Як зекономити на зимовому відпочинку: кейс від sportbank

791

Мобільний банк sportbank випустив на ринок новий продукт. Ощадний рахунок «Рюкзак», що функціонує за режимом поточного рахунку, допоможе накопичити на будь-які бажання. Умови прості: 5,55% річних, виплата відсотків щотижня у п’ятницю, створення цілей для накопичення та зручні способи автопоповнення*. Кошти можна зняти коли завгодно. Виведення на картки sportbank — без комісії.

Чи дійсно з ощадним рахунком «Рюкзак» легко відкладати кошти? Чи можна з його допомогою накопичити навіть на відпустку? Читайте — в матеріалі.

Створюємо ціль

Розглянемо накопичення на гірськолижний відпочинок у Карпатах. Оскільки sportbank дає класні бонуси на купівлю екіпу, можна добряче зекономити на мандрівці.

Для початку обираємо дати. З 5 по 9 березня 2022 року — ідеальний варіант. Сезон іде на спад, тож людей буде трішки менше. Та головне — можна кататися цілісінькі святкові вихідні! До речі, на чому будеш кататися? Поки ти вирішуєш, ми прорахуємо варіант зі сноубордом.

Отже, що потрібно для гірськолижного відпочинку в Карпатах?

  1. Житло.
  2. Ski-паси.
  3. Купівля/прокат спорядження.
  4. Трансфер.
  5. Харчування.
  6. Розваги.

Тепер про кожен пункт окремо. 

Житло

Із курортів можна обрати Буковель. Там найбільша кількість трас для бордистів та лижників різного рівня. Але жити безпосередньо в Буковелі недешево. Тому, якщо їдеш автівкою, є сенс бронювати житло в навколишніх селах чи містечках.

Радимо звернути увагу на Татарів. Мальовниче село в 15 км від гірськолижного курорту. 20 хв — і ти вже на схилах! До того ж ми знайшли чудовий готель з видом на гори і річку. Вартість на бажані дати — 5600 грн за чотири ночі у стандартному двомісному номері. З людини — 2800 грн. Підходить.

Ski-паси

Ще одна витратна стаття бюджету для подорожі — ski-паси для пропуску на схили. За раннім бронюванням їх можна придбати з приємними знижками. Найкраща ціна до 31 серпня 2021 року — -25%. Звичайний ski-пас на 3 дні коштуватиме 2180 грн. Для двох осіб потрібно 4360 грн.

Спорядження

Якщо вже маєш спорядження, ти щаслива людина. Та якщо ні, радимо купувати його в теплу пору року. У цей час багато сезонних знижок. Можна придбати класний екіп за приємною ціною.

Ще одна порада: не купуй все одразу. Починай з найдорожчого — борд/лижі, взуття, куртка, шолом, маска тощо — і закінчуй дрібницями — шкарпетки, рукавички, баф/балаклава. Слідкуй за знижками та бонусними пропозиціями. Зокрема, sportbank нараховує кешбек 10% на спортивні товари. Навіть якщо розраховуєшся кредитними коштами!

Наприклад, ти купуєш костюм для катання на розпродажі. Вартість зі знижкою — 5000 грн. Оплачуєш кредитною карткою sportbank та одразу отримуєш кешбек 500 грн. Повертаєш кошти за покупку до 120 днів без процентів.

Лови список екіпу для тебе. Зазначаємо середні ціни за нове спорядження:

  • Борд + кріплення і боти — 18 000 грн
  • Шолом — 2 000 грн
  • Маска — 1400 грн
  • Куртка — 3 000 грн
  • Штани — 1500 грн
  • Термобілизна — 1200 грн
  • Джемпер на флісі — 250 грн
  • Шкарпетки — 200 грн
  • Рукавички — 350 грн
  • Баф/балаклава — 200 грн

Усього на одну особу: 28 100 грн.

Якщо хочеш зекономити, можна, звісно, придбати вживаний екіп. Але такі речі купуються не на один і навіть не на три сезони. Тому краще придбати нове якісне спорядження, що прослужить багато-багато років.

Ще один варіант — придбати одяг, маску та шолом, а сноуборд і боти взяти у прокаті. Один день прокату на курорті коштуватиме від 170 грн до 430 грн. Вартість залежить від класу екіпу. Важливо: для прокату спорядження необхідно мати документи, що посвідчують особу, і гроші на заставу. З мінусів: зазвичай у прокаті оплату приймають тільки готівкою, тому розраховувати на кешбек не варто.

Трансфер

Їхати до Буковеля краще автівкою. Відстань від Києва до Татарова становить 627 км. Середня вартість 1 л бензину — 31 грн. На 100 км потрібно близько 6—8 л. Порахуємо максимально — 8 л. Тоді на дорогу в один бік потрібно витратити 1600 грн, в обидва — 3200 грн. Якщо мандруєте вдвох або компанією, суму можна поділити на всіх.

Харчування та розваги

Ці пункти для кожного індивідуальні. Середній чек за обід на одну особу — 250 грн. Якщо обереш готель котеджного типу, можна запастися продуктами і готувати їжу самостійно. Щодо розваг, у Буковелі є де добре провести час. Тож коли зберешся їхати, обов’язково сплануй вечірню програму. Ми зі свого підрахунку ці два пункти виключаємо.

Тепер плюсуємо:

2800 грн за житло + 2180 грн за ski-пас + 28 100 грн за спорядження + 1600 за дорогу = 34 680 грн.

Якщо вже маєш екіп — 6580 грн. Можна округлити до 6600 грн.

Ось мінімальні суми, які треба накопичити до березня з допомогою «Рюкзака».

Рахуємо накопичення

Розглянемо обидва варіанти — з екіпом та без. Ощадний рахунок «Рюкзак» пропонує чотири способи автопоповнення рахунку. Тобто створюєш ціль і поповнюєш, як зручно.

Перший варіант: без екіпу. 6600 грн — цілком підйомна сума, тож ми обрали спосіб автопоповнення «Округляти залишок до 100 грн». Якщо активно користуватися карткою, за місяць можна накопичити близько 1000 грн, навіть більше. Тоді до березня буде понад 7000 грн.

Другий варіант: з екіпом. Для накопичення 34 680 грн потрібно трішки більше фінансового ресурсу. Ділимо суму на сім місяців, виходить близько 5000 грн щомісяця. Обираємо кілька способів накопичення, наприклад «Округляти залишок до 100 грн» та «Списувати з рахунку sportbank фіксовану суму в обраний день».

Як уже порахували вище, з першого способу автопоповнення можна отримувати близько 1000 грн щомісяця, якщо користуватися карткою регулярно для щоденних потреб. Для другого способу обираєш дату, наприклад день отримання зарплати, і на ціль автоматично відраховується решта — 4000 грн. 

Вигода також у тому, що на кошти, які накопичуються на ощадному рахунку «Рюкзак», sportbank нараховує проценти — 5,55% річних — та виплачує їх щотижня у п’ятницю. Якщо ці  кошти не чіпати і залишати на рахунку, можна зібрати додатково 500—1500 гривень до цілі. А це вже одна ніч у готелі. Круто, правда ж?

Висновки

З ощадним рахунком «Рюкзак» від sportbank реально накопичити навіть на Буковель! Особливо якщо застосувати всі лайфгаки, які ми описали. Купуй за кредитні кошти, отримуй спортивний кешбек до 555 грн щомісяця та накопичуй під 5,55% річних. Забудь про скриньки, скарбнички і банки — в «Рюкзак» таки влазить більше. ?

* Надання банківських та фінансових послуг в мобільному додатку забезпечується  АТ «ТАСКОМБАНК», яке діє в  регулятивному полі НБУ та на підставі  банківської ліцензії. Ліцензія НБУ №84 від 25.10.2011. Державна реєстрація за №45 від 21.10.1991.

** Максимальна сума кредиту – 100 000 гривень. Максимальний строк кредиту – на вимогу. Реальна річна процентна ставка від 0,00001% до 121,77% (залежить від обраних умов).

Автор: команда sportbank

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск