Інвестиції з невеликою сумою: в що інвестувати $500?

Читати на RU

З чого почати інвестувати, якщо у вас невеликий бюджет? Це досить поширене питання для багатьох інвесторів. Для початку потрібно переконатися, що ви інвестуєте суму, яка вам не знадобиться в найближчому майбутньому. Акції вважаються відмінним інструментом для збільшення капіталу, але в короткостроковій перспективі на ринку може статися все, що завгодно. У цій статті ми проаналізуємо три види активів з різним ступенем ризику, і проаналізуємо, скільки прибутку вони можуть принести вам, якщо ви інвестуєте в них протягом тривалого часу.


Litecoin

Перш за все, розглянемо актив, який має більше ризиків, ніж інші – для цього візьмемо Litecoin. Творцем криптовалюти є Чарлі Лі, який підкреслив, що LTC — це простіша і зручніша альтернатива біткоїну для повсякденних транзакцій. Цифровий актив викликав інтерес багатьох інвесторів в 2021 році, але не поспішайте вкладати всі гроші в монету.

Для початку варто прислухатися до думки експертів про зміну курсу на криптовалютному ринку. У 2020 році, незважаючи на низький рівень популярності Litecoin, його ставка зросла на 140%. Прогноз курсу LTC на 2021 рік не був виконаний, на що вплинув творець монети Чарлі Лі. Він був найбільшим володарем монети, але в якийсь момент різко продав її. Основною причиною продажу, за словами власника, став конфлікт інтересів, і його не хотіли звинувачувати в маніпулюванні обмінним курсом своєї валюти. Така ситуація привернула велику кількість інвесторів і, на думку експертів, монета покаже сильне зростання до кінця 2021 року.

Якщо інвестор хоче заробити на криптовалюті в найкоротші терміни, то листопад-грудень слід розглядати для продажу монети, хоча аналітики стверджують, що зростання триватиме до 2025 року, тому інвестиції в Litecoin будуть розумними як в середньостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Але, як відомо, криптовалютний ринок нестабільний і на вартість монети впливає безліч факторів. Завдяки своїй визнаності та впливу на спільноту, Litecoin залишається затребуваним активом серед інвесторів, а внесок розробників монети говорить про те, що LTC буде рости. Вартість Litecoin становить $183, а для інвестора, який проявив інтерес до монети, це буде вигідна інвестиція на довгострокову перспективу. До кінця року очікується значне зростання курсу цифрового активу, щоб вкладені кошти могли принести високий прибуток.

Amd

Наступний актив буде менш ризикованим – ми поговоримо про AMD, який вважається одним з найбільших і найпопулярніших виробників чіпів. Компанія також виробляє комп’ютерні процесори і технології для комерційного або споживчого ринку.

Останнім часом попит на чіпи AMD різко зріс і очікується подальше збільшення попиту. У другому кварталі 2021 року виручка компанії склала $3,85 млрд. Аналітики дуже оптимістично ставляться до акцій AMD, а опублікований фінансовий звіт за другий квартал говорить про те, що може відбутися подальше зростання. Компанія має хороші фінансові показники і відмінний потенціал зростання, і вона прагне збільшити свою частку на ринку. Але, як і в будь-якому активі, крім думок експертів, потрібно зважити всі фактори ризику, крім того, вкладення в акції компанії слід враховувати тривалий час — 2-3 роки.

Якщо компанія в довгостроковій перспективі реалізує свої плани і дотримається стратегії розвитку, то можна побачити більш значне зростання ціни. На котирування акцій компанії впливають кілька факторів: дивіденди, збільшення продажів ПК і скорочення дефіциту комплектуючих. Компанія також підписала контракт з Tesla на поставку графічних рішень для автомобілів і планує подальший розвиток в цьому напрямку. У холодні сезони спостерігається сильне збільшення поставок комп’ютерів і оновлення їх комплектуючих, що має ще більший приріст продажів провідних виробників чіпів. Акції компанії сьогодні коштують $110, що є цілком прийнятною ціною для інвестора з невеликим інвестиційним портфелем. На думку аналітиків, AMD зараз знаходиться у відмінній формі і розвивається в нових напрямках, з цього можна зробити висновок, що довгострокові інвестиції в акції компанії будуть актуальні і сьогодні.

Consumer Discretionary Select Sector SPDR ETF

Завершальним активом нашого портфеля стане біржевий фонд Consumer Discretionary Select Sector SPDR ETF, який показує динаміку котирувань американських компаній зі споживчого сектору. До індексного списку увійшли 63 корпорації з галузей: медіа, текстильної та автомобільної промисловості, товарів для дому та відпочинку, різних послуг. Фонд інвестує понад 95% своїх активів в акції компаній, які входять в нього. ETF пропонує доступ до дискреційного споживчого сектору, що робить його вигідним варіантом для інвесторів, які хочуть реалізувати стратегію ротації секторів.

Consumer Discretionary пропонує високу ліквідність і економічну ефективність, що робить його одним з кращих ETF для інвестування. Частка фонду коштує всього $184, а оптимальною буде інвестиція на тривалий час.

Інвестувати в ці, а не тільки активи можна через регульований обмін токенізованими активами Currency.com. На платформі представлено понад 2000 токенізованих активів: токенізовані валюти, токенізовані акції, токенізовані облігації, токенізовані індекси, токенізовані товарні ринки та токенізовані ETF, а також криптовалюти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук