Це буде перший гастрогід в Україні. Його презентують у форматі друкованого путівника зі списком невеликих місцевих ферм. Туди увійдуть крафтові виробники сиру, устриць, равликів, м’яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів.
Путівник матиме назву «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України». У ньому буде 5 розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». Крім друкованого варіанту, існуватиме сайт. Кожен охочий зможе заповнити форму й додати в гастрокарту власне господарство або улюбленого виробника.
Чому це важливо
В Україні розвивається екосистема крафтових виробництв, але локальний гастротуризм асоціюється, як правило, із закладами в містах. Проєкт знайомитиме українців саме з невеликими місцевими фермами, їхніми власниками та продукцією.
«Ми допоможемо гурманам познайомитися з крафтовою українською їжею прямо на місці її виробництва, а виробникам — знайти поціновувачів їхньої продукції», – зазначають автори.
Гастрогід запустять до 30-річчя Незалежності України. Слідкувати за його підготовкою можна в інстаграмі та фейсбуці проєкту, а також на сайті.