«Якщо ти в Sparta — це дійсно привід для гордості»
7 IT спеціалістів Альфа-Банк Україна про свою роботу
Минулого літа AIN.UA спільно з «Альфа-Банк Україна» шукали відчайдушних «спартанців», готових працювати над впровадженням новітніх технологій у банківські додатки. Охочі проходили тест на знання Java, а найкращі — потрапили на співбесіду і отримали роботу
в команді. Задача рекрутингового проекту Sparta — пошук сильних співробітників для ІТ-департаменту. Усю розробку і продукти спеціалісти роблять інхаус.
За цей час «спартанці» не просто влилися в нову компанію —вони загартувалися, виросли, стали більш амбітними. Які задачі вирішують ці спеціалісти та як влаштована робота в одному з найбільш технологічних банків — читайте у спецпроекті «Альфа-Банк Україна».
в «Альфі» з 2010-го
Дмитро Варналій
Хто:
Project Manager
Як влаштована робота
На ремоуті ми з командою спілкуємося набагато більше, ніж в офісі. День розписаний похвилинно. Починаємо з дейлі-стендапів: на них актуалізуємо, чим займається команда, які актуальні статуси по всіх задачах. Ще є статусні зустрічі із замовником та командою, на яких обговорюємо задачі на рівні замовника. Є 1-to-1 з кожним членом команди, щоб було зрозуміло, які мотивації та труднощі є у кожного. Потрібно щодня занурюватись та розуміти усі процес, адже за умови виникнення будь-якої проблеми, вирішуватиме її саме проектний менеджер.
Спочатку — розмова з HR. Далі — з керівником напряму, щоб обговорити технічні деталі. На цьому етапі до комунікації приєднаюся я, і розкажу про сам проект.
Як відбуватиметься рекрутинг
У нас є AlfaLovesU — програма нематеріальної мотивації, яка дає можливість кожному співробітнику банку користуватися спеціальними пропозиціями від партнерів. Наприклад, відвідувати SportLife на дуже вигідних умовах. Ось його
я саме і відвідую.

Коли завершуємо великий проект — для нас завжди влаштовують святкування: йдемо грати в боулінг чи влаштовуємо спільний пікнік.
Extra Alfa
«Альфа» дає мотивацію створювати нереальні речі. Тому це виклик для лідерів. Я пояснюю кожній людині в команді, що він чи вона — теж керівник проекту. Коли кожен відчуває відповідальність за свій шмат роботи — в результаті виходять круті продукти.
Порада кандидатам
Клікайте на вакансію проджекта та спробуйте: чи по зубах вам Альфа?
Тут є дух лідерства. Зараз кожен проект для мене — як нова історія, новий досвід, новий розвиток, нові системи. Кожні три роки я розвиваюся вертикально або горизонтально: адже не можна займатися постійно одним
і тим самим.
Чому Альфа
Тут є дух лідерства. Зараз кожен проект для мене — як нова історія, новий досвід, новий розвиток, нові системи. Кожні три роки я розвиваюся вертикально або горизонтально: адже не можна займатися постійно одним і тим самим.
в «Альфі» 2 роки
Анастасія Петроченко
Хто:
Project Manager
Як влаштована робота
Я працюю у відділі розвитку проектів, веду проекти у напрямі e-commerce. Чули приказку: «Проекти робить команда. Провалює проекти PM»? Це правда,
бо твоя головна задача — злагоджена командна робота. Якщо її немає — немає
і результату. Ти маєш заряджати людей.

У нас постійно відбуваються зміни та оновлення, що впливають на терміни здачі проекту. Я стежу за цими змінами та їх контролюю.

Як влаштовані наші команди? Є аналітики, розробники, тестувальники, після них підключається IT-відділ, який супроводжує продукт. Але головний у цьому процесі — клієнт, який буде користуватись продуктом.
На всі питання новачка відповідає ментор, та по факту, можна звертатися
до будь-кого в команді, вони обов'язково відгукуються. Головне не боятись ставити запитання.
Як відбувається онбординг
Перш за все через проектний офіс. До цього такої розкоші у мене не було, тому обрала цей офер. Тут є підхід до управління проектами, є драйв, постійні зміни. Продукти складні, але мені цікаво.
Чому Альфа
Вже готові перевірити скіли? Вперед, будьте безстрашним, клікайте.
Для проекту Sparta відкрили найсильніші вакансії, тому їх закривають потужними людьми. Роботи багато, але це момент росту. Якщо ти в Sparta — це дійсно привід для гордості.
Порада кандидатам
в «Альфі» 10 місяців
системний аналітик
Діна Байда
Хто:
Як влаштована робота
Я підключаюсь до проекту з самого початку: перекладаю з мови замовника
на мову розробників. Іноді я занурююсь в проект настільки детально, що це вимагає додаткових знань, які я отримую від колег, проходжу курси або серфлю в інтернеті.
У нас була зустріч для новачків, яка прояснила дуже багато моментів — це було круте рішення. Я є менторкою для нового аналітика — вводила її в курс справи, навчала і досі часто спілкуємося на теми професії та розвитку.

У «Альфі» є взаємопідтримка — ти завжди отримуєш відповідь на своє питання. Це допомагає адаптуватись. Найцікавіше для мене — створювати нове. Нові проекти, нові функції, нові правила взаємозв'язку між системами. А ось переробляти вже складніше, це стає рутиною.

Хоч ми зараз онлайн, у нас є традиція збиратись на колл раніше на 10 хвилин: ми обмінюємось новинами, жартуємо. Якщо це офіс — ходимо разом на обіди, каву. Не скажу, що тут всі друзі, але дуже класні стосунки між людьми.
Як відбувався онбординг
Мене привабило, що у порівнянні з іншими компаніями тут офіційна зарплата з виплатою усіх податків. До того ж «Альфа» дуже швидко розвивається і тут можна багато чому навчитись, реалізувати себе.
Чому Альфа
Кортить проявити скіли? Клікайте на вакансію і вперед!
в «Альфі» 8 місяців
Аналітик
Ксенія Буруменська
Хто:
Як влаштована робота
Моя задача — зрозуміти мету замовника, як він хоче її досягти, направити його. Після цього я прописую технічною мовою для розробників.

Задачі бувають різні: мені особисто цікавіше проводити аналіз, розбирати складні процеси. Але додатково потрібно документувати всі етапи, у нас з цим серйозно, адже документація допомагає нам з колегами тримати в пам’яті всі дані про проекти, бо під час такого інтенсивного навантаження можна за пів року не згадати, чим ти займався.
У нас немає такого, що розробник «відсторонює тебе». Ми разом усе розкладаємо на частинки, він все пояснює, показує. Тому у мене розширився спектр того, що я знаю і з чим працюю.
Зі мною зв'язалась HR, запропонувала два варіанти: або долучатися до команди мобайлу, або — в Sparta. Вона так розрекламувала мені другий, що на інші
я вже не зважала. Кажу: «Мені туди, будь ласка».

Мені дуже допомогли колеги: в першу чергу зануритись в колектив, познайомитись із людьми та задачами. Вони завжди на зв'язку, готові відповісти на всі запитання. Це було приємно. Але адаптація — це така річ,
яка все одно не відбувається швидко, вона зайняла у мене місяці два. Хоча
для такої роботи це небагато.

До «Альфи» я працювала у компанії, яка надає послуги для банку, але щоб працювати у самому банку — це мій перший досвід. Коли я зібралась йти
з попередньої роботи — колеги казали: «Ксюша, не йди!», «Це ж фінтех!», «Ненормований робочий день, постійний стрес, постійно складно!».
Але я вирішила спробувати.

Тяжко? Так. Але хто чого шукає. Хтось хоче сидіти на роботі з 10 до 18
з перервою на обід, а хтось навпаки шукає розвиток. Коли хочеться напружувати мізки, зростати як спеціаліст — це якраз важкий шлях.

Щоб був якийсь жахливий тиск? Це вигадки. Навпаки всі запитують: «Можливо чимось допомогти?». Підтримка тут — колосальна.
Як відбувався прийом на роботу
Є вираз, що людей об'єднує спільний сором, спільна перемога та спільна справа. Два останні пункти — це про «Альфу». Ти починаєш спілкуватися із людьми, знаходити спільні теми, проводити час поза роботою. Я можу сказати, що подружилася з ними.
Чому Альфа
Якщо комусь хочеться стабільну роботу, то «Альфа» — саме таке місце. Такої максимальної чіткості у виконанні зобов'язань перед співробітниками я ще
не зустрічала.

Якщо комусь страшно, бо це фінанси та велика відповідальність — не бійтеся. Ми всі в одному човні й ніхто нікого не залишить без відповіді. Ніхто нікого
не проігнорує. Просто потрібно мати бажання вкладати час та сили в те,
що робиш.
Порада кандидатам
Аналітиків багато не буває. Тому сміливо тисніть на вакансію: а може нам по дорозі?
Аналітиків багато не буває. Тому сміливо тисніть на вакансію:
а може нам по дорозі?
в «Альфі» пів року
Владислав Шарапат
Хто:
Full Stack Developer
Як влаштована робота
Зараз займаюсь проектами у напрямі малих та середніх бізнесів: кредитування для ФОП та юросіб. Працюю з Дніпра: з дому або з Creative States. Але мій керівник і команда — у Києві.
Я приєднався до команди в період пандемії, тому адаптація була в онлайні. Вакансія передбачала і ремоут, і офіс. Мені простіше зосередитись вдома:
тут менше факторів, що відволікають від роботи.

Спілкування з командою та щоденні стендапи проходять в режимі онлайн.
За мною закріпили ментора, який допомагав, відповідав на питання, все пояснював про процес.
Як відбувалася адаптація
Ми постійно на зв’язку із розробниками, проводимо «розбори польотів», де отримуємо відповіді на всі запитання. Система наставників та дружня команда допомагає новачкам відчувати себе комфортно. При тому, що я досі не бачив людей з команди наживо, але з колегами з інших напрямів, які теж у Дніпрі, ми спілкуємось.

Серед бонусів, які пропонує AlfaLovesU, я користуюсь спортзалом. Це класна ініціатива.
Extra Alfa
Працюючи в банку ти хочеш-не-хочеш, але стаєш фінансово грамотною людиною. Банки дають стабільність, і це — один з ключових факторів для мене. Плюс, круто, що є можливість постійно розвивати свої скіли.
Чому Альфа
Спартанцем можна стати й зараз. Баритися з кліком на вакансію — собі ж на зло.
в «Альфі» місяць
Олег Кардашов
Хто:
QA
Як влаштована робота
Я працюю у команді забезпечення якості, а конкретно — над Sense.

У «Альфі» є певна технологія розробки: спочатку описуємо ідею, потім проробляємо її — ставимо питання «А якщо?». Далі йде документація
і створюється прототип. Робота цікава саме через можливість постійно питати «А якщо?» — і далі вже працювати з різними кейсами.
Тут у мене є можливість зростати як спеціалісту: це нові технології, та багато специфічної практики. Є прямий доступ до тестових середовищ, де ти можеш симулювати деякі ситуації у продукті. Мені подобається, що робота пов’язана з динамічним проектом (а мобільний банкінг — саме такий). Є сенс робити продукт зручним.

Другий момент — це команда. Мені дико пощастило, бо на всіх проектах — толкові спеціалісти. В усіх чудові знання як про саму банківську систему, так і про роботу з мікросервісами.
Чому Альфа
Коли я йшов сюди, очікувати гострих моментів не було причин: ти знаєш, куди йдеш. Це банківська установа і робота пов'язана не тільки з особистими та фінансовими даними що вже є навантаженням на секретність, але ще є і звична комерційна таємниця. Більшість людей лякає така секретність, але це невід'ємна частина усіх установ, пов'язаних з обробкою персональних даних. Комфортність процесу зазвичай залежить від того, як налаштований робочий процес і в «Альфі» він налаштований як треба.

Щодо колективу: дуже талановиті та досвідчені колеги. Якщо необхідна допомога, тобі допоможуть. Діалог ведеться як всередині команди, так і з суміжними відділами. Немає жодної перешкоди, якщо потрібно вирішити якусь проблему.

Ще — тут є Антиофіс! Для людей, які не люблять шум, є переговорки, навіть на одну людину. Це класно, бо якщо у тебе відеозустріч — ти можеш спокійно спілкуватися, не заважаючи іншим колегам.
Extra Alfa
Хочете в команду? Зволікання із кліком тільки зменшує шанси — ось вакансія.
в «Альфі» 2 місяці
Олексій Кравчук
Хто:
QA
Як влаштована робота
Зараз я працюю над кредитним конвеєром: ми можемо видавати кредити юрособам, які просто заходять на сторінку та дізнаються усі умови.
Моя адаптація проходила нестандартно. Я вже знав продукт, бо працював на «Альфу» у складі іншої компанії. Тому мені було простіше, я майже відразу увімкнувся в роботу.

Для прикладу: зараз я виходжу на новий продукт і PM мені виділив час та усе розклав по поличках: архітектуру, що з чим взаємодіє, познайомив із командою. Якщо є питання, я завжди можу його поставити. Якщо ж потрібно щось з техніки — можна звернутись до ресурс-менеджера.
Як відбувалася адаптація
Зараз, коли є можливість працювати на ремоуті, я іноді приходжу до офісу. Ми домовляємось з колегами та виходимо в один день. Йдемо кудись обідати, в настільний футбол в офісі граємо. У мене вже є кілька колег, які стали мені справжніми друзями.

Ще мені подобається згуртованість команди. Якось нам було потрібно зробити продукт буквально за тиждень. Наша команда зібралась, ми зайняли великий мітинг і швидко усе виконали.

В «Альфі» є страхування та програма AlfaLovesU. Поки не вистачає часу, але коли буде — точно скористаюсь спортзалом.
Extra Alfa
У суспільстві є думка, що працювати в ІТ- підрозділі банку — це не престижно, незручно. Але я не можу зрозуміти, звідки у людей такі думки. Тут ти застрахований. Ти не ФОП, від якого за два дні можуть відмовитись: «Вибач, але для тебе проекту немає». У тебе є фіксована кількість днів відпустки та лікарняні, які оплачують.

Тож, коли мені запропонували вакансію та окреслили мій розвиток, я не міг відмовити.
Чому Альфа
scroll down
Але ви побачили приклади реальних людей.
У кожного з них — різні досвіди, скіли, інтереси.
Та вони об'єднались у Sparta і тепер працюють
над одним з найсильніших мобайл-банкінгів країни.
Тут міг би бути абзац про те, як важливо пробувати
і ризикувати. Що зміни є наслідком дій.
І так далі.

Тут міг би бути абзац про те, як важливо пробувати і ризикувати.
Що зміни є наслідком дій.
І так далі.

Але ви побачили приклади реальних людей. У кожного з них — різні досвіди, скіли, інтереси.
Та вони об'єднались у Sparta і тепер працюють над одним з найсильніших мобайл-банкінгів країни.
Ось кілька поінтів, чому варто ризикнути та надіслати своє CV:
А тепер давайте про раціональне.
Масштабні проекти, серед яких Sense із аудиторією майже мільйон користувачів
01.
Колаборації із такими брендами, як «Дія»
та «Київстар»
02.
Стандартні плюшки: страховий пакет, навчальні курси, спортзал, вечірки
03.
Ми ще не знайомі, але вже відчуваємо у вас спартанський дух. Один клік переростає у співбесіду. Одна співбесіда — у WOW-кар’єру.
СПРОБУВАТИ
СПРОБУВАТИ
СПРОБУВАТИ
СПРОБУВАТИ
СПРОБУВАТИ
АВТОР
Андрій Смірнов
ПАРТНЕР
Матеріал підготовлено за підтримки «Альфа-Банк Україна»
Що це означає?
ВЕРСТКА
Іван Малиш
ФОТО
Олександр Козаченко, Ігор Співак
ПРЕДСТАВНИК АЛЬФА-БАНКУ
Дар'я Волкова
Яна Проценко
ПРОДЮСЕР
Матеріал виготовлено за підтримки рекламодавця
Під час використання матеріалів сайту обов'язковим є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», PR, «Спецпроект», «Промо» і «Блоги» публікуються на правах реклами.
© 1999-2021 AIN.UA