Український стартап ComeBack Mobility отримав $1 млн на розробку розумних насадок на милиці

Читати на RU

Український стартап ComeBack Mobility, який розробляє розумні насадки на милиці, залучив $1 млн pre-seed інвестицій. У раунді взяли участь український венчурний фонд Fison, екс-президент «Київстару» Петро Чернишов, фармацевтична компанія «Фармак», українська діаспора в Чикаго та низка непублічних ангельських інвесторів.

Що таке ComeBack Mobility

ComeBack Mobility – це насадки на милиці для реабілітації внаслідок травм опорно-рухового апарату. Заснували проект Ілля Попов та Ліза Воронкова. Також до команди приєднався Дмитро Савенков, котрий виконує роль СОО.

Як повідомили AIN.UA представники стартапу, розробка та складання пристроїв ведеться повністю в Україні, за винятком частини деталей, які виготовляються та поставляються з Китаю.

Насадка знаходиться у стадії клінічних випробувань в Україні. Випробування пристрою розпочали у 2020 році спільно з трьома лікарями. Потім їхня кількість збільшилася до 44. Незабаром команда має намір також розпочати тестування в Австралії та США.

Інвестиції витратять на випуск 10 000 насадок на милиці, які можуть застосовувати пацієнти з переломами та патологіями розвитку опорно-рухового апарату. У майбутньому CMB планує випустити продуктову лінійку для реабілітації після травм рук.

«В Україні щороку травми нижніх кінцівок зазнають 181 800 осіб. І досі немає сучасного практичного способу контролювати відновлення функцій опори та ходьби з індивідуальними розрахунками. Наше ж рішення може започаткувати ефективний моніторинг етапу відновлення та розподілу навантаження на травмовану кінцівку», — стверджує СЕО CBM Ілля Попов.

Як працює пристрій

Насадки-датчики фіксують вагу, з якою пацієнт спирається на милиці, і надсилають дані на смартфон, де програма із заздалегідь заданою вагою пацієнта розраховує осьове навантаження на постраждалу ногу.

«Наша розробка вирішує проблему вимірювання точного навантаження на хвору ногу краще, ніж будь-які рішення, які можна виправити на нозі», – говорить Ілля Попов, СЕО ComeBack Mobility.

Додаток робить аналіз, наскільки навантаження відповідає програмі реабілітації, а пацієнт отримує вібро, звукову, світлову чи голосову підказку – наступати сильніше чи слабше. Такий контроль, за словами розробників, дозволяє своєчасно розробити нижню кінцівку, а цілі щодо проходження кроків щодня мотивують і дають відчуття прогресу.

«Насадки може використовувати повторно будь-хто з пацієнтів, вони не індивідуальні, на відміну від устілок чи сандалів. Параметри навантажень і план реабілітації в додатку індивідуально для кожного пацієнта встановлює лікар. Він бачитиме, чи правильно пацієнт слідує рекомендаціям, і за необхідності коригувати програму», — розповідає техдиректор ComeBack Mobility Ліза Воронкова.

Фото: CBM
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук