Стартап дня: розробник пристроїв домашньої автоматизації i3 Engineering

2883
4

Рубрика «Стартап дня» на AIN.UA — це трибуна для засновників проектів, де можна познайомити потенційних клієнтів та інвесторів зі своїм продуктом. Редакція зберігає пряму мову спікера. Розповісти про свій стартапі можна, заповнивши анкету за посиланням.

Стартап i3 Engineering розробляє рішення для простої домашньої автоматизації, яке складається з програмного забезпечення та апаратної частини.


Засновники та команда стартапу

Павло Цюпка, засновник i3 Engineering

Засновник стартапу — Павло Цюпка. Наразі команда — це 22 класних людей з цікавими історіями. Наприклад, розробник корпусів наших контролерів раніше робив столи. Ми постійно в пошуку нових людей. Головна вимога — мати ідеї та вміння, щоб підсилити нинішню команду.

Про що стартап

Ми розробили пристрій для домашньої автоматизації, що стане стандартом комфорту житлових будівель, — це комплексна технологія розумного будинку, завдяки якій розумною може стати навіть лампочка розжарювання за 12 грн.

Ми виросли від ідеї до виготовлення хардварних залізяк, до яких інтегрували хмарні сервіси та мобільний додаток для керування.

Яка модель монетизації?

Продаж обладнання та підписка на набір сервісів.

Скільки часу пішло на MVP? Які були помилки?

MVP було створено за рік. Помилок ми наробили десятки, оскільки нам катастрофічно бракувало досвіду.

Наприклад, ми запізно почали розробляти мобільний додаток, що своєю чергою відтягнуло вихід на ринок практично на рік. Однак вважаємо, що допущені помилки відшліфували продукт краще, ніж будь-що інше.

Як з’явилася ідея створити стартап?

У вільний від роботи час я будував будиночок під Львовом. В один момент я зрозумів, що цьому будинку не вистачає комфорту сучасних технологій, а наявні рішення були або занадто складними, або не задовільняли всі вимоги. Тоді я подумав: «Чувак, то зроби це сам!». І знаєте, — зробив!

Хто ваші конкуренти, чим ви відрізняєтесь?

У нас є прості та водночас дуже вагомі переваги. Для того, щоб налаштувати складні взаємодії між пристроями в будинку, завжди необхідні інженерні знання. Ми ж створили стабільну і просту в налаштування екосистему. Наші візарди допоможуть сконфігурувати систему під свої потреби людині будь-якого віку, з будь-якими знаннями. Тобто для налаштування системи навіть не обов’язково розуміти всі слова з попереднього речення.

Недоліком конкурентних систем є те, що існує вірогідність виходу з ладу головного пристрою, що робить неробочою всю мережу пристроїв. Нам вдалось зреалізувати мультимастер-систему — тобто в нас головного пристрою немає, тому система є максимально надійною.

Ми використовуємо модульну систему обладнання — це означає, що ми можемо скомбінувати взаємодію різних кінцевих пристроїв мінімальними затратами, збільшуючи стабільність всієї мережі.

Як ви оцінюєте ринок для вашого продукту?

Ринок чекає таких технологій вже добрий десяток років. Мало хто відмовиться від домашнього Джарвіса, як у Тоні Старка. А ми його створили.

Скільки грошей/часу інвестовано?

Ми маємо план масштабування нашого бізнесу з виходом на міжнародну арену. Тому ми шукаємо інвестиції в розмірі від $500 000 до $1 млн. Ми плануємо стати стартапом-єдинорогом, бо нашому продукту та такій крутій команді під силу завоювати світ.

Чого вдалося досягти?

Ми розробили 15 продуктів з різним функціоналом, досягли домовленостей з контрактними виробництвами щодо масового виготовлення нашого пристрою. У нас є список зі 150 максимально розігрітих інтеграторів, які чекають наших продуктів для роботи з інсталяції.

Оставить комментарий

Комментарии | 4

  • А для чого робити скріншот з посиланням на магазини додатків, без додатку?

  • А зачем провода когда есть zwave и zigbee?
    Ребят вы немного опоздали с проводами. В новой квартире и так хватает проводжов для проводки, которые кстати могут делать наводки на ваши проводки с малыми токами

    • Доброго дня. Дякуємо за ваш коментар.
      Так, z-wave та zigbee — це зручно. Але всяка зручність має свою ціну. Форуми користувачів таких систем переповнені повідомленнями на зразок “Періодично перестає відповідати терморегулятор” або “Які батарейки краще використовувати, бо у моєму датчику температури/руху їх потрібно часто змінювати”. Якщо ми говоримо про надійність системи, то альтернативи провідному рішенню не існує. Так, таку систему складніше встановити, і не завжди це можливо, особливо, якщо у помешканні вже завершено ремонт. Але встановлення “Розумного будинку” — це крок, який потребує зваженого підходу, та професійно підготовленого проєкту і інсталяції. Інакше така складна система ризикує перетворитись на набір точкових рішень, які складно налаштовувати і незручно використовувати. Звичайно, бувають ситуації, коли альтернативи безпровідному зв’язку немає. У кожному конкретному випадку — вибір за користувачем.
      А щодо наводок, то на сьогоднішній день це питання вирішується виключно дотриманням базових правил прокладання кабелів.

Поиск