Данський стартап Dixa з офісами в Україні залучив $105 млн

Читати на RU

28 липня 2021 року данський Dixa оголосив про новий раунд серії С у розмірі $105 млн. Про це AIN.UA повідомили у стартапі. Оцінку проекту в цьому раунді не розкривають, але зазначають, що він на шляху до статусу єдинорога.

  • Залучені інвестиції витратять на розвиток продукту, масштабування на нові ринки, на придбання нових компаній (наприклад, у січні 2021 року Dixa поглинув мельбурнський Elevio). Також керівництво планує виростити команду інженерів у 4 рази вже до кінця 2022 року.
  • Що ж до українських офісів, зараз у Києві та Львові працюють 9 осіб — здебільшого фахівці з маркетингу та продажу. Але в планах у Dixa — наймати нових технічних фахівців у Європі, зокрема й в Україні.
  • Dixa заснований у 2015 році, випустив продукт у 2018 році, а залучив раунд серії A у 2019-му – тоді проект отримав $14 млн. З моменту публічного релізу він виріс із 12 до 200 співробітників. Dixa має офіси в Копенгагені, Лондоні, Нью-Йорку, Тель-Авіві, Мельбурні, Берліні, Києві та Львові.
  • Dixa розробляє платформу для підтримки користувачів: її сервіси дають змогу об’єднати запити з різних каналів — телефон, email, Facebook Messenger, WhatsApp та SMS — та зв’язати їх із відповідальними співробітниками.

Останній раунд серії B Dixa піднімала у лютому 2020 року у розмірі $36 млн, а загальна кількість інвестицій на даний момент становить близько $155 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук