Revolut залучив $800 млн при оцінці в $33 млрд

Читати на RU

Британський фінтех-сервіс Revolut у рамках інвестиційного раунду серії Е залучив $800 млн. Оцінка компанії зросла в 6 разів — у 2020 році вона становила $5,5 млрд, зараз — $33 млрд, пише TechCrunch. В результаті Revolut став найдорожчим фінтех-стартапом Великобританії, а його співзасновник, українець Влад Яценко —мільярдером.

  • Інвесторами у новому раунді виступили японський конгломерат SoftBank Vision Fund 2 та американський хедж-фонд Tiger Global Management.
  • За даними Forbes, частка Яценка в компанії після закриття раунду може становити 3,87% і зараз оцінюється приблизно в $1,3 млрд.
  • Залучені кошти Revolut планує вкласти у розробку та розвиток продуктів та послуг, їх просування та міжнародну експансію з акцентом на зростанні у США та Індії.

Про Revolut

Revolut – це британський фінтех-стартап, який у 2015 році запустили українець Влад Яценко та росіянин Микола Сторонський. Його продукт — це необанк: всі операції з картами відбуваються в однойменному додатку на смартфоні. На 2021 рік компанія має понад 16 млн клієнтів і 150 млн транзакцій на місяць.

У травні 2021 року Revolut запустив транзакції в Україну, а також почав активно набирати команду у Києві. У компанії розповіли AIN.UA, що наймають спеціалістів здебільшого на віддалену роботу. Відкриті вакансії можна переглянути на офіційному сайті Revolut.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук