhere допоможуть створити дорожню карту розвитку, вкажуть важливі точки для покращення та нададуть підтримку у процесі професійного зростання.

«Легкість і зручність взаємодії із платформою для вирішення будь-яких організаційних питань важлива для нас. Ми хочемо, аби спеціалісти не витрачали час на пошук потрібної інформації, контакту, який допоможе із запитом, що пов'язаний із робочим процесом. Тому ми налагодили інфраструктуру взаємодії спеціалістів як із платформою, так і всередині команд, і постійно працюємо над її вдосконаленням», — Олена Бабенко, керівниця HR-напряму в EPAM Anywhere.
В EPAM Anywhere переконані, що класна робота — це завжди виклик, драйв і стимул до нових висот. Саме тому до вибору задач ставляться з усією відповідальністю.

Після етапу знайомства разом із кандидатом шукатимуть проект, який відповідає його досвіду, знанням, навичкам і побажанням. Навіть якщо бажана вакансія поки недоступна, фахівці EPAM Anywhere запропонують вибір з альтернативних позицій, ґрунтуючись на профілі апліканта.

«Ми подбали про те, щоб спеціалісти мали свободу вибору й могли отримувати проекти й завдання, які б максимально корелювали з їхнім досвідом, очікуваннями й амбіціями, а темп, гнучкість і насиченість роботи відповідали звичному чи бажаному образу та стилю життя», — Олена Бабенко, керівниця HR-напряму в EPAM Anywhere.

Якщо запропоновані опції влаштують кандидата, далі відбудеться обговорення умов співпраці, знайомство з командою та представниками клієнта. Серед клієнтів — топові компанії світу рівня Vodafone, METRO, Epic Games та інших. Також можна отримати консультацію експерта з кар'єрного розвитку, який підкаже, які навички можна поліпшити, щоб ефективніше досягати своїх цілей — як у професійному, так і в особистісному аспектах.
Це навіть простіше, ніж податися на відкриту вакансію. Кожен етап максимально інтуїтивний, комфортний, а весь процес повністю прозорий. Початок роботи складається з декількох основних етапів:
В EPAM Anywhere переконані, що класна робота — це завжди виклик, драйв і стимул до нових висот. Саме тому до вибору задач ставляться з усією відповідальністю.

Після етапу знайомства разом із кандидатом шукатимуть проект, який відповідає його досвіду, знанням, навичкам і побажанням. Навіть якщо бажана вакансія поки недоступна, фахівці EPAM Anywhere запропонують вибір з альтернативних позицій, ґрунтуючись на профілі апліканта.

«Ми подбали про те, щоб спеціалісти мали свободу вибору й могли отримувати проекти й завдання, які б максимально корелювали з їхнім досвідом, очікуваннями й амбіціями, а темп, гнучкість і насиченість роботи відповідали звичному чи бажаному образу та стилю життя», — Олена Бабенко, керівниця HR-напряму в EPAM Anywhere.

Якщо запропоновані опції влаштують кандидата, далі відбудеться обговорення умов співпраці, знайомство з командою та представниками клієнта. Серед клієнтів — топові компанії світу рівня Vodafone, METRO, Epic Games та інших. Також можна отримати консультацію експерта з кар'єрного розвитку, який підкаже, які навички можна поліпшити, щоб ефективніше досягати своїх цілей — як у професійному, так і в особистісному аспектах.

Кожен спеціаліст платформи має необмежений доступ до внутрішніх освітніх тренінгів і програм EPAM, бази знань і центрів компетенцій компанії, підписку на один із провідних майданчиків для дистанційного навчання.

Розробники можуть розвиватися в напрямку управління проектами та командами чи будувати виключно інженерну кар'єру, поглиблювати знання в обраному домені або ж узагалі змінити кваліфікацію, використовуючи внутрішні системи навчання — усе залежить від індивідуальних амбіцій і побажань.

Крім того, експерти EPAM Anywhere допоможуть створити дорожню карту розвитку, вкажуть важливі точки для покращення та нададуть підтримку у процесі професійного зростання.

«Легкість і зручність взаємодії із платформою для вирішення будь-яких організаційних питань важлива для нас. Ми хочемо, аби спеціалісти не витрачали час на пошук потрібної інформації, контакту, який допоможе із запитом, що пов'язаний із робочим процесом. Тому ми налагодили інфраструктуру взаємодії спеціалістів як із платформою, так і всередині команд, і постійно працюємо над її вдосконаленням», — Олена Бабенко, керівниця HR-напряму в EPAM Anywhere.
ПРОЕКТ, ЯКИЙ ТОЧНО СПОДОБАЄТЬСЯ
ПОДАННЯ ЗАЯВКИ ТА ПЕРШЕ ЗНАЙОМСТВО
Із представленого переліку треба обрати позицію, яка вас цікавить, та відповісти на кілька запитань про досвід і знання.

Після цього на кандидата чекають дві зустрічі із фахівцями EPAM Anywhere: загальне знайомство, де є можливість розповісти про себе, свій досвід і бачення своєї роботи в межах позиції, яка зацікавила. Також буде обговорення технічної частини, за яку людина відповідатиме, — є можливість розказати про свої навички й роботу з потрібними інструментами.

Це дає змогу переконатися, що робота з EPAM Anywhere відповідає очікуванням, а керівники познайомляться з кандидатом, щоби запропонувати найбільш відповідний проект та умови співпраці.
КОМФОРТНИЙ СТАРТ РОБОТИ
У EPAM Anywhere подбають, щоби процес оформлення й підписання документів був зручним і безпечним. Усі необхідні папери можна подати й підписати прямо на платформі. Команда завжди допоможе: від подання заявки до старту роботи на проекті.

«У майбутньому ми бачимо EPAM Anywhere глобальним хабом для роботи, розвитку, навчання, обміну досвідом та експертизою. Одним із пріоритетів є подальше розширення географічної присутності програми — ми хочемо, аби EPAM Anywhere стала дійсно глобальною платформою, яка зможе об'єднати професіоналів з усього світу», — Олексій Стах, віцепрезидент EPAM.

Ще одним стратегічним завданням компанії в майбутньому є розвиток бізнес-напряму програми: залучення до платформи великих гравців міжнародного бізнесу, компаній і брендів, які зможуть запропонувати низку нових можливостей для талантів, які співпрацюють з EPAM Anywhere.
Ніка Пономаренко
ТЕКСТ
ПРЕДСТАВНИК EPAM
Ярослав Кутовий
Яна Проценко
ПРОДЮСЕР
Герої проекту
ФОТО
Юля Трофименко
ВЕРСТКА
Матеріал підготовлено за підтримки EPAM
Що це означає?
ПАРТНЕР
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA