Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation на Atlas Weekend: безкоштовні тренування та промо соціальної кампанії

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation взяв участь у музичному фестивалі Atlas Weekend, надавши змогу дітям із програм «Спортивний наставник» і «Так, я можу!» взяти участь у баскетбольних мінітурнірах із гравцями збірної України U23. Співорганізатором цієї акції стала Федерація баскетболу України, на ігровому майданчику якої та відбулися товариські матчі та серія майстер-класів. Також команда Parimatch Foundation познайомила учасників Atlas Weekend із соціальною кампанією «Стоп, дискримінаціє! Кожен має право на спорт» — за допомогою Insta-маски, тимчасових музичних тату і трансляції відеороликів кампанії.

За словами президентки міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Катерини Білоруської, те, що під час таких гучних подій вдається привертати увагу суспільства до таких надважливих питань, як інклюзія та необхідність безбар’єрного доступу до спорту, — вже перемога у свідомості кожного з нас.

«Із моменту заснування фонду ми працюємо з дітьми з інвалідністю з метою інтеграції інклюзивних тренувань, які стали вже нормою для нашої країни. Те, що учасники програми «Так, я можу!» грали разом із професійними баскетболістами під час Atlas Weekend, свідчить, що діти соціалізовані та реалізують своє право на безбар’єрний доступ до спорту, а суспільство толерантно підтримує та поширює принципи інклюзії», — розповіла Катерина Білоруська

Нагадаємо, що міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation та Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» запустили інформаційну хвилю під хештегом #cтоп_диcкримінація. Соціальна кампанія руйнує стереотипи, що для занять спортом нібито можуть існувати перешкоди через інвалідність, гендер, расову належність чи інші ознаки.

«Акцію підтримали у своїх соціальних мережах видатні спортсмени та лідери думок. А під час Atlas Weekend ми наголошували всім відвідувачам, що кожен може долучитися та стати частиною кампанії, розповсюдивши Insta-маску у своїх сторіз і висловивши таким чином своє персональне «ні» усім бар’єрам та перепонам на шляху до дитячих мрій займатися спортом», — розповіла Катерина Сакевич, координаторка проєкту від Parimatch Foundation

Водночас головний тренер збірної України U23 Тимур Арабаджи відзначив соціальну важливість подібних акцій. 

«Спорт — це об’єднуючий фактор, так було завжди. Сьогодні через заняття баскетболом Федерація баскетболу об’єднує на одному майданчику різні соціальні верстви. Діти грали в одній команді, і головним завданням передусім була не перемога, а спілкування та участь. Усі отримали задоволення, подарунки та море емоцій», — говорить Тимур Арабаджи, головний тренер збірної України U23.

Довідка про програми міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation:

«Так, я можу!» — програма, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами шляхом залучення їх до спорту.

«Спортивний наставник» — програма, спрямована на те, щоб кожна дитина, незалежно від життєвих обставин, могла розвиватися і йти до своєї мрії.

«Нова Фізична Культура» — програма, націлена на розвиток і популяризацію фізичної культури в школах із метою підвищення фізичної активності дітей.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск