Фіналісти вже відомі: як пройшов перший етап відбору Всеукраїнської премії для HR-професіоналів

Наприкінці березня в Україні з’явилась нова премія для HR-професіоналів – HR PRO AWARDS 2021. 

Вона покликана відзначити командні та особисті досягнення представників HR-професії, що сприятимуть підвищенню рівня професійних практик в Україні.  Зовсім скоро HR-спільнота дізнається про авторів найкращих проєктів у номінаціях та імена HR influencer, HR року, Майбутню зірку та СЕО року. 

Перший етап Премії вже позаду. Всі охочі подали заявки на участь, а команда експертів ретельно оцінила претендентів у кожній номінації. На черзі оголошення фіналістів.

Ми запрошуємо вас за куліси Премії та розповімо, як проходив перший етап конкурсу та як вдалось об’єднати усіх учасників процесу в онлайн-просторі. Виступивши партнером з автоматизації Всеукраїнської Премії, SMART business взяв на себе реалізацію цифрового Порталу для учасників, де кожен має змогу не лише подати заявку та відстежувати її статус, а також тримати під рукою всю інформацію про проведення конкурсу.

Портал побудований на платформі Microsoft Dynamics 365 (CRM-система). Команда SMART business взяла участь у розробці та технічній реалізації ідеї, створила front-end і back-end Порталу та забезпечує організаторам підтримку на кожному етапі розробки та впровадження.

Отож, 25 березня розпочався прийом заявок від учасників. 

Щоб подати заявку на участь, незалежно від номінації, кожен охочий мав змогу зареєструватися на Порталі Премії, де для нього автоматично створювався «Особистий кабінет». 

Саме тут розпочиналась подорож до перемоги: в «Особистому кабінеті» учасник заповнював ту саму заявку. У системі автоматично формувалася картка учасника, де модератор контролював коректність її заповнення та фіксував статус: «На розгляді», «Схвалено», «Необхідне коригування». Учасники отримували сповіщення про статус заявки в «Особистому кабінеті» та мали змогу відредагувати її в рамках дедлайну. 

 

«Протягом першого етапу Премії 30 експертів оцінили понад 130 заявок в 11 номінаціях! Лише уявіть це число унікальних учасників! Зважаючи на таку кількість, для нас було надважливо створити унікальний UX для кожного з них. Це означає, що правила та умови участі повинні бути зрозумілими, етапи та критерії оцінювання – прозорими, а цифрові рішення – зручними та практичними. Тому так важливо, що всі етапи Премії реалізовані на цифровому порталі. Нашими вимогами були втілення логіки кожного етапу Премії, швидкодія системи, а також інтуїтивно зрозумілий та привабливий користувацький інтерфейс. Спільно зі SMART business ми створили такий цифровий простір, у якому кожен учасник відчуває свою причетність, залишається впевненим на кожному етапі та отримує індивідуальний досвід участі у Премії», — Катерина Ковалевська, Організатор, Головний продюсер HR Pro Awards 2021, голова Асоціації HR PRO Association.

1 червня у гру ввійшли Експерти для першого відбору! 

Для кожного Експерта також було створено «Особистий кабінет», а після реєстрації у системі – призначені номінації, у яких він оцінює учасників та проєкти. В «Особистому кабінеті» експерт бачить усі заявки за номінаціями, які для нього фільтрує система, а також статус кожної заявки, яку він оцінював. 

Всі експертні оцінки, а також логи (дії експертів), вивантажуються в excel-файл, який перевіряє незалежний Аудитор та в якому визначається середня оцінка учасників. Аудитор оцінює не критерії, а механіку та «математику», стежить за коректним внесенням і відображенням результатів оцінювання. Після проходження аудиту та на підставі середньої оцінки визначаються фіналісти – учасники наступного етапу.

«Я завжди виступаю за важливість прозорості оцінювань. Тож вважаю, що автоматизована система Премії із зовнішнім аудитом, незалежними HR-експертами з різних галузей та історією дій на сайті – це важливі складові великого пазлу, який стане запорукою об’єктивного результату. Як користувач Порталу підтверджую прозору систему оцінювання номінантів, яка свідчить про професійний підхід до методології дослідження. Технології та автоматизація сприяють неупередженому оцінюванню, а поетапна методологія гарантує визначення найкращих», — Ірина Пруднікова, експерт, СЕО, ANCOR Ukraine.

2 липня були оголошені Фіналісти першої Всеукраїнської щорічної Премії для HR-професіоналів HR Pro Awards 2021

Свій статус Фіналіст відслідковує в «Особистому кабінеті». Отримали сповіщення, що ви «Пройшли до фіналу»? Тоді саме час завершити заповнення заявки: прикріпити необхідні мультимедійні файли та детальні описи проєктів для подальшої участі і оцінки. 

Доповнена заявка проходить повторну модерацію на відповідність критеріям та повноту інформації. Модератор може прийняти заявку та змінити її статус, а також завантажити документ для попереднього перегляду та зворотного зв’язку.

«Можливість долучитися до команди журі HR Pro Awards дозволила «наживо» оцінити ситуацію на ринку, адже на Премію подають ті проєкти, якими пишаються та у які компанії інвестували найбільше часу, зусиль та сподівань. Важлива особливість Премії – широке експертне журі, відсутність конфлікту інтересів в процесі оцінювання та поетапна подача матеріалів. Це значно заощадило час та зусилля номінантів та експертів. Окремої уваги заслуговує вдало підготовлена платформа для оцінювання: така технологічна підтримка зробила процес оцінювання простим, швидким та прозорим», — Наталія Горбенко, Експерт, Global Head of Talent Management, Luxoft.

Після зміни статусу Фіналіст автоматично отримує сповіщення. Якщо заявку потрібно допрацювати, номінанту пропонують зв’язатися з організатором для уточнення деталей, а потім – замінити та повторно надіслати файл в «Особистому кабінеті». 

Здається, далі починається найцікавіше, адже з 9 серпня журі розпочнуть оцінювати обраних фіналістів. Не будемо розкривати усі карти. Лише одну.

Аналогічно до першого етапу, всі конкурсні заявки оцінює Журі. Членів журі організатори обирають серед Експертів, які оцінювали номінантів на першому етапі. В «Особистому кабінеті» Журі оцінюватиме кожного Фіналіста за оновленою шкалою та заздалегідь визначеною методологією. 

«Технологічно, прозоро і user-friendly – так би я охарактеризував Портал для Премії. 

По-перше, HR Pro Awards – це сучасна молода премія, тому цілком очікувано, що технологічно вона «в дусі часу», а всі етапи максимально оцифровані. 

По-друге, експертам, учасникам та організаторам важливо, щоб вибір та оцінювання номінантів були прозорими і неупередженими. На Порталі для журі забезпечується доступ до тих категорій заявок і номінацій, які не перетинаються з їхніми особистими інтересами. Автоматизація дозволяє зробити процес подачі заявок, відбору та оцінювання аудійованими: всі дії та зміни записуються в системі. 

І, нарешті, HR Pro Awards – це не лише конкурс, але також значуща подія для HR-спільноти України. Тому під час розробки ми хотіли, щоб Портал був зручним для користувача та підтримував позитивні емоції», — Євген Бєлобров, Експерт з автоматизації, Product Owner SMART HCM & LMS.

SMART business пишається причетністю до такого важливого для України та HR-спільноти проєкту. З готовністю беремо до уваги побажання та зворотний зв’язок усіх користувачів Порталу, щоб покращувати user experience, створювати висококласний продукт і масштабувати його до міжнародного рівня. 

«Для нас важливо виступати партнером соціально-важливих проєктів, у які ми віримо та цінності яких розділяємо. Всеукраїнська премія HR Pro Awards – саме такий. Завдяки Премії компанії мають можливість розповісти, як вони поліпшують комунікації зі співробітниками, підвищують прозорість цілей і дій компаній та який внесок роблять у розвиток команди. У центрі уваги Премії знаходиться людина, реакція компанії на її потреби та створення можливостей для неї. Я впевнена, що участь багатьох компаній, презентація унікальних HR-проєктів та їх неупереджена оцінка на цифровій платформі дасть відчутний поштовх розвитку HR-процесів в організаціях нашої країни», — Наталія Онищук, Експерт, керівний партнер SMART business.

Всі деталі щодо номінацій, проєктів, критеріїв оцінки, складу експертів та журі, таймінгу проєкту можна знайти на сайті Премії. Оголошення переможців у кожній номінації відбудеться 11 листопада 2021 року.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск