У monobank хочуть додати опцію купівлі цінних паперів. Чи потрібно чекати на реліз, щоб почати інвестувати зі смартфона?

6169

5 липня співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що вони планують інтеграцію з американським майданчиком із торгівлі цінними паперами. Новину підхопили в ЗМІ, почали обговорювати інвестори й ті, хто просто цікавиться пасивним доходом. Ця тема резонансна, але не нова. Уже кілька років українці можуть інвестувати в акції закордонних компаній через мобільні додатки. Розповідаємо про те, які європейські брокери надають клієнтам таке право.

Freedom Finance Europe

Про брокера

Це європейська дочірня компанія міжнародного холдингу Freedom Holding Corp. Він заснований у 2008 році, має 75 офісів по світу та команду з понад 2000 фахівців. Частиною групи компаній є і ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА», яка має 12 філій у різних регіонах нашої країни.

Freedom Holding Corp. є єдиним європейським брокером, який пройшов лістинг на NASDAQ — головній технологічній біржі світу. Станом на 31 березня 2021 року у холдингу понад 195 тисяч клієнтів.

Про мобільний додаток

Мобільний застосунок «Tradernet by Freedom Finance» з’явився у жовтні 2016 року. Вже тоді він давав змогу:

  • працювати з демонстраційним чи «повнофункціональним» обліковим записом терміналу Tradernet; 
  • переглядати інформацію за цінними паперами в реальному часі;
  • створювати торгові накази на купівлю та продаж цінних паперів;
  • переглядати історію наказів, виконані за наказами угоди та поточний портфель.

У липні 2020 року з’явився оновлений та більш user-friendly мобільний додаток «Freedom24 від Freedom Finance».

Відкрити рахунок можна через застосунок. Процедура займає 15-20 хвилин. Для цього потрібно завантажити необхідні документи, дочекатися верифікації користувача (від 30 хв до 3 днів), поповнитися та почати інвестувати.

Що можна купувати через смартфон

У додатку:

  • доступні 40 000 акцій, ETF і облігацій, із яких можна зібрати збалансований портфель із ліквідних цінних паперів;
  • є можливість інвестувати на IPO. Це первинне розміщення акцій компанії на фондовому ринку, у результаті якого організація стає публічною, а її папери — доступними широкому колу інвесторів.

Важливі переваги

  • За кожним клієнтом закріплюється інвестиційний експерт. Він допоможе підібрати правильну інвестиційну стратегію та активи залежно від вашого підходу до інвестицій.
  • Мінімальної обов’язкової суми для старту немає.
  • Штрафів за «не торгівлю» та абонентської плати немає.

EXANTE

Про брокера

Міжнародний бренд, заснований у 2011 році. Через регульовані організації компанія надає фінансові інвестиційні послуги, включаючи прямий доступ (DMA) до провідних світових фінансових ринків США, ЄС і країн Азійсько-Тихоокеанського регіону. Також брокер надає гнучкі торгові інструменти та якісну IT-інфраструктуру з більш ніж 750 серверів.

Команда складається з понад 400 фахівців в області інноваційних технологій і фінансів.

Про мобільний додаток

Мобільний додаток «EXANTE Trading» з’явився у квітні 2014 року. Торгова платформа дає прямий онлайн-доступ на міжнародні фінансові ринки з єдиного мультивалютного рахунку. У клієнтів є можливість розміщувати заявки, закривати позиції, стежити за станом рахунку, де б вони не були безпосередньо зі смартфона.

Що можна купувати через смартфон

У мобільному терміналі EXANTE доступні котирування в режимі реального часу, торгівля акціями, опціонами, ф’ючерсами, облігаціями, криптовалютою та фондами з єдиного рахунку. Можна постійно контролювати поточний баланс. Є професійні інструменти для аналізу графіків і безплатна технічна підтримка 24/7.

Важливі особливості

  • Мінімальний розмір депозиту залежить від типу рахунку: €10 000 для фізичної особи та €50000 для корпоративних клієнтів.
  • Щомісячна плата за неактивний рахунок стягується, якщо операцій за рахунком немає за останні 181 днів і/або при балансі менше ніж €5000.
  • Неактивні рахунки з балансом менш ніж €100 закриваються, якщо 2 роки немає активності.

Saxo Bank

Про брокера

Це відомий в інвестиційних колах онлайн-банк зі штаб-квартирою в Копенгагені, діяльність якого регулюється в Євросоюзі. У 1998 році запустили одну з перших платформ для онлайн-трейдингу.

Цей брокер більше підійде для торгівлі саме професійним трейдерам із великим досвідом торгівлі на фінансових ринках і відповідним капіталом.

Про мобільний додаток

Термінал SaxoTraderGo для мобільних пристроїв запустили в листопаді 2015 року. Він надає доступ до того ж набору інструментів, що і вебтермінал. А це форекс, форекс-опціони, CFD, біржові товари (інвестиції в метали, енергоносії та процентні ставки), ETF-фонди та ф’ючерси.

Розгляд заявки на відкриття рахунку займає близько 24 години, якщо завантажені всі необхідні документи.

Що можна купувати через смартфон

Saxo Bank надає доступ до більш ніж до 19 000 акцій, що представляють основні ринки та ринки, що розвиваються, на 36 біржах світу і майже до 3000 ETF.

Важливі особливості

  • Для роздрібного інвестора доступна лише обмежена кількість ETF залежно від країни резидентства.
  • Мінімальний депозит залежить від рівня рахунку та варіюється від $10 000 до $1 мільйона.
  • Клієнти рівня VIP мають доступ до технічної та торгової підтримки, доступної у режимі 24/5.

Проаналізувавши основних «гравців» європейського ринку брокерських послуг, можна помітити, що кожен вже має мобільний додаток. Основний момент, на який слід звернути увагу, — які цілі та завдання ви перед собою ставите. А вже виходячи з відповіді можна підбирати брокера під свою інвестиційну стратегію.

Автор: Никита Гуппал

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск