Український Awesomic пройшов у Y Combinator і отримав $125 000

Читати на RU

Український стартап Awesomic пройшов відбір на літню акселераційну програму Y Combinator та отримав інвестиції у розмірі $125 000. Про це AIN.UA повідомили у стартапі.

  • Роман Севастьянов та Анастасія Павлишина, засновники Awesomic, вважають, що навчання в Y Combinator допоможе їхньому проекту зростати швидше. Після приєднання до Y Combinator у квітні 2021 року, доходи компанії збільшилися на 293%, а кількість людей зросла на 333% (з 15 до 50 осіб), повідомляють у стартапі.
  • Awesomic розробляє алгоритм, який поєднує компанії з перевіреними дизайнерами. Компанії платять щомісячну підписку та отримують оновлення по завданням кожен робочий день. Найближчим часом Awesomic планує розширити спільноту дизайнерів та продуктову команду до 100 осіб, зараз там відкрито близько 20 вакансій.
  • З Awesomic зараз працюють такі компанії, як Reface, Reply, Lift99. Близько 85 стартапів, які вже скористалися програмою української команди — із Y Combinator.
  • За словами співзасновника стартапу Романа Севастьянова, Awesomic із Y Combinator пов’язує довга історія.

«Ще у 2017 році ми з Анастасією пройшли у перший набір онлайн-стартап-школи від Y Combinator (Startup School). Коли ж заснували Awesomic у 2019, першим клієнтом став також стартап із YC. Ми не лише надихаємося історіями їхніх випускників, а й давно практикуємо знання цієї спільноти у щоденній своїй роботі», — зауважив він.

Нагадаємо, попередній раунд Awesomic підняв влітку 2020 року. Сума раунду тоді не розголошувалася, однак, за словами Севастянова, вона була шестизначною, порівнянною із середніми pre-seed-раундами США.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук