Безкомпромісна якість екрана — як це?

Що найважливіше в ноутбуках? Перше — очевидно, його потужність і продуктивність. Друге — якість екрана. Сьогодні поговоримо про друге, адже ми проводимо за екраном ноутбука значну частину свого часу, і його якість — це питання не лише комфорту, а і здоров’я. Що саме визначає якість екрана?

1. Передача кольору

Це показник того, наскільки точно екран відтворює кольори. Якісний дисплей повинен відтворювати щонайменше 100% колірного простору sRGB. І це важливо не тільки для тих, хто професійно працює з графікою. Ноутбук, який точно відтворює ширший спектр відтінків, видає більш реалістичне зображення, тож перегляд кіно на такому дисплеї вийде на новий рівень естетичного задоволення.

2. Яскравість і контрастність

Яскравість впливає на можливість комфортної роботи на денному світлі. Якщо ви плануєте працювати за ноутбуком не тільки в приміщенні, а і на вулиці, то бажано, щоб дисплей мав максимальну яскравість не менше, ніж 300 кд/м2.

Контрастність впливає на чіткість відтворення темних зображень, наприклад, у кіно чи іграх. Чим вона вище, тим більш розбірливою буде картинка, навіть якщо на ній зображено ніч. Підтвердженням високого рівня контрастності та «кінематографічного» рівня дисплеїв є сертифікація VESA DisplayHDR True Black.

3. Мінімізація синього світла

Синє світло — це частина видимого спектру світла, що має найкоротшу довжину хвилі. Іншими словами синє світло — «найкоротше» видиме випромінювання, що межує з ультрафіолетом, який уже не сприймається людським оком. Енергія випромінювання зворотно пропорційна довжині хвилі, тож спостерігання синього світла виснажує зір.

Крім того, під впливом синього світла в організмі знижується рівень мелатоніну, тож робота за ноутбуком із поганими показниками щодо нейтралізації синього світла може негативно впливати на сон і психіку людини.

Дисплеї, у яких реалізовані сучасні технології підвищення комфорту й захисту зору, сертифіковані незалежними лабораторіями, наприклад TÜV Rheinland.

Zenbook 13 OLED

Усіма вищезгаданими перевагами володіють OLED-дисплеї, якими оснащені нові ноутбуки ASUS, зокрема Zenbook 13 OLED. Він має:

  • максимальну яскравість 400 кд/м2%;
  • широке колірне охоплення у 100% DCI-P3 (це більше за sRGB);
  • неймовірний рівень контрастності у 1 000 000:1.

Дисплей володіє сертифікатами PANTONE Validated і Calman Certified, що підтверджує високу точність відтворення кольору, а сертифікація VESA DisplayHDR 600 True Black означає здатність передавати глибокі відтінки чорного і гарантує відмінну якість відображення HDR-контенту. 

Серед переваг саме цього OLED-дисплея – висока точність відтворення відтінків кольору за різних рівнів яскравості, тому вони прекрасно підходять для роботи при будь-якому освітленні. У цьому OLED-дисплеї рівень синього світла на 70% нижче, ніж у звичайних РК-дисплеях ноутбуків.

Ноутбук володіє потужною конфігурацією та повноцінним комплектом портів. Час автономної роботи новинки досягає 13 годин, тому брати із собою з дому зарядний пристрій буде зазвичай не потрібно. Ноутбук доступний у двох стильних варіантах кольору Pine Grey («сіра сосна») та Lilac Mist («бузковий туман»).

ZenBook 13 OLED — маленький, елегантний, потужний, універсальний, з дійсно якісним екраном. Він створений для вашої мобільності та можливості однаково комфортно працювати та розважатися за будь-яких обставин і в будь-яких умовах.

Оставить комментарий

Комментарии | 0

Поиск