Американська DataRobot з офісами в Україні залучила $300 млн при оцінці $6,3 млрд

Читати на RU

Американська компанія DataRobot, яка розробляє сервіс ШІ для аналізу даних, оголосила про G-раунд в $300 млн. Оцінка компанії в цьому раунді склала $6,3 млрд.

  • Бостонська компанія працює над ШІ-платформою, яка автоматизує збирання та аналіз даних для корпоративних клієнтів. У попередньому раунді, у листопаді 2020 року, вона підняла раунд F у розмірі $270 млн. А до цього раунд E у $206 млн. З моменту останнього раунду її оцінка подвоїлася до $6,3 млрд.
  • Лід-інвесторами цього раунду виступили фонди, що вже вкладали в компанію: Altimeter Capital та Tiger Global, до них приєдналися Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures та Sutter Hill Ventures.
  • Інвестиції підуть на розвиток продукту, а також на пошук нових співробітників, зокрема в команду маркетингу, Північній Америці, EMEA, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Японії.
  • У компанії працюють офіси в Україні: у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Хмельницькому. Сьогодні в українських представництвах DataRobot відкрито 40 вакансій (за кількістю відкритих вакансій український офіс — другий після американського).
  • Заснована в 2012 році в Бостоні DataRobot працює над платформою, де вже зібрано сотні алгоритмів машинного навчання з відкритим вихідним кодом. Вона дозволяє корпоративним користувачам завантажити їх дані, вибрати цільові змінні, після чого DataRobot «автоматизує, тренує та оцінює» безліч прогнозних моделей.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук