Сприймати світ по-новому з LG QNED 2021. Нова ера РК-телевізорів вже в Україні

1979

Які рішення та технології вже незабаром виведуть РК-телевізори на якісно вищий рівень? Нова лінійка преміум-телевізорів LG QNED, презентована в 2021 році, пропонує непересічний досвід перегляду навіть для вибагливого користувача.

Найбільш масовими на сьогодні серед сучасних телевізорів є РК-дисплеї, в той час як в преміум-телевізорах першість утримують моделі на основі органічних світлодіодів (OLED). Яскраві кольори, глибокий чорний завдяки можливості повністю «відключати» пікселі, краща підтримка і реалізація HDR – переваг над попереднім поколінням більш ніж достатньо. Але прогрес не стоїть на місці, і до преміум-сегменту вже приходять квантові та нанотехнології наступного покоління РК-панелей. Зустрічаємо QNED з підсвіткою Mini LED від LG.

LG QNED — телевізор з майбутнього

Технологія QNED від LG, на якій побудована нова преміум-лінійка телевізорів, повністю розшифровується як Quantum Dot NanoCell Mini LED. Телевізор використовує фірмову інноваційну технологію Quantum Dot NanoCell, яка забезпечує приголомшливе зображення завдяки поєднанню сильних сторін технологій NanoCell Plus і Quantum Dot. Ця унікальна комбінація технологій покращує відтворення кольорів, створюючи насиченіші й точніші відтінки. Також більш достовірно передаються динамічні переходи, забезпечуються значно кращі кути огляду без втрат у кольоровій передачі.

Ще одним важливим елементом якісного зображення виступає підсвітка. На відміну від попередніх поколінь, в сучасних телевізорах використовується масив світлодіодів, розташований за матрицею, разом з технологією повноматричного затемнення для керованого покращення близьких до чорного кольорів у різних зонах екрану. В лінійці QNED компанія LG зробила ще один великий крок вперед в технології — за підсвітку відповідають близько 28 тис. мініатюрних світлодіодів, які забезпечують роботу одразу 2500 зон затемнення по всій площі екрану (дані для моделі 86 дюймів). Завдяки цьому динамічні контрастні сцени виглядатимуть надреалістично — надлишковий «кольоровий шум» та вади підсвітки, які заважали насолоджуватися якісним відеоконтентом, зведені до мінімуму. Як і ефект «ореолу», який дошкуляє очам при перегляді темних сцен на РК-панелях. 

Телевізори LG QNED отримали міжнародний сертифікат від тестової компанії Intertek, який засвідчує 100% охоплення кольорів на всьому діапазоні яскравості. Таким чином, кольори зберігатимуть свої характеристики незалежно від того, наскільки світлим або темним налаштовано екран. Також вимірами і відповідним сертифікатом підтверджено постійність кольорів при зміні кутів огляду, що покращує характеристики для спільного перегляду ТБ, відеоконтенту або ігор на РК-телевізорах QNED.

Дивимося та граємо в 4K та 8K

До лінійки QNED від LG входять моделі з діагоналлю від 65 до 86 дюймів. При цьому 4K-моделі пропонуються з діагоналлю 65 та 75 (серія QNED91), в той час як телевізори стандарту 8K доступні у 75- та 86-дюймовій версіях (серія QNED99). Моделі базуються на інтелектуальних процесорах α7 та α9 четвертого покоління та пропонують адаптивне покращення зображення та звуку за допомогою фірмових технологій, таких як AI Picture Pro / Sound Pro, підтримки Dolby Vision / Atmos, розширення динамічного діапазону HDR 10 Pro.

Особливу увагу приділили й поціновувачам ігрового дозвілля. Вбудований в операційну систему телевізора режим Game Optimizer автоматично підлаштовує параметри екрану та відображення під обраний тип гри, забезпечує змінну частоту оновлення за допомогою AMD FreeSync Premium, а також підтримує всі останні оновлення стандарту HDMI 2.1 для швидкої передачі даних високої роздільної здатності, а також надійної синхронізації відео- та аудіопотоків.

Флагманська модель 86 дюймів, яка стала переможцем Reddot Design Award 2021, має роздільну здатність 8K (7680×4320), частоту оновлення 120 Гц. ЇЇ інтелектуальний процесор α9 за допомогою штучного інтелекту та алгоритмів deep learning аналізує та покращує відтворення контенту, видаляє шуми та оптимізує якість зображення та звуку, розпізнаючи обличчя, тіла та об’єкти в кадрі, а також покращує загальні кольорові характеристики сцени, відображення міської забудови та нічних відео.

Телевізори LG QNED вже в Україні

Лінійка РК-телевізорів наступного покоління QNED від LG, яка забезпечує унікальний досвід перегляду за допомогою передових технологій покращення зображення та звуку, вже доступна в Україні. Обрати та придбати конкретну модель можна за посиланням. 

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск