Український Adventures Lab із фондами вклали $600 000 у білоруський стартап Salo

Читати на RU

Білоруський стартап Salo підняв pre-seed раунд у сумі $600 000. Головним інвестором став український венчурний фонд Adventures Lab. Про це AIN.UA повідомив керуючий партнер фонду Андрій Криворчук.

  • Salo (від англ. Say Hello!) — це мобільний додаток, який в режимі реального часу записує відео самого користувача та його взаємодії з будь-яким контентом на смартфоні та навколишнім світом. Це спосіб для користувача записати одночасно себе і все що він бачить на своєму смартфоні, і потім відправити єдиним відео в будь-який месенджер або соцмережа. Працює це так:
  • Зараз додаток знаходиться на стадії відкритого тестування і вже доступний в App Store для скачування. Інфлюенсери, які беруть участь у тестуванні, вже зібрали понад 1 000 000 переглядів відео в Salo.
  • У раунді взяли участь: провідний інвестор Adventures Lab, а також Digital Future, TA Ventures, Юрій Монастиршин (Sr. Director of Engineering в Snap), Юрій Мазанік (Co-Founder Belka Technologies), Віталій Лаптенок (СЕО Flyer One Ventures) та інші.

Як розповів Криворчук AIN.UA, із проектом його познайомив засновник стартапу Vochi (який фонд розглядав до інвестиції) Ілля Лесун.

“Зізнаюся, я відправив презентацію Salo в смітник, коли отримав її, оскільки базовий концепт проекту (на той момент — асинхронний відеомесенджер) мені здався спірним. Проте я вирішив зустрітися з фаундерами та послухати їх наживо. Що й відіграло переломну роль у нашому партнерстві. Фаундери підкорили мене глибиною проведеного касдева (customer development — ред.), своєю експертизою та віженом. СЕО проекту має за плечима пару успішних та пару провалених проектів. Останнє я завжди оцінюю як надзвичайно цінний досвід. А СТО працював у головному офісі Rakuten Viber”, — розповідає інвестор.

Зібрані кошти команда витратить на технічне доопрацювання додатку, а також на маркетинг і його просування.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук