$2000 MacBook Pro і AirPods 3 — що показали в Apple. Коротко

Читати на RU

Компаныя Apple 18 жовтня показала кілька нових пристроїв. Все пройшло швидко – презентація тривала 50 хвилин. Редакційна колегія AIN.UA коротко розповідає про нові продукти. Партнер матеріалу — Comfy! Вибирайте і замовляйте нові продукти Apple на Comfy.ua, будьте першими!

14-дюймовий і 16-дюймовий MacBook Pro

Головний анонс — нові комп’ютери MacBook Pro. На цей раз це не просто апаратне оновлення, а абсолютно нові пристрої. За даними західних ЗМІ, Apple нарешті зробила MacBook Pro таким, яким користуються професіонали.

Зовнішніх змін багато: вже змінилися рамки навколо екрану і дизайн пристроїв, комп’ютери стали трохи товщі попередніх поколінь. Блок клавіатури тепер повністю чорний (раніше були тільки клавіші), а сенсорної панелі вже немає — всі кнопки фізичні. А ще з’явився «чубчик», але FaceID ще немає. Як завжди, комп’ютери виглядають стильно. Є Touch ID. У двох кольорах — сріблястому і темному.

Другою помітною зовнішньою відмінністю є багато портів. Apple вихваляється, що може підключити три зовнішніх монітори, телевізор, навушники і камеру. Як так? Відразу 3 Thunderbolt, HDMI, слот для SD-карт, роз’єм для навушників. Цікаво, що все це вже було в комп’ютерах, але в останньому поколінні MBP інженери компанії видалили роз’єми і користувачам довелося вишукано працювати з адаптерами. «Ніяких адаптерів», — сказали вони на презентації. Дякую. А ще повернули MagSafe — той самий формат магнітної зарядки. Усе, як в старі добрі часи.

Важливою зміною є батареї. Завдяки новим процесорам Apple вони значно покращилися.

  • 14-дюймовий MBP — до 11 годин перегляду, до 17 годин відтворення відео.
  • 16-дюймовий MBP — до 14 годин перегляду, до 21 години відтворення відео.

Комп’ютери отримали швидку зарядку — до 50% за 30 хвилин. Потужне джерело живлення вже в комплекті, купувати його не потрібно.

Дисплеї. За кращою традицією Apple, це «найкращі екрани на ринку». Не вдаючись у деталі, дисплей працює краще як в темноті, так і на яскравому сонці. Величезна роздільна здатність, Liquid Retina XD, підтримка ProMotion до 120 Гц. Точні розміри:

  • 14.2 дюйма / Роздільна здатність — 3024 на 1964.
  • 16,2 дюйма / Роздільна здатність — 3456 до 2240.

У лінійці Apple раніше існували комп’ютери на 14 дюймів і 16 дюймів. Але якщо 16-дюймова версія була в останньому поколінні MBP, то 14-дюймову версію повернули аж із 2005 році.

Наповнення зазнало не менших змін. Apple представила відразу два нових надпотужних чіпа — M1 Pro і M1 Max. У базі нових MBP є M1 Pro, але за M1 Max потрібно заплатити трохи більше — це опція. Головна особливість нових чіпів в тому, що вони неймовірно потужні і споживають не так багато енергії. Навіть якщо ви знайдете такий же потужний чіп, комп’ютери на M1 Max є більш енергоефективними. Якщо порівняти M1 Max з Intel i9, то це в 2 рази вища продуктивність. За графіком бачимо — до 13 разів краща продуктивність, ніж 13-дюймовий MBP. Вся промокампанія говорить про те, що Apple буквально створила «монстра». Так, тепер нові MBP підтримують SSD до 8 ТБ, раніше було максимум 2 ТБ. Комп’ютери також отримали нову камеру, новий звук і мікрофони.

Правда, є і мінус — комп’ютери стали важче своїх попередників. Якщо 13-дюймовий MBP важить 1,4 кг, то 14-дюймовий — вже 1,6 кг, а 16-дюймовий варіант — більше 2 кг.

  • 14-дюймовий MBP в базі — $ 1999 / 2249 євро. Чіп M1 Pro, 16 ГБ оперативної пам’яті, SSD 512 ГБ.
  • 16-дюймовий MBP в базі — $ 2499 / 2749 євро. Чіп M1 Pro, 16 ГБ оперативної пам’яті, SSD 512 ГБ.

Для топових комплектацій вартість досягає $6000, покупець отримує M1 Max, 64 ГБ оперативної пам’яті і SSD 8 ТБ.

Ціни для України поки немає, але є припущення, що ціна нового MacBook Pro стартує від 70 000 грн за базову версію 14-дюймового MacBook Pro.

Комп’ютери будуть доступні для покупки ближче до кінця жовтня.

AirPods 3

  • Новий дизайн, як AirPods Pro. Навушники стали більш компактними, а от чохол — більшим. Підтримує бездротову зарядку і MagSafe.
  • Однією з найважливіших змін є час роботи: до 6 годин на одному заряді. У чохлі маємо додаткові 30 годин. За 5 хвилин зарядки навушники зможуть працювати протягом 1 години.
  • Підтримка «просторового аудіо», раніше такої функції не було.
  • Захист від поту і вологи, але купатися в них не можна. А от дощ переживують.
  • Нові мікрофони.
  • Шумозаглушення немає: функція доступна тільки для дорожчих моделей.
  • Ціна — від $179. У продажу — з 26 жовтня.
Доступні AirPods прямо зараз.

Більше оголошень

Apple зробила кілька невеликих анонсів.

  • Voice Plan для Apple Music — стрімінг буде працювати лише через Siri (голосове управління). Підходить для тих, хто слухає музику через умовний HomePod. Коштує 4,99 долара в США, в Україні він не працює.
  • HomePod mini отримав три додаткових кольори. Сама колонка не оновилась
  • macOS Monterey доступний для завантаження 25 жовтня.
  • А всі усе ще сміються над серветками для протирання екрану нового MacBook Pro за $19,99.

Якщо ви зацікавлені в отриманні додаткової інформації про нові чіпи, Apple підготувала інфографіку про кожен з них.

M1 Pro

М1 Max

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук